Τέμπη: Η νέα μηνυτήρια αναφορά και τα 4 ερωτήματα της οικογένειας του 21χρονου Γεράσιμου

Νέα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα (14/03) ο κ. Λουκάς Αποστολίδης, δικηγόρος της οικογένειας του 21χρονου Γεράσιμου, του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών, καθώς και υπόμνημα για την συσχέτιση των ποινικών δικογραφιών της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και του Εφέτη Ανακριτή.

Την στιγμή που ο 21χρονος Γεράσιμος συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη Βοστώνη, η οικογένειά του, μαζί με τους συγγενείς των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, αναζητούν την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Στην μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που κατατέθηκε, ζητείται η διερεύνηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στο υπόμνημα που κατατέθηκε για την συσχέτιση των ποινικών δικογραφιών της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και του Εφέτη Ανακριτή, αναφέρονται 4 ερωτήματα, τα οποία τέθηκαν προς τον Εφέτη Λάρισας και σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του Γεράσιμου, κ. Αποστολίδη, ο ίδιος οφείλει να απαντήσει προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα παρακάτω ζητήματα:

1) Να ξεκαθαριστεί εάν βρισκόταν εισαγγελέας στο σημείο της τραγωδίας, όταν αποφασίστηκε να υπάρξει παρέμβαση στον χώρο (γερανοί κλπ), κι αν όντως υπήρξε το λεγόμενο “μπάζωμα”.

2) Να προσδιοριστούν τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου που συμμετείχαν στην παραπάνω απόφαση και επενέβησαν στον χώρο. Να δοθούν ονοματεπώνυμα αλλά και τα πρακτικά της συγκεκριμένης απόφασης, ώστε να ξεκαθαριστεί ποιος ήταν ο αρμόδιος που έδωσε την εντολή για το “μπάζωμα”.

3) Να συνταχθεί προανακριτική επιτροπή, κι όχι μόνο εξεταστική, προκειμένου να αναζητηθούν οι ευθύνες πολιτικών προσώπων.

4) Να διερευνηθούν, όπως γίνεται και από την Ευρωπαία Εισαγγελέα, τα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην σύμβαση 717 του 2014 που αφορά την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, και γιατί δόθηκαν συνεχείς παρατάσεις στην ολοκλήρωση του έργου.

«Η μητέρα του 21χρονου Γεράσιμου, ο πατέρας του και τα δύο αδέλφια του, είμαστε εγκατεστημένοι στη Βοστώνη, και προσευχόμαστε για εκείνον. Είναι η μοναδική μας σκέψη. Από την πλευρά μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας συμπαραστέκεται» δηλώνει στο enikos.gr η οικογένειά του, μέσω του δικηγόρου Λουκά Αποστολίδη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις