Κοσμάτος: «Μας… φτιάχνουν παιχνίδια με πολύ καλύτερους αντιπάλους»

Ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε με 57-54 των Τιτάνων Παλαμά, σε αγώνα για τη 17η αγωνιστική του 4ου ομίλου της National League 2 και ο προπονητής των νικητών, Γιώργος Κοσμάτος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί των Τιτάνων Παλαμά: «Ήταν η μεγαλύτερη νίκη της χρονιάς για την ομάδα μας. Σίγουρα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά τα παιδιά ήταν φτιαγμένα ψυχολογικά, τους… φτιάχνουν αυτά τα ματς, όταν παίζουν με πολύ καλύτερες ομάδες. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα και στην επίθεση κάναμε τις σωστές επιλογές. Νομίζω πως τη νίκη μάς της έδωσε η άμυνα περισσότερο. Παίξαμε πολύ καλά, διεκδικήσαμε κάθε φάση, πήραμε τα ριμπάουντ, “κλείσαμε” τα ατού των αντιπάλων και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Είναι ένα αποτέλεσμα που τους τονώνει πάρα πολύ την ψυχολογία και το ηθικό».

Για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος: «Σίγουρα η συνέχεια είναι δύσκολη και κάθε ματς το βλέπουμε ξεχωριστά. Έχουμε δύο παιχνίδια εκτός έδρας με τους δύο δεύτερους, τα Τρίκαλα και τον Αλμυρό. Το πιο κρίσιμο είναι με την ΑΕΛ εντός έδρας, την οποία την έχουμε κερδίσει εκτός έδρας και έχουμε και έναν βαθμό διαφορά. Έχουμε ακόμη 5 αγωνιστικές όπου θα διεκδικήσουμε κάποιες νίκες για να πλασαριστούμε όσο ψηλότερα γίνεται και να παίξουμε με καλύτερο συντελεστή στα χιαστί στα play-out».

Για τον στόχο της ομάδας του: «Έχουμε ίσως τον πιο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας στον όμιλό μας. Έχουμε 6 παιδιά που οι τρεις πάνε λύκειο και οι άλλοι τρεις είναι πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο, όπου οι 4-5 παίζουν κανονικά στην πεντάδα. Από ‘κει και πέρα, ο πιο μεγάλος παίκτης μας είναι 22 χρονών. Τα πιο πολλά παιδιά δεν έχουν παίξει σε εθνική κατηγορία. Παλεύουμε για την παραμονή μας, να μπούμε στα play-out. Αν κάνουμε νίκες με τις τρεις τελευταίες και κλέψουμε ένα ακόμη παιχνίδι, είναι εφικτό να κάνουμε κάτι καλύτερο, αν και δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».

Για το πλάνο του Ολυμπιακού Βόλου: «Σίγουρα είναι το πλάνο μας να παίζουμε με νέους παίκτες, αλλά σίγουρα είναι σημαντικό και το οικονομικό, γιατί πλέον δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες για να στηρίξει κάποιους έμπειρους για να μας βοηθήσουν κάπως περισσότερο. Στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία και με τον “κορμό” νεαρών που έχουμε να γίνει ένας βασικός “κορμός”. Συν τις υποδομές που πλέον “καλλιεργούνται” και υπάρχουν περίπου 200 παιδιά εκεί, να στελεχωθεί η ομάδα με γηγενείς».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις