«Προ συντριβής ηγείται ύβρις, προ δε της πτώσεως υπερηφάνεια»

Με αφορμή τον καταρτισμό των νέων πινάκων διαιτησίας και την απουσία από αυτούς των διαιτητών της ΕΠΣΘ, η ένωση εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως την απάντησή της θα τη δώσει τον Οκτώβριο, όταν θα γίνουν και οι εκλογές στην ΕΠΟ.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Με αφορμή τον καταρτισμό των νέων πινάκων διαιτησίας, η ΕΠΣΘ, η μόνη, ίσως, Ένωση της οποίας οι διαιτητές δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί και δεν περιλαμβάνονται σε κανένα πίνακα αισθάνεται την επιτακτική ανάγκη να επισημειώσει τα εξής:

Τα κριτήρια καταρτίσεως των πινάκων διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας για την περίοδο 2016-2017, υποδηλώνουν σαφώς πλημμελή αξιολόγηση, ελλιπή αυτογνωσία και προφανώς τακτικές, που απάδουν της φιλοσοφίας που με πολύ κόπο επιχειρείται να επανέλθει στο ποδόσφαιρο.

Είναι βέβαιον, όμως, ότι ουδείς πλέον πείθεται, ουδείς εφησυχάζει, πολλώ δε μάλλον προτίθεται να ανεχθεί. Το νόημα της παλαιάς ιταλικής παροιμίας «Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται.

Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ», πιστεύουμε ότι πλέον έχει γίνει εδραιωμένη αντίληψη στην συντριπτική πλειονοψηφία των Ενώσεων, οι οποίες και θα δώσουν την αρμόζουσα απάντηση τον προσεχή Οκτώβριο, όπου δει.

Σε πείσμα, λοιπόν, των όσων εξυφαίνουν ανάλογα αποτυχήμενα σχέδια και πάλι υποκύπτουμε στον πειρασμό, εξαιτίας των πεπραγμένων τους, να τους υπενθυμίσουμε την ρήση από τις παροιμίες του Σολομώντος ( ΙΣΤ΄ 18) στην Παλαιά Διαθήκη: «Προ συντριβής ηγείται ύβρις, προ δε της πτώσεως υπερηφάνεια»

Για την ΕΠΣ Θεσσαλίας

Ο Πρόεδρος
Περικλής Στ. Λασκαράκης”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις