«Αν μπουν με ντου σε γήπεδο, αν πέσει πυρσός ή κροτίδα το γήπεδο κλείνει»

Μοιράσου το άρθρο

 

«Στις 13 Φεβρουαρίου, ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον, όπου θα υπάρχει μία νέα ΔΕΑΒ (σ.σ διαρκής επιτροπής αντιμετώπισης βίας) που θα επιβάλλει δρακόντειες κυρώσεις, με κατ’ εξοχήν κύρωση το κλείσιμο του γηπέδου για τους φιλάθλους. Αν πέσει κροτίδα, πυρσός ή επικίνδυνο αντικείμενο στον χώρο του γηπέδου, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας η συγκεκριμένη ομάδα», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Δεν υπάρχει υποκειμενική σκέψη, η ποινή είναι συγκεκριμένη σε κάθε περίπτωση και προβλέπεται στον νέο νόμο, διεμήνυσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «δεν θέλουμε να κλείσει κανένα γήπεδο, αλλά αν δεν τηρούνται αυτά που προβλέπει ο νόμος οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές», πρόσθεσε, ενώ ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που αστυνομικοί αντιληφθούν την είσοδο οπαδών σε γήπεδο με την πρακτική του “ντου”, αυτό θα κλείνει αυτόματα την επόμενη αγωνιστική, κατόπιν της σχετικής έκθεσης της ΔΕΑΒ. Επιπλέον εμφανίστηκε ο κ.Βρούτσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων στα γήπεδα, εφόσον ωριμάσουν και “χτυπηθεί η παραβατικότητα στον πυρήνα της”. 

τις 6 Μαρτίου ξεκινάει μια δεύτερη διαδικασία που αν δεν τηρηθεί, από τις 7 Μαρτίου, κανένα γήπεδο που δεν έχει εγκαταστήσει κάμερες, δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους. Δώσαμε αρκετό χρόνο. Κλιμάκια και από τα τρία υπουργεία (Ψηφιακής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού) επισκέφτηκαν και τα 14 γήπεδα, είδαν την ιδιομορφία τους, έγινε κοινή συζήτηση με τους παράγοντες και υπήρξαν και εκθέσεις για την εγκατάσταση καμερών», πρόσθεσε ο κ.Παπαστερίου.

 

«Για τρεις μήνες το υλικό στις κάμερες κάμερες»

Ακόμη ο κ.Βρούτσης σημείωσε ότι: «Σήμερα στην υπουργική απόφαση για τις κάμερες θα δείτε συγκεκριμένους χρόνους διατήρησης των αρχείων που θα διατηρούνται για 3 μήνες. Τηρείται απόλυτα η διαδικασία προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Θεωρώ πολύ σημαντικό να κατανοήσουν όλοι ότι από 13 Φεβρουαρίου δεν είναι τίποτα ίδιο. Αν στις 9/4 και μετά υπάρξουν φαινόμενα θα μπορέσουν να μπουν με μία λογική ντου είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τα αστυνομικά όργανα θα κάνουν τη διαπίστωση και το γήπεδο θα κλείσει την επόμενη Κυριακή. Οι ομάδες θα πρέπει να συμβάλουν τα μέγιστα και να είναι σύμμαχοπι σε αυτή την προσπάθεια. Θα δοκιμαστούμε στην πράξη».

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις