Μπέος: «Ας την ονομάσουν Ολυμπιακό, Νίκη ή Τρίκαλα – Δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης»

Στην απόφασή του να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο στο τέλος του πρωταθλήματος της Super League, αναφέρθηκε ο Αχιλλέας Μπέος στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΣΤΡΑ. Ο Δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, τόνισε πως αν δεν υπάρξει επιχειρηματίας με background να αναλάβει τις τύχες της ομάδας, αυτή θα διαλυθεί. Επίσης, τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης αλλά δεν τον ενδιαφέρει και πως θα ονομαστεί η ομάδα στη συνέχεια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

«Εγώ το 2017 μετά από πολύ προβληματισμό, για μεγάλο χρονικό διάστημα, πήρα την απόφαση να κάνω μία προσπάθεια να ενώσω ποδοσφαιρικά την πόλη, την γενέτειρά μου, γιατί επί σειρά ετών, ταλαιπωρείται και ταλαιπωρείται πολύ βάναυσα από μία μερίδα ατόμων, 100 από τη Νέα Ιωνία και 100 από τον Ολυμπιακό Βόλου. Νομίζουν ότι βρίζοντας τη μάνα, το σπίτι ή την οικογένεια κάποιου αυτό είναι το ποδόσφαιρο και δεν αναλογίζονται ότι το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, να πάει η οικογένεια τα παιδιά και να μεγαλώσει αυτό το πράγμα.

Αποφάσισα λοιπόν να δημιουργήσω μία ομάδα που δεν θα είναι ούτε Ολυμπιακός, ούτε Νίκη, θα είναι Βόλος, καινούργια ομάδα και θα φύγει η μιζέρια. Αγωνιστικά η ομάδα πέτυχε 200%. Η ομάδα ανέβηκε όλες τις κατηγορίες, συμμετέχει ανελλιπώς πέντε χρόνια στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, πέρυσι συμμετείχε στα πλέι οφ που ήταν τεράστια επιτυχία. Υπήρχε αθλητικός τουρισμός στην πόλη όμως εμένα ο σκοπός μου ήταν να ενώσω και ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Αυτό δεν απέδωσε. Στο αγωνιστικό με άριστα το 10 πήραμε 11 με προσπάθεια δική μου και των συνεργατών μου αλλά ο κόσμος δεν αγάπησε αυτή την ομάδα. Αποκορύφωμα να πηγαίνουν 200-300 άτομα στο γήπεδο και 500 τα διαρκείας.

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος. Για ποιο λόγο να συνεχίσει αυτή η ομάδα. Ο σκοπός ήταν να ενώσω, όχι να διχάσω. Από τη στιγμή που τους αρέσει τόσο πολύ να βρίζονται 100 και 100 από τις δύο πλευρές… Η μία ομάδα είναι στο Α’ τοπικό, πλήρη απαξίωση και μιζέρια, στην άλλη ομάδα να έχουν  βρει ένα κορόιδο από την Αγγλία και να του τραβάνε κάποια χρήματα για μία ομάδα που δεν έχει στόχους, δεν έχει τίποτα, για να κάνουν τους παράγοντες. Να είναι 3-4 μήνες απλήρωτοι και να υπάρχει αυτή η μιζέρια, αφού θέλετε αυτό, χαλάλι σας.

Εμένα ο σκοπός μου ήταν να υπάρξει μία ομάδα η οποία να έχει 5-6 χιλιάδες φιλάθλους στο γήπεδο, να προσφέρει ένα ωραίο θέαμα και να διεκδικήσει ένα κομμάτι από το πανελλαδικό και γιατί όχι από το ευρωπαϊκό».

Για το αν σκέφτηκε να ανοίξει πάλι διάλογο για μία ένωση: «Δεν υπάρχει. Αυτό θα γινόταν με τον καιρό. Από τη στιγμή που πέρασαν εφτά χρόνια και αυτό δεν ωρίμασε, δεν υπάρχει λόγος κι εγώ κουράστηκα. Και δεν είναι θέμα ούτε το οικονομικό, ούτε εγωιστικό και ούτε προσωπικό. Εγώ ότι ήταν να αποδείξω, το έχω αποδείξει. Γνωρίζουν όλοι ποιος είμαι σαν άνθρωπος, σαν παράγοντας. Όποια ομάδα ανέλαβα την οδήγησα στην Ευρώπη. Σκοπός μου ήταν να ενώσω την πόλη. Να αγαπηθεί αυτή η ομάδα και να πάμε μπροστά όλοι μαζί. Τότε θα ήμουν επικεφαλής, θα κατέθετα ψυχή και σώμα και θα πηγαίναμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα».

Για το τι θα γίνει από δω και μπρος για την ομάδα του Βόλου: «Δεν με νοιάζει. Τα τελευταία τρία χρόνια υπήρχε προσπάθεια να μεταβιβαστεί σε επιχειρηματίες επώνυμους που έχουν background, όχι για ανθρώπους που ψάχνουν να οικονομήσουν από το στοίχημα. Δυστυχώς δεν ευδοκίμησε αυτή η προσπάθεια. Θα γίνει μία προσπάθεια η ομάδα να κρατηθεί στην Α’ Εθνική γιατί εκεί της αξίζει και πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Εάν το καλοκαίρι, σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεται, δεν βρεθεί επενδυτής που να θέλει να πάρει την ομάδα για να την οδηγήσει σε επιτυχίες και να μην έχει αντικείμενο πως θα οικονομήσει μέσω του στοιχήματος, θα διαλυθεί η ομάδα.

Το θέμα δεν είναι οικονομικό. Αν ο επιχειρηματίας αυτός είναι σοβαρός και έχει έρθει για να επενδύσει στην πόλη, δεν υπάρχει αντίτιμο. Τη χαρίζω, τόσο απλά. Το λέω επίσημα και δεσμεύομαι»

Αν έγινε συζήτηση με ομάδα του Βόλου για συγχώνευση: «Καταρχήν δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης. Μία ομάδα χρωστάει ακόμη κι εκεί που πάει και τρώει μακαρόνια άρα δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης, υπάρχει θέμα συνέχισης του Βόλου. Ας τον βάλουν μετά Ολυμπιακό, Νίκη, Τρίκαλα. Την ονομασία την αλλάζεις. Δεν έγινε καμία συζήτηση και καμία προσπάθεια. Φώναξα εγώ δύο-τρεις, συγκεκριμένα ονόματα, ο ένας απ’ αυτούς είναι και συνάδελφός σας. Τους μετέφερα την πρόθεσή μου αν και εφόσον, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, αλλά πού να τους βρουν; Αυτούς εκεί αν τους μαζέψεις και πάτε να πιουν έναν καφέ θα τσακωθούν ποιος θα πληρώσει τον καφέ του αλλουνού. Τους εξήγησα ποιο είναι το καθεστώς, ποια είναι η ειλικρινή πρόθεσή μου.

Αν υπάρχει διάδοχη κατάσταση με υγιείς επιχειρηματίες, με γεια τους και χαρά τους. Και τους τη δίνω δωρεάν και θα τους στηρίξω όσον αφορά υποδομές και γνωριμίες, όχι να ασχοληθώ. Εγώ τελείωσα, το καλοκαίρι μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Την εβδομάδα καταναλώνω δέκα ώρες την εβδομάδα, τουλάχιστον για την ομάδα. Αυτές τις ώρες θέλω να τις αφιερώσω στα παιδιά μου, στη σύντροφό μου, σε δύο φίλους, να κάνω ένα ταξίδι. Μεγαλώσαμε. Δεν έχει και νόημα.

Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν θα επιτρέψω σε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα να κάνουν τους νταραβερτζήδες, να διαπραγματεύονται στην πλάτη των ανθρώπων που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και αγαπάνε μία υγιή ομάδα και να τους κοροϊδεύουν. Αυτούς τους έχω απομακρύνει εδώ και χρόνια και τιμωρηθήκαν και πήραν αυτό που τους αξίζει. Εδώ μιλάμε για υγιείς καταστάσεις.

Υπάρχει υγεία; Σας τη χαρίζω. Δεν υπάρχει; Έκλεισε. Δεν θα βάλουμε σε περιπέτεια κοσμάκη να μείνει απλήρωτος και να δουλεύει τζάμπα»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις