“Πολλοί από όσους χειροκροτούσαν τον Μπέο έχουν υπάρξει στο ίδιο δωμάτιο με άνδρες. Τους ξέρω προσωπικά”

Ο χορογράφος, Στέφανος Δημουλάς, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μεγαλωμένος στον Βόλο, προχώρησε σε σχετική ανάρτηση για τον δήμαρχο στη γένετειρά του.

Η ανάρτηση αυτή έγινε viral και ο ίδιος κλήθηκε να κάνει και ένα σχετικό on air σχόλιο, στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Ανάμεσα σε όσα είπε, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι που χειροκροτούσαν τον Μπέο. «Πολλοί από αυτούς έχουν υπάρξει σε δωμάτιο με άνδρες, μη σας πω μερικούς τους ξέρω κιόλας» δήλωσε.

Δείτε το βίντεο

 

«Το θέμα δεν είναι επί προσωπικού για εμένα, αλλά έχει να κάνει με όλο αυτό που καλούμαστε να μιλήσουμε για τα αυταπόδεικτα που πρέπει να γίνουν. Ένα ετεροφυλόφιλο αγόρι -και θα μιλήσω για τα αγόρια γιατί είμαι ένα εξ αυτών, που μεγάλωσα στον Βόλο και βίωσα πάρα πολύ άσχημες καταστάσεις-, διδάσκεται στη ζωή του να κάνει κάποια πράγματα. Ένα ομοφυλόφιλο αγόρι διδάσκεται να κρύβει κάποια πράγματα, να κρύβει πώς είναι ο εαυτός του» ανέφερε αρχικά ο χορευτής.

Συνέχισε, τονίζοντας: «Όταν ένας ρατσιστικός λόγος γίνεται από ένα πολιτικό πρόσωπο είναι επικίνδυνος, διότι μπορεί να αποτελέσει διαταγή για τα άτομα που παρακολουθούν, για τους οπαδούς του. Ήταν οι συμμαθητές μου που με έβριζαν και με έφτυναν στον δρόμο, ήταν οι γονείς και τα παιδιά τους, που τους είχαν μάθει τέτοιες λογικές από το παρελθόν, τέτοιες παραδοσιακές, “ανδρικές” -ότι αυτές ήταν οι σωστές αντρικές συμπεριφορές-, που γύριζαν και μου πετούσαν πέτρες 14 ετών σε αυτή την πόλη».

«Ήταν και πολλοί άλλοι άνθρωποι στον Βόλο, πανέμορφοι. Γιατί υπάρχει και ο αντίποδας. Υπήρχαν άνθρωποι που με κάνουν να πιστεύω ότι ο Βόλος είναι μια πανέμορφη πόλη, και με πολύ ζεστούς ανθρώπους» πρόσθεσε ο χορευτής.

«Ο κ. Μπέος έχει πάρει δημόσια θέση πάνω στα πράγματα με τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται, με έναν άγριο και επικίνδυνο τρόπο. Το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι από κάτω που ζητωκραύγαζαν, πολλοί από τους οποίους έχουν υπάρξει στο ίδιο δωμάτιο με άνδρες. Τους ξέρω και προσωπικά, μη σας πω. Είναι άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι ολέθριες. Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζουν τέτοιες συμπεριφορές. Και φυσικά είναι και ποινικά κολάσιμες» είπε τέλος, ο Στέφανος Δημουλάς.

Η ανάρτηση του Στέφανου Δημουλά
«(Δαγκώνομαι. Δαγκώνομαι να μην μιλήσω, αλλά πια η σάρκα έσταξε αίμα από το δάγκωμα)
Τέτοιες εικόνες μέχρι να πεθάνω και ξανά και ξανά και ξανά. Γιατί αυτές οι εικόνες δημιουργούν πρότυπα και γιατί αυτός ο πατέρας, αυτή η οικογένεια είναι από το Βόλο. Γιατί αυτές οι εικόνες ακουμπάνε καρδούλες, όχι νεύρα. Γιατί αυτές οι εικόνες δεν παρανομούν.

stefanosdimoulas_2

Μαμάκα μου και μπαμπούλη μου σας αγαπώ πολύ. Σας ευχαριστώ που με κάνατε έναν καλοσυνάτο άνθρωπο που δεν κακοποιεί με τον λόγο του κανέναν. Που με κάνατε να πολεμάω για τα ιδανικά μου χωρίς να πολεμάω ανθρώπους. Και σας ευχαριστώ που παρόλο που με γεννήσατε στο Βόλο και έζησα μια εφηβική ζωή ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο έχοντας αυτούς που ζητωκραυγάζουν τον Μπέο και τα παιδιά τους να με βρίζουν, να με χτυπάνε και να με φτύνουν στο σχολείο, στο δρόμο, στην παραλία, εγώ γνώρισα πολύ όμορφους ανθρώπους εκεί. Αυτούς κρατάω. Και αυτοί με κρατάνε και με ξαναγυρίζουν εκεί. Σε αυτούς πιστεύω.
Σημασία δεν έχει να είσαι με τους νικητές. Μια αιωνιότητα οι δολοφόνοι, παρουσιάζονται ως ήρωες στα βιβλία της ιστορίας. Σημασία έχει να είσαι με τους σωστούς.
Δι-γκε-οσύνη, λοιπόν».

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις