Χάλκινο για τον Βολιώτη Στέλιο Κουκουσέλη Φούσκη στο μικτό ντουέτο του Ευρωπαϊκού Καλλιτεχνικής Κολύμβησης (vid & pics)

Ένα λαμπερό πρωϊνό ήταν, για την ελληνική Καλλιτεχνική Κολύμβηση και το φυτώριό της, αυτό της Κυριακής (26/5), τέταρτης και τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων, στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, με δυο μαζεμένες διακρίσεις που υπόσχονται ακόμα περισσότερα για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

Η Ελλάδα κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο Ελεύθερο Ντουέτο και χάλκινο στο Μεικτό Ντουέτο, ανεβάζοντας τη συγκομιδή της στα τρία μετάλλια στη διοργάνωση (και τρία στο Comen Cup για το οποίο δίνονται μετάλλια παράλληλα) και αναμένεται συνέχεια στην τελευταία ενότητα, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι εκπληκτικές Ελληνίδες εκπρόσωποι στον Τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου, οι Ισμήνη Μαρία Καραβασίλη / Ηλέκτρα Ράπτη εκτέλεσαν εξαιρετικά το πρόγραμμά τους, ανέβασαν πολύ τη βαθμολογία τους σε σχέση με τον προκριματικό, πήραν 216,9083 βαθμούς και κατετάγησαν 2ες στην Ευρώπη με ασημένιο μετάλλιο. Η χορογραφία τους είχε θέμα “What’s behind through the door?” σε μουσική από το “What happened”.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ισπανίδες Μπιόργκλουντ / Γκουαλτιέρι με 223,1042 βαθμούς και το χάλκινο οι Γαλλίδες Αγιόν / Γκιλότ με 210,5959 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου ΕΔΩ.

Αμέσως μετά, με μια επίσης σπουδαία εμφάνιση στον Τελικό του Μεικτού Ντουέτου, οι Στυλιανός Κουκουσέλης / Δανάη Τσαπραλή βαθμολογήθηκαν με 192,2708 β. για το δικό τους πρόγραμμα και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου με χάλκινο μετάλλιο. Η χορογραφία τους είχε θέμα “Soeran Infertus”, σε μουσική “war tigers”. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ισπανία και το ασημένιο η Γαλλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τελικό του Μεικτού Ντουέτου ΕΔΩ.

Απονομές μεταλλίων έκαναν ο Γενικός Γραμματέας της European Aquatics Νόαμ Σβι, η event manager και έφορος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στην ΚΟΕ Δέσποινα Καράμπελα, η Μαρί Καβακίοκγλου ΓΓ της Τεχνικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης της European Aquatics και η Λάουρα Ντε Ρέντζις, υπεύθυνη του Comen Cup.

Το απόγευμα την τελευταίας ημέρας των αγώνων (Κυριακή 26/5, 18:00) θα γίνει ο Τελικός του Ελεύθερου Ομαδικού με τη συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές, το πρόγραμμα και όλα τα αποτελέσματα των αγώνων ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις