Ο Παναθηναϊκός άλωσε το Φάληρο και μπήκε γερά στη διεκδίκηση του τίτλου

Ο Παναθηναϊκός με τους Φώτη Ιωαννίδη και Τάσο Μπακασέτα πρωταγωνιστές άλωσε το Φάληρο με το τριφύλλι να επικρατεί με 3-1 του Ολυμπιακού και μάλιστα με ανατροπή και τους πράσινους να ανεβαίνουν στην τρίτη θέση ξανά και να μένουν γερά στο κόλπο της κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός με τους Φώτη Ιωαννίδη και Τάσο Μπακασέτα πρωταγωνιστές άλωσε το Φάληρο με το τριφύλλι να επικρατεί με 3-1 του Ολυμπιακού και μάλιστα με ανατροπή και τους πράσινους να ανεβαίνουν στην τρίτη θέση ξανά και να μένουν γερά στο κόλπο της κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από πλευράς Ολυμπιακού προχώρησε σε αλλαγές σε πρόσωπα και διάταξη στους “ερυθρόλευκους” σε σχέση με το ματς κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Βάσκος παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-4-2 με τον Πασχαλάκη να είναι κάτω από τα γκολπόστ.

Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Ροντινέι και στο αριστερό ο Ορτέγκα με τους Κάρμο-Μπανκιόν να είναι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο έπαιξαν οι Έσε και Όρτα με τον Μασούρα να ξεκινάει στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και τον Ποντένσε στο αριστερό ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Ναβάρο και Ελ Κααμπί.

Από την άλλη ο Φατίχ Τερίμ είχε μια έκπληξη στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού με τον Ακαϊντίν να παίζει ως βασικός αντί του Ούγκο με βάση τα όσα είχε δείξει όλη την εβδομάδα ο Τούρκος τεχνικός.

Ο Ντραγκόβσκι βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ αλλά αντικαστάθηκε μόλις στο 7′ καθώς τραυματίστηκε με τον Λοντίγκιν να μπαίνει στη θέση του. Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Κώτσιρας και αριστερά ο Μλαντένοβιτς.

Στο κέντρο οι Πέρεθ και Τσέριν ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Παλάσιος, Μπακασέτα και Μπερνάρ από τα δεξιά προς τα αριστερά ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ιωαννίδης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το τριφύλλι να απειλεί στο 2′ με μακρινό σουτ του Ιωαννίδη το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης ενώ η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο επόμενο λεπτό με κεφαλιά του Κάρμο μετά από κόρνερ από τα δεξιά.

Στο επόμενο λεπτό ο Ντραγκόβσκι ένιωσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Λοντίγκιν μετά από τρία-τέσσερα λεπτά και να χαθεί ο ρυθμός με τον οποίο είχαν μπει οι δύο ομάδες στο γήπεδο.

Γκολάρα Ποντένσε για το ερυθρόλευκο προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 24′ όταν ο Ελ Κααμπί έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά, αρκετά έξω από την περιοχή. Ο Μαροκινός έκανε μια βαθιά μπαλιά στην απέναντι πλευρά με τον Όρτα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αυτός έδωσε στον Ποντένσε που έκανε κίνηση προς τα δεξιά και το σουτ με το δεξί, ο Λοντίκγιν βρήκε τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να τη βγάλει εκτός εστίας και αυτή κατέληξε στο αριστερό γάμα της εστίας του Παναθηναϊκού.

Έξι λεπτά αργότερα ο Ποντένσε έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας, αρκετά έξω από την περιοχή. Επιχείρησε το σουτ με τον Λοντίγκιν αυτή τη φορά να μπλοκάρει σταθερά και χωρίς πρόβλημα τη μπάλα. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 37′ με κεφαλιά του Παλάσιος μετά από κόρνερ από τα αριστερά και τον Πασχαλάκη να αποκρούει.

Ανατροπή σε οκτώ λεπτά ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια στο 41′ όταν ο Ιωαννίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, έδωσε στον Μπερνάρ που πέρασε τον Μπανκόν, πλάσαρε τον Πασχαλάκη που είχε βγει με τον Ορτέγκα να σώζει πάνω στη γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα όμως που έκανε το σουτ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 1-1.

Στο 45+3′ ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στο να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν ο Ορτέγκα έκανε μια ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε για τον Ναβάρο ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο επόμενο λεπτό όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ανατροπή όταν σε μια εξαιρετική επίθεση και συνδυασμούς των πράσινων από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα ο οποίος έκανε το σουτ ο Πασχαλάκης απέκρουσε με τη μπάλα όμως να πηγαίνει στον Ιωαννίδη, ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-1.

Το δεύτερο μέρος στο Φάληρο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες οι οποίες συνέχισαν στο παιχνίδι με τις ίδιες ενδεκάδες με τις οποίες ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Έσε (80′ Ιμπόρα), Όρτα (59′ Τσικίνιο), Μασούρα (60′ Φορτούνης), Ποντένσε (80′ Γιόβετιτς), Ναβάρο (73′ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι (7′ λ. τρ. Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (84′ Μαντσίνι), Παλάσιος (76′ Ούγκο), Μπερνάρ (83′ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (83′ Σπόραρ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις