Ελευθερόπουλος: Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους σε αντίθεση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Έναν μίνι απολογισμό τόσο της φετινής σεζόν μέχρι τώρα αλλά και όλης της παρουσίας του στον πάγκο της Νίκης έκανε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μιλώντας στα ΜΜΕ μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ Β. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου τόνισε πως η ομάδα χρειάζεται τη θετική ενέργεια και την υπομονή όλων γιατί βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους σε αντίθεση με πέρυσι τέτοια περίοδο. Ο κ. Ελευθερόπουλος αναφέρθηκε στην απόδοση του Βλαντ Μοράρ και του Λάμπρου Πολίτη ενώ ξέσπασε για τα διαιτητικά λάθη που έχουν στερήσει βαθμούς από την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

“Θεωρώ πως ήταν η πιο σημαντική νίκη της σεζόν για εμάς. Θεωρώ πως ήταν ένα πολύ κομβικό σημείο. Οι πρώτες δύο ήττες που κάναμε στη σεζόν, η ομάδα ήταν πολύ καλά και για διαφορετικούς λόγους επήλθαν. Μετά είχαμε ένα διάστημα που η ομάδα ήταν στα καλύτερά της, έπαιξε φοβερή μπάλα και έκανε ένα σερί πέντε νικών με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο με τον Μακεδονικό και στην Καρδίτσα δεν ήμασταν επ ουδενί στα στάνταρ τα δικά μας και στη Λάρισα όλοι ξέρουμε τι έγινε.

Οπότε ο συνδυασμός όλων αυτών των πραγμάτων είχε βάλει πολύ μεγάλη πίεση στην ομάδα, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την κυριαρχία που είχαμε στα τελευταία δύο τρία παιχνίδια.

Σήμερα τα παιδιά, σ’ αυτό το παιχνίδι που παίζουμε ήταν πάρα πολύ καλοί. Αδικούμαστε από το σκορ από το 1-0 που νικούσαμε, θα έπρεπε να είναι 2-0. Μετά χωρίς να κινδυνέψουμε καθόλου, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και από ‘κει και πέρα μίλησε ο χαρακτήρας και η ψυχή των παιδιών. Ήταν το πιο συναισθηματικά φορτισμένο παιχνίδι για όλους μέσα στην ομάδα. Το χρειαζόμασταν πάρα πολύ.

Έχουμε έναν μήνα μπροστά μας να διορθώσουμε και να αξιολογήσουμε κάποια πράγματα και να δούμε τι θα χρειαστεί για να είμαστε καλύτεροι στον δεύτερο γύρο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχω κλείσει περίπου έναν χρόνο εδώ, η ομάδα είναι ακόμη μέσα σε όλους τους στόχους. Δεν έχουμε όλους τους βαθμούς που θα θέλαμε εμείς οι ίδιοι αλλά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση που ήταν πέρυσι, τέτοια εποχή και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο που είχε αποκλειστεί από τον Άγιο Νικόλαο. Οπότε μία χαρά είναι η πίεση η εξωτερική αλλά υπάρχει μεγάλη απόκλιση σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Δεν θέλουμε κανέναν να μας χαϊδεύει ή να μας χαρίζει τίποτα, αλλά δεν έχει χαθεί τίποτα και τα παιδιά προσπαθούν σε όλα τα παιχνίδια. Έχουν κάνει, όπως το βλέπω εγώ γιατί μπορεί να κάνω και λάθος, τα κακά μας παιχνίδια είναι κυρίως ημίχρονα. Ένα ημίχρονο με τον Μακεδονικό, ένα ημίχρονο με την Κοζάνη. Στο σύνολο έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα και προσπαθούν πάρα πολύ”.

Για την προσφορά του Μοράρ και πόσο μπορεί να τον περιμένει η ομάδα

“Είναι αλήθεια, δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι ένας παίκτης με τρομερή ποιότητα όμως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αν δεν είσαι στη φυσική κατάσταση που χρειάζεται για να βγάλεις την ποιότητά σου, θα έχεις αυτά τα αποτελέσματα. Έχω κάνει μία κουβέντα μαζί του και έγκειται σ’ εκείνον να προσπαθήσει πάρα πολύ. Το πρόβλημα είναι η φυσική του κατάσταση και δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε άλλο. Θα πρέπει κι αυτός να αποφασίσει αλλά κι εμείς να αποφασίσουμε”.

Για την ευκολία με την οποία δέχεται γκολ η ομάδα του

“Σήμερα ισοφαριστήκαμε χωρίς να δεχθούμε ευκαιρία. Και στην Καρδίτσα το παιχνίδι θα έπρεπε να λήξει 0-0. Είναι μία περίοδος που δεχόμαστε με το παραμικρό γκολ. Οι ομάδες περνάνε περιόδους, συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Οι τελευταίες τρεις εβδομάδες δεν ήταν οι καλύτερές μας σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Η σημερινή νίκη ήταν μονόδρομος γιατί θα είχαμε πολλαπλά ζητήματα. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε αρκετά πράγματα σε μία-δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Η απώλεια του Μιράντα θα είναι κομβική γιατί είναι ο μοναδικός που μπορεί να μας βοηθήσει σε σχηματισμό 4-2-3-1 παίζοντας πίσω από το σέντερ φορ.

Αρκετές ομάδες μας έχουν διαβάσει και προσπαθούν να μας κλείσουν τον άξονα και δοκιμάζουμε μηχανισμούς όπως κάναμε και σήμερα και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν. Θα ήθελα να υπάρχει θετική ενέργεια γύρω από την ομάδα γιατί είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους”.

Για τον Πολίτη και το ανέβασμά του το τελευταίο διάστημα

“Ο Λάμπρος ήταν κι αυτός πίσω σε φυσική κατάσταση αλλά δούλεψε πάρα πολύ και αυτά είναι τα αποτελέσματα. Ο τρόπος που προπονείσαι είναι και ο τρόπος που θα εμφανιστείς στο γήπεδο”

Για το μεγάλο διάστημα αποχής από αγώνες λόγω της διακοπής και των ρεπό

“Εμείς και ο Λεβαδειακός είμαστε οι πιο αδικημένοι σ’ αυτή την περίπτωση γιατί έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ξεκούραση, αλλά δεν ψάχνω άλλοθι ποτέ. Ούτε στην αρχή που είχαμε τις αδιανόητες απουσίες, ούτε στο πρόγραμμα. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι στα δύο ντέρμπι με Λάρισα και Λεβαδειακό τα χάσαμε για λόγους διαιτησίας”

Για το ακυρωθέν γκολ της Νίκης και τον διάλογο με τον διαιτητή

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οφσάιντ. Το ζούμε κάθε εβδομάδα το ζήσαμε στη Λάρισα, συνεχίζεται εδώ πέρα. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Λυπάμαι για την κατάσταση των διαιτητών που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα αλλά θα πρέπει να είμαστε και όλοι στο επίπεδο των αγώνων. Στη Λάρισα πήγα στη συνέντευξη Τύπου και ήμουν σίγουρος ότι η μπάλα είχε περάσει ένα μέτρο τη γραμμή. Αν δεν είχε περάσει θα είχα γίνει viral. Ήμουν τόσο σίγουρος. Τη φωτογραφία την έχω στο κινητό μου για την βλέπω. Δεν θέλω να δίνω άλλοθι στους ποδοσφαιριστές μου αλλά είναι φοβερά αυτά τα πράγματα”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις