3 εκ. ευρώ σε 13 ΠΑΕ – Διακοφώτης για SL2

Μοιράσου το άρθρο

Ακόμη στην ΕΕΠ υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες θέμα για την αντικατάσταση του Αυστριακού Φριτζ Στούχιλκ από την ΚΕΔ, ο οποίος εδώ και καιρό είναι ανενεργός, με τον Σουηδό Λιφ Λίντμπεργκ που έχει επανέλθει στην Επιτροπή. Από την πλευρά του Λεωνίδα Μπουτσικάρη (Παναθηναϊκός) ειπώθηκε πως θα πρέπει να έρθει σε επόμενη συνεδρίαση το εν λόγω θέμα, καθώς μπήκε στην ατζέντα την τελευταία στιγμή.

Επιπλέον η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να υπάρξει γνωμοδότηση από καθηγητή νομικής για το θέμα της αντισυνταγματικότητας του νόμου Αυγενάκη περί ορίων ηλικίας για τα μέλη των αθλητικών ομοσπονδιών.

Σε ό,τι αφορά τα χρέη των ΕΠΣ, αποφασίστηκε να γίνει Γενική Συνέλευση το επόμενο διάστημα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραγραφής τους.

Τέλος, επικυρώθηκε η αντικατάσταση στο Δ.Σ. της ΕΠΟ του Λεωνίδα Θωμαΐδη με τον Διονύση Βισβίκη από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1. Επικύρωσε τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία μεταξύ άλλων αποφάσισε ομόφωνα την ισομερή καταβολή του ποσού ύψους 3.017.000,00 ευρώ από το UEFA Solidarity Scheme αγωνιστικής περιόδου 2022/2023 προς τις δεκατρείς (13) ΠΑΕ της Super League 1 οι οποίες δεν συμμετείχαν στη φάση των διασυλλογικών διοργανώσεων UEFA την αγωνιστική περίοδο 2022/2023. Καθεμία από τις 13 ΠΑΕ θα λάβει το ποσό των 232.076,90 ευρώ, οι δε ΠΑΕ υποχρεούνται να διαθέτουν εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών σύμφωνα με τον οικείο Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων και Οικονομικής Βιωσιμότητας της ΕΠΟ (άρθρο 19 – Πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών).

2. Ο Διονύσης Βισβίκης καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Λεωνίδα Θωμαϊδη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενώ τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της SL2 καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Διακοφώτης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις