Επιτυχία σημείωσε ο 1ος μαραθώνιος κολύμβησης στη μνήμη Ι. Ζηργάνου (photos)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα ο πρώτος κλασσικός Μαραθώνιος κολύμβησης στη μνήμη του μεγάλου κολυμβητή του παρελθόντος Ιάσονα Ζηργάνου με τη συμμετοχή εννέα κολυμβητών και μιας κολυμβήτριας, που ήταν αφιερωμένος στην ΕΛΕΠΑΠ. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η συμμετοχή του κολυμβητή ΑμεΑ Δημήτρη Αργυρόπουλου…


Έτσι, πήρε «σάρκα και οστά» η ιδέα του καθηγητή φυσικής αγωγής και γνωστού προπονητή κολύμβησης (από φέτος στον ΟΕΑ/ΝΑΒ) Βασίλη Κατσικόπουλου, η οποία αγκαλιάστηκε τόσο από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και από πολλές εθελοντικές οργανώσεις, μα και ιδιώτες της περιοχής μας που διέθεσαν τα σκάφη τους για τη συνοδεία και την εξυπηρέτηση των αθλητών.
Ο μαραθώνιος ξεκίνησε από το Χόρτο (μεγάλη διαδρομή 23 χιλιομέτρων), όπου ξεκίνησαν δύο αθλητές και συνεχίστηκε από τη Γατζέα (13 χιλιόμετρα-έπεσαν άλλοι οκτώ κολυμβητές). Ο τερματισμός έγινε στην κεντρική προβλήτα της Αγριάς, όπου στις 7μ.μ. ακολούθησαν και οι απονομές. Την έναρξη του μαραθωνίου έδωσε ο απόγονος του Ι. Ζηργάνου, Ζ. Ζηργάνος που παραβρέθηκε με όλη του την ιοκογένεια.
Ο άνθρωπος που συνέλαβε και υλοποίησε την ιδέα, ο Βασίλης Κατσικόπουλος δήλωσε στο goalpost.gr: «Ο πρώτος κλασικός μαραθώνιος κολύμβησης στη μνήμη Ιάσονα Ζηργάνου είναι πλέον γεγονός. Ξεκινήσαμε φέτος μια μεγάλη προσπάθεια να τιμήσουμε σημαντικούς ανθρώπους με τεράστια αθλητική προσφορά στον τόπο μας και η πρώτη μας προσπάθεια στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι προσπαθήσαμε από κοινού για την επιτυχία του 1ου κλασικού μαραθωνίου και συγκεκριμένα, τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, τον Λευτέρη Παρασκευά και την ομάδα του, τον Νίκο Μαγγίτση και την ομάδα του, τον Dr. Γιάννη Καφενταράκη και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Γατζέας «Τίμιος Σταυρός», τον Ροταριανό Όμιλο «Αργώ», τη Λέσχη Βατραχανθρώπων Βόλου, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και τον Βασίλη Ηλιόπουλο, τους πέντε κωπηλάτες της «Αργούς» τον Δημήτρη Ζέρβα, τον ΟΕΑ/ΝΑΒ, την ΕΨΑ, τους γιατρούς Τάσο Ζαρκάδα και Νίκο Σερβετά και κυρίως τους 10 κολυμβητές που συμμετείχαν σε ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα.
Εύχομαι κι ελπίζω τα χρόνια που θ’ ακολουθήσουν το φετινό μας εγχείρημα ν’ αποτελέσει θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας».

O πρώτος νικητής στη μεγάλη κατηγορία Σπύρος Χρυσικόπουλος τόνισε: «Είμαι ευτυχής που συμμετείχα στον αγώνα. Σε τέτοιους αγώνες δεν έχει σημασία η θέση, αλλά ο τερματισμός. Ευχαριστήθηκα τη συμμετοχή μου. Ήταν μια φανταστική διαδρομή σ’ ένα εξαιρετικό τοπίο. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στην ΕΛΕΠΑΠ κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου Arena Greece και Oklay που με στηρίζουν».
Ο Λευτέρης Παρασκευάς εξάλλου τόνισε: «Ήταν ένας πάρα πολύ όμορφος αγώνας τον οποίο απήλαυσαν όσοι συμμετείχαν. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Φέτος έγινε η αρχή. Εύχομαι η συγκεκριμένη διοργάνωση ν’ αποτελέσει θεσμό για τα επόμενα χρόνια»

Πρώτος στη μεγάλη κατηγορία κατετάγη ο Σπύρος Χρυσικόπουλος με δεύτερο τον Ιορδάνη Παπαδόπουλο
Στη μικρή κατηγορία πρώτος ήρθε ο Φώτης Χατζάρας, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν οι: Ιωσήφ Σεριστατίδης, Μιχάλης Κανλής, Συμεών Μουρατίδης, Δημήτρης Αργυρόπουλος, Αντρλεας Νάτσιος, Αλέξανδρος Καμπαδάκης. Επίσης τερμάτισε σε καλή σειρά και η μοναδική γυναίκα που αγωνίστηκε, η Ιωάννα Παπαϊωάννου.

Δείτε τις φωτό που ακολουθούν

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις