Ιστορική ανατροπή και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, 5-1 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (vids)

Αυτά… μόνο ο ΠΑΟΚ! Ιστορική ανατροπή με πεντάρα στη Ντιναμό (5-1), μια Τούμπα καζάνι και μια ομάδα βγαλμένη από όνειρο. Τώρα ποιος θα τον σταματήσει;
Στα δύσκολα… ΠΑΟΚ είσαι. Για την ακρίβεια, ΠΑΟΚάρα είσαι.

Πριν από την ρεβάνς πρόκληση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και με το 2-0 του α΄αγώνα στην πλάτη του, τίποτα δεν ήταν με το μέρος του Δικεφάλου. Κάτω από ασφυκτική πίεση αλλά με το μαχαίρι στα δόντια, οι Θεσσαλονικείς «κατάπιαν» τους Κροάτες σε ένα ονειρικό 45λεπτο. Όχι απλά δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα στην Ντιναμό αλλά φρόντισαν να εξαφανίσουν αγωνιστικά και τακτικά τους φιλοξενούμενους. Με μάτι που γυάλιζε και φλέβα πεταγμένη, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου καλωσόρισε τους Κροάτες στην «καυτή» Τούμπα. Στο σπίτι τους.

Κόσμος και ομάδα σε απόλυτη αρμονία έστειλαν με το… καλημέρα μήνυμα. Στον επαναληπτικό αγώνα, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Όφειλαν να είναι διαφορετικά. Βιεϊρίνια, Σβαμπ και Μπράντον Τόμας ήταν οι απαντήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου στα 3 ερωτηματικά της ενδεκάδας που υπήρχαν πριν από την σέντρα του παιχνιδιού. Με τακτική Maksimir εμφανίστηκε η Ντιναμό στην Θεσσαλονίκη, στη λογική ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Και ο πρώτος λόγος -αναμενόμενα- ανήκε στον ΠΑΟΚ σε ένα 45λεπτο απόλυτης υπεροχής.

https://exchange.glomex.com/video/v-cztol205q6gp?integrationId=40599v1tl6nwn662

Μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Κωνσταντέλιας, μετά από ωραία συνεργασία με τον Βιεϊρίνια, βρήκε τον Μπράντον εντός περιοχής αλλά ο Ισπανός υπό πίεση έστειλε τη μπάλα άουτ! Ήταν μόλις η πρώτη προειδοποίηση… Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε σταθερά ψηλά στο γήπεδο, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Η τύχη δεν του χαμογέλασε ούτε στο 15΄, με τον Νέβιστιτς να αποκρούει την κεφαλιά του Κουλιεράκη μετά από στατική φάση. Ο ΠΑΟΚ όμως επέμενε με κάθε τρόπο. Στο 19′ , νέα χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει την ντρίμπλα και να πλασάρει άουτ!

Το ποδόσφαιρο όμως του χρωστούσε κάτι. Βάσει της εικόνας του, ήταν θέμα χρόνου να το βρει και πράγματι δεν άργησε να έρθει το γκολ υπεροχής για τον ΠΑΟΚ που είχε στριμώξει για τα καλά την Ντιναμό. Στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, σε κόρνερ του Αντρίγια απ’ τα αριστερά, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά-πάσα στο πρώτο δοκάρι για να έρθει στο δεύτερο ο Μπάμπα και με νέα κεφαλιά να την στείλει στα δίχτυα για το 1-0. Και αυτή ήταν μόλις η αρχή…

https://exchange.glomex.com/video/v-cztou8p33gix?integrationId=40599v1tl6nwn662

Έξι λεπτά αργότερα, ο Κουλιεράκης που φλέρταρε από ώρα με το γκολ, τουλάχιστον από… αέρος, αιφνιδίασε τους Κροάτες και «εκτέλεσε» με μακρινό σουτ. Η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι είχαν φέρει από το 33′ το ματς στα μέτρα τους, σοκάροντας τον Σεργκέι Γιακίροβιτς που τα είχε βάλει με τους παίκτες τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πέρασαν 37 λεπτά αγώνα για τους Κροάτες προκειμένου να βάλουν στο κάδρο τον Κοτάρσκι. Μετά από γύρισμα, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Πέτκοβιτς που προσπάθησε να τη στείλει προς την εστία του πορτιέρε του Δικεφάλου, με τον 24χρονο να αποκρούει αρχικά με το ένα χέρι και στη συνέχεια να μπλοκάρει τη μπάλα.

https://exchange.glomex.com/video/v-cztozmhrcta9?integrationId=40599v1tl6nwn662

Και πάλι όμως το μομέντουμ ήταν για τον ΠΑΟΚ. Πρώτος σε όλες τις μονομαχίες, πάθος για κάθε χαμένη μπάλα, γρήγορες επανακτήσεις, τρεξίματα, ένταση. Και δεν γινόταν να μην τα εκμεταλλευτεί… Στο 42′ ο Δικέφαλος τα έφερε όλα τούμπα και απέκτησε σκορ πρόκρισης! Ο Τάισον είδε στο δεύτερο δοκάρι τον Μπράντον μόνο του, του έκανε τη σέντρα, με τον Ίβηρα φορ να πιάνει την τέλεια κεφαλιά και να την στέλνει στη δεξιά γωνία των Κροατών για το 3-0!

https://exchange.glomex.com/video/v-cztpl23ts6eh?integrationId=40599v1tl6nwn662

Ο ΠΑΟΚ είχε κάνει σημαντικά βήματα για να κερδίσει αυτόν τον «πόλεμο». Είχε μπροστά του όμως ένα ακόμη 45λεπτο και μία Ντιναμό που αναμενόμενα θα έβγαζε αντίδραση. Όπως και έγινε… Οι Κροάτες έκαναν την επανεμφάνισή τους στο β΄μέρος και με το γκολ του Χότζα στο 49΄ έβαλαν «φωτιά» στο παιχνίδι. Ο Πέτκοβιτς προσπάθησε να περάσει τον Κεντζιόρα, ο Πολωνός την απομάκρυνε αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Χότζα που έκανε το διαγώνιο σουτ και νίκησε τον Κοτάρσκι για να μειώσει το σκορ (3-1).

https://exchange.glomex.com/video/v-cztq0e3czqs1?integrationId=40599v1tl6nwn662

Ήταν η στιγμή για να «χτίσει» η Ντιναμό πάνω στο δικό της γκολ ψυχολογίας, σε αυτό το τέρμα που την κρατούσε ακόμη «ζωντανή» και μέσα στο κόλπο της πρόκρισης. Αλλά -είπαμε- ΠΑΟΚ φτιαγμένος για τα δύσκολα. Αυτήν την φορά ήταν η σειρά του Κοτάρσκι να βγει μπροστά και να κρατήσει όρθια την ομάδα του. Με δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε καίρια σημεία του β΄μέρους, στο 56′ και στο 64′, φωνάζοντας παρών στις απειλές της Ντιναμό με Σούσιτς και Χότζα.

Και αυτό ήταν… Ο ΠΑΟΚ πάτησε εκ νέου γκάζι και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του. Στο 73΄έφτασε ξανά σε σκορ πρόκρισης. Σε κόρνερ από τα δεξιά του Ντεσπόντοφ ο Σβαμπ έκανε μια επαφή με τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Κουλιεράκη και ο Έλληνας αμυντικός με το στήθος την έσπρωξε στα δίχτυα για το 4-1!

https://exchange.glomex.com/video/v-cztqe6aal74h?integrationId=40599v1tl6nwn662

 

 

 

Έλειπε όμως το κερασάκι από τη τούρτα και φρόντισε να το βάλει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ευστοχώντας από τα 11 βήματα και το τελικό 5-1 στο 88′, σε μία φάση που ο Σαμάτα βρήκε τον Ντεσπόντοφ στην πλάτη της άμυνας και εκείνος ανατράπηκε από τον Μίσιτς! Θρίαμβος του Δικεφάλου που έφτασε σε μία ιστορική ανατροπή που τον φέρνει στους «8» της Ευρώπης!

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Ότο 77’), Σβαμπ (Οζντόεφ 82’), Μεϊτέ, Τάισον (Ντεσπόντοφ 67’), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 77’), Αντρίγια, Μπράντον (Σαμάτα 77’).

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς (Ογκιγιάρα 80’), Μπερνάουερ Τεοφίλ-Κατρίν, Μίσιτς, Σούτσιτς , Μπατούρινα, Σπίκιτς (Κανέκο 74’), Χότζα (Βίντοβιτς 80’), Πέτκοβιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χαρμ Όσμερς (Γερμανία)
VAR: Σόρεν Στορκς (Γερμανία) – AVAR: Μπέντζαμιν Μπραντ (Γερμανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ρόμπερτ Κέμπτερς (Γερμανία)- Ντομινίκ Σάαλ (Γερμανία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Μπέντζαμιν Μπραντ (Γερμανία)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις