Μέχρι το τέλος του έτους οι προτάσεις για επιπλέον έργα στα ΕΑΚ όλης της χώρας

Μοιράσου το άρθρο

Μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ, ο κ. Βρούτσης είχε ανακοινώσει την αύξηση κατά 11 εκατ. Ευρώ στον τακτικό προϋπολογισμό των 17 Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (αύξηση 52,4%), ωστόσο, δεν προτίθεται να αφήσει να ξοδευτούν αλόγιστα από τις διοικήσεις.

Ετσι, ζήτησε από τα ΕΑΚ να καταθέσουν τις προτάσεις και εισηγήσεις τους ως τις 31 Δεκεμβρίου, για την κατανομή του επιπλέον προϋπολογισμού τους για το 2024.

Μετά την εξασφάλιση της πολύ σημαντικής ετήσιας αύξησης των συνολικά 11 εκατ. ευρώ στον τακτικό προϋπολογισμό των 17 Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ), ήτοι κατά 52,4% (με εκείνες για ΟΑΚΑ και ΣΕΦ να ξεπερνούν το 68% και 60%, αντίστοιχα) ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, απέστειλε επιστολή στους Προέδρους των ΕΑΚ, με την οποία ζητάει -μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023- την πρόταση/εισήγησή τους για την κατανομή του επιπλέον προϋπολογισμού τους για το 2024.

Τα επιπλέον χρήματα, που εγκρίθηκαν και ήδη πιστώνονται στους λογαριασμούς των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, αφορούν σε ανάπτυξη, βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και σε δημιουργία νέων, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Θέλουμε να διασφαλιστεί ότι και το τελευταίο ευρώ του αυξημένου τακτικού προϋπολογισμού των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, θα κατευθυνθεί σε βελτιωτικές κινήσεις που θα ωφελήσουν αθλητές, αθλούμενους και φιλάθλους» δηλώνει ο κ. Βρούτσης και συμπληρώνει:

«Με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, στόχος μας είναι η κατάλληλη αξιοποίησή τους προς όφελος της κοινωνίας. Ειδικά όταν πρόκειται για τον χώρο του Αθλητισμού, που αποτελεί διέξοδο για τους πολίτες όλων των ηλικιών και φυσικά προσθέτει αξία στην ίδια την χώρα μέσω των διακρίσεων που επιτυγχάνονται. Αυτό είναι ένα ακόμα βήμα σε μία σειρά παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν, ώστε να διασφαλιστεί η χρηστή διοίκηση παντού, με γνώμονα τη διαφάνεια, το νοικοκύρεμα και την αποτελεσματικότητα».

Πηγή:protothema

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις