Ανατροπή με Μπρίτος και Φλίγκο ο Ολυμπιακός, 1-2 την Ιστιαία

Ο Ολυμπιακός Βόλου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 4′ με γκολ του Πανάκη, κατάφερε στη συνέχεια με δύο γκολ των Μπρίτος στο 33′ και στο 75′ με τον Φλίκο πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Ιστιαία στη βόρεια Εύβοια. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ήταν καλύτεροι και δίκαια πήραν τη νίκη.

Με διάταξη 4-4-2 ο Ολυμπιακός

Με διάταξη 4-4-2 παρέταξε την ομάδα ο Παναγιώτης Τζαναβάρας. Ο Κατσούλης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Στουρνάρας, Τέλλος, Κωστόπουλος και Μανάλης. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Πότσι, Οικονόμου, Δωματάς και Σταύρου, με τους Φλίγκο και Αναστασίου να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή, καθώς δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και σ’ αυτό συνετέλεσε και η ψυχρολουσία του 4ου λεπτού, όταν η Ιστιαία πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Ο Θόρια εκτέλεσε κόρνερ και ο Πανάκης με κεφαλιά πέτυχε το 1-0, αιφνιδιάζοντας την άμυνα του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φέρουν τη μπάλα προς την περιοχή του Δαμάσκου, χωρίς πάντως μέχρι το 30′ να δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ.

Για να φτάσουμε στο 33′ όπου ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Γκουστάβο Μπρίτος μόλις είχε πάρει τη θέση του Πότσι στο παιχνίδι και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, σκόραρε, σημειώνοντας το πρώτο γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, κάνοντας το 1-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Σταύρου εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπρίτος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο διάστημα 35′-45′ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, δεν μπόρεσαν όμως να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επίτευξη δεύτερου τέρματος.

Ανατροπή με Φλίγκο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μία αλλαγή, δεύτερη στο παιχνίδι. Στη θέση του Αναστασίου πέρασε ο Ναστέφσκι, με σκοπό η ομάδα να αποκτήσει μεγαλύτερη ταχύτητα στις πτέρυγες και περισσότερη δημιουργικότητα στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός από το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων με στόχο το δεύτερο γκολ. Κέρδισε πολλά φάουλ έξω από την περιοχή και από στημένες φάσεις προσπαθούσε να απειλήσει το τέρμα του Δαμάσκου.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο β’ μέρος σημειώθηκε στο 52’. Ο Σταύρου έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο προωθημένος Τέλλος με κεφαλιά ανάγκασε τον Δαμάσκο να κάνει την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 56’. Ο Φλίγκος με σουτ έξω από την περιοχή, μετά από πάσα του Μπρίτος, έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι της Ιστιαίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 57’ ο Μπρίτος σούταρε ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή. Στο 69′ ο Σταύρου εκτέλεσε φάουλ και ο Κωστόπουλος εξ επαφής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δαμάσκο, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Για να φτάσουμε στο 75’ όπου ο Ολυμπιακός πέτυχε το πολυπόθητο γκολ με τον Φλίγκο. Ο Μανάλης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Φλίγκος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-2.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγξαν απόλυτα το παιχνίδι και πήραν μια σημαντική νίκη.

Ιστιαία-Ολυμπιακός Β. 1-2

4’ Πανάκης-33’ Μπρίτος, 75’Φλίγκος

Διαιτητής: Μανούρας (Τρίκαλα)

Βοηθοί: Λεωνίδας, Γκολές (Τρίκαλα)

Κίτρινες: Πανάκης, Τοουνφρέ, Στασινόπουλος, Νικολέτος-Τέλλος, Δωματάς

ΙΣΤΙΑΙΑ: Δαμάσκος, Μπουλγκουρίδης, Τσαούσης, Πουτακίδης, Πανάκης, Τοουνφρέ, Στεργίου Αργ, Στασινόπουλος (70’ Στεργίου), Αλεξίου, Νικολέτος (77’Χρ. Ανέστης), Θόρια (17’ λ.τρ. Βασιλείου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατσούλης, Στουρνάρας (72’ Κολημήτρας), Μανάλης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι (32’ Μπρίτος), Οικονόμου, Σταύρου, Δωματάς, Φλίγκος, Αναστασίου (46’ Ναστέφσκι).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις