Ο Άρης έριξε τον ΠΑΟΚ από την κορυφή

Ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα χάρη στο γκολ του Λορέν Μορόν στο 31ο λεπτό και έριξε τον Δικέφαλο από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Άρης ήταν ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι στην άδεια Τούμπα, καθώς επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ. Το γκολ του Μορόν στο 31ο λεπτό ήταν αρκετό για να δώσει το τρίποντο στους κίτρινους στην πρεμιέρα των playoffs της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν εξαιρετική στα ανασταλτικά της καθήκοντα και βρήκε το γκολ στην πρώτη της τελική στο ματς. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, πίεσε για να σκοράρει, χωρίς όμως να δημιουργήσει πολλές μεγάλες ευκαιρίες, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Οι φιλοξενούμενοι εκτός από τη φάση του Μορόν είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο παιχνίδι μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Σαβέριο, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 60 και είναι δεύτερος πλέον πίσω από την ΑΕΚ που έχει 62, ενώ ο Άρης είναι πέμπτος με 45 βαθμούς, μακριά από τον τέταρτο Ολυμπιακό αλλά και την έκτη Λαμία.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον Μάρκος Αντόνιο που έπαιξε στο πλάι του Μεϊτέ αντί του Οζντόεφ, ενώ ο Τόμας Μουργκ έπαιξε βασικός αντί του Κωνσταντέλια στο “10”.

Ο Άκης Μάντζιος από την άλλη έκανε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό στο Βικελίδης. Ο Μοντόγια έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Φεράρι, ενώ στη μεσαία γραμμή πήραν φανέλα βασικού και οι Μβοντό, Βερστράτε και Σαβέριο.

Ο Άρης πήρε το προβάδισμα στη μοναδική του τελική στο πρώτο μέρος
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας και τον Άρη να περιμένει πίσω από την μπάλα. Η πρώτη απειλή του Δικεφάλου ήταν στο έκτο λεπτό με το σουτ που επιχείρησε ο Ζίβκοβιτς μέσα από την περιοχή να περνάει άουτ.

Ο ΠΑΟΚ πίεζε τα καρέ του Άρη, αλλά οι παίκτες του Άκη Μάντζιου αμύνονταν αρκετά καλά, περιορίζοντας σημαντικά τις επιθετικές ορέξεις των παικτών του ΠΑΟΚ. Αντίθετα ο Άρης στην πρώτη του τελική στο ματς βρήκε το γκολ με τον Λορέν Μορόν στο 31ο λεπτό.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, όμως δεν είχαν κάποια μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, αλλά ο Άρης άντεξε

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια διάθεση. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και ο Άρης περίμενε στα καρέ του.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Σαβέριο ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Δευτερόλεπτα μετά ο Μουργκ έκανε το σουτ από την περιοχή του Κουέστα, αλλά η προσπάθειά του πέρασε λίγο άουτ.

Ο Σαβέριο απείλησε για δεύτερη φορά για τον Άρη με σουτ από δύσκολη γωνία, όμως αυτό είχε απάντηση από τον Κοτάρσκι που μπλόκαρε την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει διαρκώς τα καρέ του Κουέστα, δημιουργώντας αρκετές τελικές για να σκοράρει, αλλά ο Άρης κράτησε το μηδέν μέχρι και το φινάλε και έφυγε με μεγάλο διπλό από την Τούμπα.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Μουργκ, Τάισον, Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Μβοντό, Βερστράτε, Νταρίντα, Σαβέριο, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις