Κ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ: «Το πρεστίζ του Συλλόγου κι ο ποδοσφαιρικός εγωισμός, επιβάλλουν άνοδο»

Από την αρχή της εβδομάδας ο Γ.Σ. Αλμυρού μπήκε στο πρόγραμμα προετοιμασίας, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως αρμόζει στο μέγεθος του συλλόγου αλλά και στον κόσμο τον οποίο εκπροσωπεί.
Για του «κυανόλευκους» του Αλμυρού ο πρωταθλητισμός είναι…

μονόδρομος και ο Κώστας Σταμάτιου γνωρίζει τα δύσκολο έργο που καλείται να επιτελέσει σε μια αγωνιστική περίοδο, όπου το επίπεδο του πρωταθλήματος θα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο.
Το «goalpost.gr» επικοινώνησε με τον εμπειρότατο τεχνικό και του ζήτησε να «σκιαγραφήσει» την επερχόμενη σεζόν για τη ομάδα του.
«Η ομάδας μας για ακόμη μια χρονιά καλείται να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης, που θα σημάνει και την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Στηριζόμαστε σε ένα κορμό παικτών που υπάρχει εδώ και δυο χρόνια και πιστεύουμε ότι έχουμε ένα ικανό ρόστερ που θα μας δώσει το δικαίωμα να πρωταγωνιστήσουμε και γιατί όχι, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα
Επιπλέον, έγιναν οι μεταγραφές των Αραμπατζή, Χαλάτση, Επίσκοπου και Τσέργα, με τους δυο τελευταίους που αποκοτήσαμε από τη Δήμητρα, να ανήκουν στην κατηγορία των ηλικιακά μικρότερων παικτών.
Ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, δηλαδή στις αρχές του πρωταθλήματος, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμη δυο προσθήκες έμπειρων παικτών, για να βοηθήσουν την ομάδα και να κλείσουμε έτσι το ρόστερ που δεν είναι αρκετά μεγάλο, αν αναλογιστούμε ότι στην πορεία της χρονιάς θα υπάρξουν δυσκολίες με τραυματισμούς, κάρτες κι επαγγελματικές υποχρεώσεις ορισμένων παικτών, που δεν θα μπορούν να είναι σε κάποια παιχνίδια…
Από την πρώτη συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές, τόνισα ότι κάποια στιγμή πρέπει να οδηγήσουμε την ομάδα σε μια μεγαλύτερη κατηγορία. Ο Αλμυρός, αντίθετα με άλλες ομάδες, παρόλο που δεν υπολείπεται με βάση τον πληθυσμό, τις εγκαταστάσεις και την ιστορία του, δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Όλα αυτά τα στοιχεία που μας συνοδεύουν, μας υποχρεώνουν να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να καταφέρουμε, η ομάδα να ανέβει στη Γ’ Εθνική, διότι αυτό ορίζει το πρεστίζ κι ο ποδοσφαιρικός εγωισμός!
Φυσικά, για να είμαστε αντικειμενικοί, πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας, ότι το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, το δυσκολότερο και πιο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών, με πολύ ισχυρά σωματεία. Καθεμιά από τις ομάδες πρώτης γραμμής, που θα έχει βλάψεις για άνοδο, θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ σωστά κι εμείς είμαστε μια τέτοια ομάδα…
Διαπιστώνω ότι υπάρχει διάθεση από τη διοίκηση, υπάρχει διάθεση από τα παιδιά και γενικά υπάρχει συσπείρωση γύρω από την ομάδα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι επειδή είμαστε ο Αλμυρός ή ότι επειδή θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε, όλα θα είναι εύκολα. Επειδή φέτος υπάρχει το μεγάλο πλεονέκτημα της απευθείας ανόδου, όλοι θα προσπαθήσουν για το κάτι παραπάνω…
Για να μπορέσουμε να δρέψουμε καρπούς στο τέλος του πρωταθλήματος, είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε ένα επίπεδο πάνω από όλους τους υπόλοιπους, ώστε τα καλά εφόδια που έχουμε να μετουσιωθούν σε καλή απόδοση μέσα στο γήπεδο…»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις