Η επιστροφή της Ducati: Nικητής ο Ιανόνε στο Grand Prix Αυστρίας

Είχε περάσει πολύς καιρός. Για την ακρίβεια, πάρα πολύς. Αν είστε λάτρης των ημερών, τότε το αριθμητικό “2128” σας ταιριάζει καλύτερα. Αν προτιμάτε τα χρόνια, τότε το «έξι» είναι η καλύτερη επιλογή. Αν είστε οπαδός της Ducati, τότε ο «αιώνας» αποτελεί τον ιδεατό… σύντροφο.
Σ’ όποια κατηγορία κι αν ανήκει κανείς, όμως, άπαντες παραδέχονται το εξής: για μια ομάδα- θρύλο όπως η Ducati, το γεγονός πως η τελευταία της νίκη στο MotoGP χανόταν στα βάθη του χρόνου (το 2010 στο grand prix της Αυστραλίας με τον Κέισι Στόνερ), αποτελούσε μια δίτροχη παραφωνία που έπρεπε, επιτέλους, να λάβει τέλος.

Και σήμερα, 14 Αυγούστου του 2016, έλαβε: ο Αντρέ Ιανόνε- που στο τέλος της χρονιάς θ’ αντικατασταθεί από τον Χόρχε Λορένθο- κατάφερε να επιβεβαιώσει πως στην πίστα της Αυστρίας η Ducati δεν έχει αντίπαλο, παίρνοντας την (καμωμένη από χρυσάφι, θαρρείς) νίκη.

 Κι επειδή αν είναι να βάλεις τέλος στην ξηρασία οφείλεις να βρέξεις με μεγάλες ποσότητες σαμπάνιας τον ουρανίσκο σου, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο συμπλήρωσε το ονειρώδες 1-2 των Ducati, τερματίζοντας πίσω από τον teammate του.
Στην 3η θέση του βάθρου- και αρκετά μακριά από τους απλησίαστους σήμερα πρωτοπόρους- ανέβηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λορένθο, ο οποίος το 2017 θα οδηγεί για λογαριασμό των σημερινών νικητών και η γεύση του σημερινού αγώνα μάλλον θα άφησε μια γεύση σαν κινέζικου κοτόπουλου στο στόμα του: γλυκόξινη, δηλαδή. Ναι μεν κέρδισαν οι Ducati, αλλά χωρίς αυτόν.
4ος ήταν ο Βαλεντίνο Ρόσι που αρχικά έδειξε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη, αλλά εν τέλει κατάλαβε πως αυτό είναι- στην συγκεκριμένη πίστα- μια αυταπάτη. 5ος ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ, που ήταν εμφανές πως δεν μπορεί να οδηγήσει στο όριο για 28 γύρους την Honda του μετά την πτώση του στις ΕΔ3, ενώ Βινιάλες, Πεντρόσα, Ρέντινγκ, Σμιθ και Πολ Εσπαργκαρό συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.
Η Ducati, λοιπόν, έκανε αυτό που όλος ο μηχανοκίνητος κόσμος την τελευταία διετία περίμενε- πήρε τη νίκη και ξόρκισε τους δαίμονες.

 

 Ο πραγματικός νικητής, όμως, ήταν άλλος: ο λαβωμένος Μαρκ Μάρκεθ θα μπορούσε να δει τη χαώδη διαφορά του στη βαθμολογία από τις Yamaha να μειώνεται σημαντικά σήμερα, όμως κατάφερε να περιορίσει στο ελάχιστο τη ζημιά.
43 βαθμοί από τον δεύτερο Λορένθο και 57 από τον τρίτο Ρόσι.
Αυτό το πρωτάθλημα, το τρίτο στην καριέρα του Ισπανού, δε χάνεται μάλλον με τίποτα.
Η λέξη- κλειδί στην τελευταία πρόταση, βέβαια, είναι η 3η από το τέλος.
Μάλλον.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις