Βάσει χρονοδιαγράμματος βαδίζει ο Ολυμπιακός Βόλου

Το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής με τον Αστέρα Πετριτή δεν απασχολεί ακόμη τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς η ο ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της, βάσει του χρονοδιαγράμματος της τεχνικής ηγεσίας, με στόχο να παρουσιαστεί έτοιμη – όσο γίνεται – στην έναρξη της περιόδου, μια και ακόμη αυτή η ομάδα…

…«χτίζεται». Δεν είναι εύκολο για την τεχνική ηγεσία, από τη μία μέρα στην άλλη, να δημιουργήσει ένα ομοιογενές σύνολο, όταν όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται στην ομάδα είναι καινούργιοι. Βέβαια, ο πρωταθλητισμός απαιτεί να είναι ο Ολυμπιακός έτοιμος στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και να αρχίσει με νίκες τη χρονιά.
Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη πως ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ σπουδαίες μονάδες για την κατηγορία, όμως χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να «δέσει» αυτή η ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται, πάντως, σε καλό δρόμο, όμως υπάρχουν πολλές αδυναμίες, οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν στο παιχνίδι του βολιώτικου συγκροτήματος.
Ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ ποιοτική μεσαία και επιθετική γραμμή, η οποία αναμένεται να αποτελέσει τη δύναμή του τη φετινή χρονιά. Παίκτες όπως οι Ντα Κόστα, Πότσι, Ναστέφσκι, Δωματάς, Σταύρου, Οικονόμου, Μπρίτος, Φλίγκος, δεν συναντάς εύκολα στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Αρκεί μία ενέργειά τους μέσα στο παιχνίδι για να έρθουν τα πάνω κάτω, όπως για παράδειγμα στο τελευταίο φιλικό με τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο.
Η τεχνική ηγεσία στα δύο τελευταία ματς (με Αναγέννηση και Ρήγα), είδε την ομάδα να είναι κουρασμένη και τους παίκτες μπουκωμένους από την προετοιμασία, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Σταδιακά η ομάδα ανέβασε ρυθμούς, ωστόσο, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να αρχίσει να βγάζει περισσότερους αυτοματισμούς μέσα στο γήπεδο και να δημιουργεί φάσεις στην αντίπαλη άμυνα.
Στα θετικά, το γεγονός ότι ανασταλτικά ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει στα τέσσερα από τα έξι φιλικά ματς που έχει δώσει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις