Νίκη πρόκριση των γυναικών της Αργούς στο Κύπελλο

Την πρώτη της φετινή επιτυχία σημείωσε το Σάββατο η γυναικεία ομάδα της ΑΡΓΟΥΣ στο κλειστό ΒΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, σε αγώνα που έγινε για την 1η φάση του κυπέλλου Ελλάδας με τον ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και τον οποίο κέρδισε με 3-1 σετ.

Δελτίο Τύπου ΑΣ ΑΡΓΩ

Αν και το πρώτο σετ δεν ξεκίνησε καλά για την ΑΡΓΩ αφού βρέθηκε να χάνει με 19-21,παρόλα αυτά βρήκε τη συγκέντρωση που χρειαζόταν και ανέτρεψε την κατάσταση κατακτώντας το σετ με 25-21.

Εύκολα ήρθε και κατάκτηση του 2ου σετ με 25-17. Στο 3ο σετ, η χαλάρωση που έδειξαν τα κορίτσια της ΑΡΓΟΥΣ έδωσε την ευκαιρία στις φιλοξενούμενες να μειώσουν σε 2-1. Ενώ στο τέταρτο και τελευταίο έπιασαν πολύ καλή απόδοση και πήραν μια καθαρή νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΑΟ ΣΟΥΦΛΑΡΙΩΝ ο οποίος απέκλεισε τον ΣΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ με 3-1 σετ.

Η εμφάνιση της Βολιώτικης ομάδας ήταν αρκετά καλή σε γενικές γραμμές, λαμβανομένου υπόψη ότι διαθέτει πολύ νεανικό ρόστερ παικτριών και υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Τα σετ: 25-21,25-18,21-25,25-18

Αγώνα διαιτήτευσαν οι Παρασκευάς Θ,Αρβανίτης Ε και Σκορδάρα Α , του συνδέσμου διαιτητών κεντρικής Ελλάδας.

ΑΣ ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ: (Σταθόπουλος-Ζαφειρίου) Τάσσου,Τσαντοπούλου,Χαρχαρή , Σουφλή , Γεωργουλά ,Φιλιππίδη ,Τσιτσιγιάννη,Κανέλλου,Γάκη, γερολυμάτου,Καλαποδά,Σταυρακοπούλου,Παπαθεοδώρου.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: (Γεροβάιος)Καμπογιάννη,Βασδέκη,Χαλκιαδάκη,Παναγιωτάκη, Οικονόμου,Καραδήμου,Οικονόμου,Μπεγλερίδου ,Χριστοδούλου
 
ΗΤΤΑ ΣΤΟN ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΩΣ ΦΙΝΑΛΙΣΤ
 
Την ήττα με 3-1 σετ από την ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ γνώρισε η ανδρική ομάδα της ΑΡΓΟΥΣ στον τελικό αγώνα κυπέλλου της περιφέρειας που έγινε την Κυριακή στο κλειστό του Αλκαζάρ. Παρά την ήττα η ΑΡΓΩ θα συνεχίσει στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας ως φιναλίστ του τελικού , αφού από την περιφέρεια της κεντρικής Ελλάδας προκρίνονται δύο ομάδες.

Στο αγωνιστικό μέρος η ΑΕΛ έδειξε ότι είχε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι της σε αντίθεση με την ΑΡΓΩ η οποία εμφάνισε σημάδια κόπωσης μετά το 2ο σετ.

Η ομάδα του Βόλου μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 1ο σετ διατήρησε από την αρχή το προβάδισμα , με αποτέλεσμα να το κατακτήσει με 25-23. Προηγήθηκε επίσης και στο δεύτερο , αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια με αποτέλεσμα όταν το σκορ ήταν 21-20 υπέρ των γηπεδούχων, με τέσσερα συνεχόμενα να ισοφαριστεί σε 1-1. Αυτό επηρέασε την ψυχολογία της ομάδας για να έρθει εύκολα το 2-1 υπέρ της ΑΕΛ . Στο τέταρτο σετ η ομάδα της Λάρισας πήρε σημαντικό προβάδισμα που ήταν αρκετό για να καθορίσει την τελική έκβαση του αγώνα υπέρ της. Στα μέσα του 4ου σετ ο προπονητής της ΑΡΓΟΥΣ χρησιμοποίησε όλη την ομάδα των εφήβων για την απόκτηση εμπειριών, η οποία στάθηκε επάξια στον αγώνα.
 
Ο αγώνας διεξήχθη μέσα σε αθλητικά πλαίσια και σε πολύ καλή ατμόσφαιρα στο κατάμεστο από φίλαθλο κόσμο Αλκαζάρ, γεγονός πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του αθλήματος που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται παραγκωνισμένο.

Οι δύο ομάδες θα περιμένουν την κλήρωση για να δουν τις αντιπάλους του στην επόμενη φάση του θεσμού.

Τα σετ: 22-25, 25-20, 25-15,25-19.

ΑΕΛ (Καλαθάς): Γρούσπας, Ματούλας, Παπαστεργίου, Λεβέντης, Αποστολούλης, Κατσιγιάννης, Δορδοκίδης, Σαμιώτης, Μπαλασάς, Γραμμένος, Μακρής, Τσιάρας, Τσιώλης, Ξηρομερίτης, Αρχοντής.
ΑΣ ΑΡΓΩ(Γεωργουλάς) :Βούλγαρης,Ιτούδης, Τερνιώτης,Κούντριας,Τσιάκακλος ,Λέντιο,Αναστασιάδης,Φουρκιώτης,Πασχαλίδης,Κόκκας,Φιλιππίδης,Βλότσος,Σκευοφύλαξ

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΛ
Η ομάδα των παγκορασίδων σε αγώνα πρωταθλήματος για την τέταρτη αγωνιστική , έχασε την Κυριακή με 3-1 σετ από την ΑΕΛ στη Λάρισα, ύστερα από πολύ καλή και ελπιδοφόρα εμφάνιση .

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις