Μαζική η συμμετοχή του ΣΔΥΒ στον αγώνα για τη “ΦΛΟΓΑ”

Μοιράσου το άρθρο

Η πιο μεγάλη γιορτή της πόλης για τον κοινωνικό σκοπό, την ενίχυση της Φλόγας, ήταν ο αγώνας που έγινε τη Κυριακή στη παραλία της πόλης μας. Σύσσωμος ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έδωσε το παρόν με τη συμμετοχή εκατοντάδων μελών του, ενώ όπως κάθε χρονιά συνέβαλε στη διοργάνωση του αγώνα.
Μια ξεχωριστή βράβευση για τον ΣΔΥ Βόλου ήταν αυτή που έγινε στον σύλλογο κατά τις απονομές. Η Φλόγα απένειμε τιμητική πλακέτα στον ΣΔΥΒ για τη βοήθεια που…

…προσφέρει στον αγώνα στα 4 χρόνια διεξαγωγής του, για τη μαζικότατη συμμετοχή των μελών του, και ιδίως για τη προσφορά στη Φλόγα Βόλου 7.000 ευρώ μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Δρομέων και μαζικού Αθλητισμού (ΕΟΑΛΜΑ-Υ) από τις συμμετοχές των δρομέων όλης της Ελλάδας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Κώστας Κυριαζής ευχαρίστησε τη Φλόγα, και όλες τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τον ιερό αυτό σκοπό και έτρεξαν κατά χιλιάδες στη παραλία της πόλης. Ο αγώνας αυτός απέδειξε πως με τη σωστή οργάνωση μπορεί να έχει πλήθος χιλιάδων συμμετοχών, κάτι που είναι μοναδικό ζητούμενο για μια διοργάνωση που στοχεύει στη κοινωνική προσφορά.

Μόλις μια ημέρα πριν, μία ακόμη πολυπληθή αποστολή σε αγώνα πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου. Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 27 αθλητές του ΣΔΥΒ έτρεξαν στον 5ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, έναν από τους πλέον κορυφαίους αγώνες δρόμου της πατρίδας μας. 21.000 χιλιάδες δρομείς από όλο το κόσμο αγωνίστηκαν στον Ημιμαραθώνιο και τον παράλληλο αγώνα των 5.000 μέτρων, ενώ το παρόν έδωσαν οι περισσότεροι από τους καλύτερους δρομείς της χώρας μας έχοντας την ευκαιρία να συναγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο μεταξύ τους.

Οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου είχαν 20 συμμετοχές στον Ημιμαραθώνιο και 7 στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, ενώ 12ος τερμάτισε ο Αντώνης Κακαρόντζας, 22ος με νέο ατομικό ρεκόρ ο Αλέξης Παπαλεξίου, και ακολούθησαν οι Αχιλλέας Γιαννούλας, Γιώργος Καλαντζής, και ο Αχιλλέας Καλαμάκης με επίσης νέο ατομικό ρεκόρ. Όλη η ομάδα το επόμενο πρωί έδωσε το παρόν στον αγώνα για τη Φλόγα, και ενώθηκε με τα εκατοντάδες άλλα μέλη του ΣΔΥΒ που έτρεξαν για τον κοινωνικό σκοπό.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του ΣΔΥ Βόλου στον 5ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης:

Ημιμαραθώνιος:
Κακαρόντζας Αντώνης
Παπαλεξίου Αλέξης
Γιαννούλας Αχιλλέας
Καλαντζής Γιώργος
Καλαμάκης Αχιλλέας
Παλάντζας Κώστας
Δροσινός Αντώνης
Γιαννούχος Βαγγέλης
Πατσαρούχας Ηλίας
Μιχαλόπουλος Μάριος
Ρούσης Δημήτρης
Αντωνίου Γιώργος
Κοσμίδης Μάκης
Βίγκλας Λίνος
Σαλαμούρας Αποστόλης
Γκινίδης Γιάννης
Πλίτσης Βασίλης
Μότσιος Ορέστης
Παναγιώτου Παναγιώτης
Τασιώνη Βάσω

5 χιλιόμετρα:
Γκινίδης Κώστας
Κεραμάρης Κώστας
Αρβανίτης Ευάγγελος
Καρασμάνογλου Ηρώ
Τσούκα Αγγελική
Καρασμάνογλου Γεωργία
Δούκα Παναγιώτα

Με εντυπωσιακή εμφάνιση και τη πρώτη θέση στη κατηγορία άνω των 60 ετών και 111η μεταξύ των 2.247 συμμετεχόντων συνοδεύτηκε η παρουσία του αθλητή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Στράτου Συμεωνίδη στο Run Greece Πάτρας 5.000 μέτρων που έγινε τη Κυριακή.

Σειρά για τον ΣΔΥ Βόλου παίρνει ο 2ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου Ο αγώνας θα γίνει αυτή τη Κυριακή με αποστάσεις 5 και 10 χιλιομέτρων καθώς και 1000 και 500 μέτρων για παιδιά. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210 71770 ή 6994583137 Κυριαζής Κώστας , 6983512170 Τσούκας Νίκος. Ώρα εκκίνησης 10.30 για τα παιδιά, 11.00 για τους μεγάλους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία με ώρα εκκίνησης 9:00 από το 1o παρκινγκ του Χιονοδρομικού Κέντρου προς καταρράκτες Μακρυρράχης και επιστροφή. Διάρκεια πορείας 3:30 ωρες περίπου. Πληροφορίες για την πεζοπορία Σταθάκης Κυριάκος 6977652722.

Τη μεθεπόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου θα γίνει στο Βελεστίνο ο Ρήγειος Δρόμος 7 χιλιομέτρων με εκκίνηση από τον Άγιο Γεώργιο, καθώς και αγώνες για παιδιά, ενώ στις 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Αγώνας Δρόμου Θυσίας Αγριά-Δράκεια, με τον ΣΔΥΒ να δίνει όπως πάντα το παρόν.

Το σημαντικότερο γεγονός μαζικού αθλητισμού για τη χώρα μας για οποιοδήποτε άθλημα αποτελεί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας. Η διεξαγωγή του αγώνα πλησιάζει, καθώς θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου και οι ετοιμασίες των διοργανωτών είναι πυρετώδεις. Στη 34η χρονιά διεξαγωγής του αγώνα ο ΣΔΥ Βόλου θα έχει παρουσία για ισάριθμη φορά, τώρα μάλιστα με νέο ρεκόρ συμμετοχών, για πρώτη φορά τριψήφιο. Οι εγραφές ολοκληρώθηκαν λόγω της μεγάλης ζήτησης από όλο το κόσμο εδώ και αρκετό καιρό, και 117 δρομείς θα εκπροσωπήσουν τον σύλλογο στο μεγάλο αθλητικό γεγονός, ενώ ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή στην Αθήνα εκείνο το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις