Έχασε από την Αναγέννηση και την ευκαιρία για ψηλότερα

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε η Νίκη Βόλου από την Αναγέννηση Καρδίτσας, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 24ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου.

Η φιλοξενούμενοι κατάφεραν και αιφνιδίασαν μόλις στο 7′ με τον Κονίλιο να κάνει το 0-1. Η αντίδραση της Νίκης δεν ήταν η αναμενόμενη, με την Αναγέννηση να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πρωταγωνιστή τον Βερνάρδο.

Στο δεύτερο μέρος ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα αλλάζοντας σχηματισμούς και παίκτες ωστόσο η ανατροπή δεν ήρθε καθώς οι φιλοξενούμενοι κράτησαν σχετικά εύκολα την μπάλα μακριά από την περιοχή τους. Το μόνο που κατάφερε η Νίκη ήταν να μειώσει με τον Πέττα στο 86′. Να σημειώσουμε πως η ΑΣΑ αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 73′ μετά από αποβολή του Σκόνδρα.

Το ματς

Η Αναγέννηση είχε την τύχη την πρώτη της ευκαιρία να τη μετουσιώσει σε γκολ όταν στο 7ο λεπτό ο Κορέλας πέρασε κάθετα στον Κονίλιο που από θέση τετ α τετ πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Η αντίδραση της Νίκης ήταν νωθρή έως ανύπαρκτη με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν κοντά στο 0-2, στο 14’ με τον Ανδρέου να παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Βερνάρδου που ήταν έτοιμος να εκτελέσει μόνος με τον Γκαραβέλη.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές αλλά η άμυνα της Αναγέννησης κρατούσε με ευκολία τους κινδύνους μακριά από την εστία της. Στο 17’ ο Γκέκας κράτησε το «μηδέν» όταν σε κόρνερ του Πολίτη ο Μπαχανάκ πήρε από κοντά την κεφαλιά, με τον πορτιέρε της ΑΣΑ να διώχνει σε νέο κόρνερ.

Στο 34’ η Νίκη απείλησε και πάλι από στατική φάση. Ο Πολίτης γέμισε στην περιοχή, ο Κάσσος πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκέκα.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει το γκολ, με την Αναγέννηση να είναι πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Σε μία από αυτές, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Βερνάρδος με πλασέ έκανε το 0-2, βάζοντας τις βάσεις για την πρώτη νίκη της καρδιτσιώτικης ομάδας σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη ξεκίνησε με δύο αλλαγές και αλλαγή σχηματισμού. Τοπαλίδης και Παναγιωτίδης πέρασαν στις θέσεις των Λίταινα και Γαβριηλίδη, με τον σχηματισμό να αλλάζει σε 4-2-3-1, με τον Κάσσο να περνά σε θέση φορ και τον Μιράντα σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Στο 56’ η Νίκη έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Πολίτης σέντραρε από τα δεξιά, με τον Παναγιωτίδη να πλασάρει άουτ από καλή θέση. Η είσοδος του Μακατσάρια στο 59’ και η αλλαγή του σχηματισμού σε 4-4-2 δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή όμως αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν πολύ καλή και δεν άφηνε χώρους για να απειληθεί η εστία τους.

Στο 69’ ο Μιράντα γέμισε την περιοχή με φάουλ, με τον Γκέκα να σώζει την εστία του σε προβολή του Κάσσου. Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΣΑ έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Σκόνδρας αντίκρισε δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα.

Η Νίκη ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 86’ όταν ο Μιράντα από πλάγια θέση έκανε το πλασέ, ο Γκέκας έβγαλε προσωρινά, με τον Πέττα να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Ο Κάσσος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα παράλληλα με την εστία με τον Πέττα να σπρώχνεται στην προσπάθειά του να σκοράρει με το κεφάλι.

Παρά την πίεση στα τελευταία λεπτά η Νίκη δεν βρήκε τον τρόπο να σκοράρει γνωρίζοντας τη δεύτερη φετινή της ήττα από την Αναγέννηση.

Η εξέλιξη του αγώνα όπως καταγράφηκε από το LIVE EVENT του goalpost.gr

 

Νίκη Βόλου (Δ. Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Μπαχανάκ (59’ Αναστασίου), Στίκας, Ανδρέου, Κυριακίδης, Λίταινας (46’ Τοπαλίδης, 79’ Πέττας)), Γαβριηλίδης (46’ Παναγιωτίδης), Πολίτης, Κρητικός (59’ Μακατσάρια), Μιράντα.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γ. Τυριακίδης): Γκέκας, Ανδρικόπουλος, Σταμόπουλος, Σκόνδρας, Γκόλιας, Κορέλας (61’ Παπαδάκος), Μπούζας (72’ Κέρθι), Σαλαμούρας, Ντουμάνης (61’ Κοκκίνης), Βερνάρδος (90’ Στασινόπουλος), Κονίλιο (90’ Ζάγγος).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις