«Μέχρι αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο»

Μοιράσου το άρθρο

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας για την νέα υπόθεση που έχει έρθει στο προσκήνιο της Super League 1 και θέτει το ζήτημα υποβιβασμού ομάδων, με τον κίνδυνο το πρωτάθλημα να τελειώσει με λιγότερες ομάδες.

«Έχουν αλλάξει το ποινολόγιο, άρα πως θα υποβιβαστούν αυτές οι ομάδες; Ο εισαγγελέας που έχει την υπόθεση είναι και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Έχει τη δικογραφία στα χέρια του μήνες, πριν τελειώσει το προηγούμενο πρωτάθλημα.

Τι κάνει τόσο καιρό, γιατί δεν ασκεί ποινικές και πειθαρχικές διώξεις; Η κρίση μου λέει πως βοηθάει προς τα εκεί, (δηλαδή να το κουκουλώσουν). Σε αυτό το διάστημα που κρατάει τη δικογραφία, θα αλλάξει ο νόμος. Έγινε το «κουκούλωμα». Το πιο βαρύ που μπορεί να αποφασιστεί για αυτές τις ομάδες είναι η αφαίρεση 3 βαθμών και το πρόστιμο».

Από κάποιους που μου τηλεφώνησαν για να αναλάβω την υπεράσπισή τους, δεν δέχθηκα γιατί ουρλιάζω χρόνια πόσο στημένα είναι τα πρωταθλήματα. Είπα στον κ. Οικονόμου, που είναι απόλυτα σχετικός με το ποδόσφαιρο, του είπα ότι δεν δίνω κατάθεση. Γιατί φοβάμαι ότι την άλλη μέρα όλοι θα ξέρουν τη κατάθεσή μου. Θα δώσω κατάθεση προσωπικά μόνο στον αρχιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όσον αφορά τις ενέργειες των εισαγγελέων με τις αστυνομικές αρχές, η υπόθεση είναι πολύ δεμένη για αυτό και ο Μπαλτάκος άλλαξε το ποινολόγιο. Αν υπάρχει μεγάλη ομάδα με οπαδούς, τότε αυτός που έχει την ομάδα θα έχει πρόβλημα. Οι περισσότερες είναι ομάδες «σφραγίδες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις