Η όμορφη ιστορία πίσω από την Γαλάζια μου Αγάπη «Ύμνο της Νίκης Βόλου»

Ο στιχουργός Κωνσταντίνος Κυρίτσης γράφει στις «Γειτονιές του βόλου» τις λεπτομέρειες της δημιουργίας του Ύμνου και τον ευχαριστούμε για αυτό.

« Αγωνιστική περίοδος 2002/03 η Νίκη στην Γ’ Εθνική και εμείς στην Κλούβα πάντα δίπλα της, εγώ, ο Μάνθος, ο Νίκος και πολλοί άλλοι στριμωγμένοι να φωνάζουμε συνθήματα…

Στο ημίχρονο του αγώνα ο Μάνθος διάβαζε το εφημεριδάκι εκείνης της εποχής που έβγαζε ο Άκης με τίτλο Νικιώτικα Νέα. Σε μια σελίδα είχε ένα άρθρο που έλεγε πως ο Όμιλος Φιλάθλων Νίκης Βόλου θα κάνει έναν διαγωνισμό για να δημιουργηθεί ένα τραγούδι που μπορεί να γίνει και ο νέος Ύμνος της ομάδας…

Αφού ο ήδη υπάρχον ήταν ένα ρεμπέτικο τραγούδι και δεν ξεσήκωνε την κερκίδα. Ξέροντας ο Μάνθος πως εγώ γράφω τραγούδια μου ζήτησε να γράψω κι εγώ, πιστεύοντας πως θα κάνω το καλύτερο. Δεν τα έχω καλά με τους “διαγωνισμούς” και επειδή δεν ήξερα ανθρώπους της Νίκης και του Ομίλου, το αρνήθηκα αρχικά, πιστεύοντας πως δεν θα εγκριθεί ότι και να έγραφα.

Περνώντας οι μέρες και καθώς μιλούσα με φίλους έμαθα πως κανένας στίχος δεν είχε περάσει για μελοποίηση. Και τότε ξεκίνησα να γράψω τους δικούς μου στίχους.

Επηρεασμένος από το πάθος του φίλου μου Μάνθου και του γείτονα Κυρ Σεραφείμ γέννημα θρέμμα πρόσφυγα και Νικιώτη. Όταν τελείωσα πήγα πρώτα στον Κυρ Σεραφείμ να τον διαβάσει για να έχω καθαρή γνώμη. Αυτός με το που διάβασε τον πρώτο στίχο “Μέσα απ’ τα σπλάχνα της προσφυγιάς” συγκινήθηκε. Τότε κατάλαβα πως κάτι καλό έχω πετύχει.

Πριν πάω στον όμιλο όμως για να δείξω τον στίχο μου για έγκριση, σκέφτηκα πως σκέτο στίχο κανένας δεν θα καταλάβει την δυναμική του και έτσι ζήτησα από τον φίλο μου Βαγγέλη Νικολό να βάλει μουσική στους στίχους για να τον πάμε σαν demo. Έτσι θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να τον επιλέξουν. Φάγαμε αρκετά βραδιά για να καταλήξουμε στον συγκεκριμένο ρυθμό. Αλλά ήταν αυτός που τελικά 22 χρόνια μετά παίζει ακόμα στα ηχεία των γηπέδων που αγωνίζεται η ΝΙΚΑΡΑ μας.

Για τέλος θα ήθελα να πω πως είμαι ευγνώμων στον αείμνηστο πρόεδρο του ομίλου φιλάθλων Νίκης Βόλου Παναγιώτη Αθανασίου, τον συνεργάτη μου και μουσικό Βαγγέλη Νικολό και τον φίλο μου Μάνθο Κοντάκη. Γιατί αν δεν ήταν οι παραπάνω, δεν θα είχα γράψει εγώ αυτό το τραγούδι που λένε Ύμνο της Νίκης Βόλου ».

Ο Ύμνος της Νίκης Βόλου

Κωνσταντίνος Κυρίτσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις