Ισόβια στην Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Το δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε την ομόφωνα ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μετά από διαδικασία 14 μηνών, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 35χρονη από την Πάτρα για τον χαμό του 9χρονου παιδιού, που υπέκυψε στις 29 Ιανουαρίου 2022 δηλητηριασμένη από ισχυρή δόση κεταμίνης που της έδωσε η μητέρα της ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Ένοχη επίσης την έκριναν και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού λίγους μήνες νωρίτερα από την, κατά τις δικαστικές αρχές, μοιραία δόση κεταμίνης.

Το σκεπτικό

Σύμφωνα με την απόφαση η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια την μητέρα της. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν, που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

Η 35χρονη κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είχε δηλώσει νωρίτερα η εισαγγελέας.

Κούγιας: Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο

Ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, στην πρώτη του δήλωση, νωρίτερα, ανέφερε: «Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά».

Ακόμη, σχολίασε πως: «Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου και το τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο, την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου».

Η απολογία Πισπιρίγκου

Υπενθυμίζεται πως στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου επέμεινε να αρνείται όλες τις κατηγορίες.

«Είναι δύσκολη η θέση που βρίσκομαι. Έρχομαι να εξηγήσω και να θυμηθώ περιστατικά πολύ δύσκολα, που με θα με στοιχειώνουν σε όλη μου τη ζωή. Αναγνώστηκαν μηνύματα για τη συμπεριφορά μου. Μπορεί να έχω άσχημο χαρακτήρα, κάποιοι να με θεωρούν αχώνευτη. Είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο. Έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που είναι το χειρότερο για μια μάνα. Απευθύνομαι στη Δικαιοσύνη κι ελπίζω να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Δεν την ξέρω. Ζητούσα απεγνωσμένα το αίμα του παιδιού μου. Ελάτε στη θέση μου. Αν ήταν το δικό σας παιδί θα το ζητούσατε; Θέλω να μάθω τι έχει γίνει με το παιδί μου, θέλω να με βοηθήσετε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου» είχε πει μεταξύ άλλων.

Δεν έπεισε την εισαγγελέα

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της, ούτε από τους μάρτυρες υπεράσπισης και ζητώντας την ενοχή της: «Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για το θάνατο είναι να τρελαθεί! Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!».

Η εισαγγελέας στην πρότασή της είχε προσθέσει, σύμφωνα με το dikastiko.gr ότι «δεν βρέθηκε κάτι που να συνάδει με την αιτία θανάτου. Τίποτα, ούτε το παραμικρό. Ο θάνατος στο Αγλαΐα Κυριακού δεν προήλθε από τίποτα άλλο εκτός από τη χορήγηση της κεταμίνης. Την ώρα που μπαίνει η γιατρός το παιδί είναι ήδη σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Κάνεις δεν ήταν στο δωμάτιο μέχρι την ανακοπή. Όλο το χρονικό διάστημα που έχει αποδειχτεί ότι έγινε η χορήγηση της κεταμίνης, ήταν μόνο εκείνη (σ.σ. Πισπιρίγκου) στο δωμάτιο».

 

ethnos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις