Υπάρχουν (πολλά) κίνητρα για τον Παναθηναϊκό

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αποψινή βραδιά για τον Παναθηναϊκό, αν και έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League.

Οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Θέλτα στη Λεωφόρο, έχοντας έναν και μόνο στόχο να πάρουν τη νίκη (22:05, Cosmote TV 2).

Εφόσον το «τριφύλλι» τα καταφέρει, αυτή θα είναι η πρώτη του νίκη σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 2012, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί δώδεκα αγώνων. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει στην Ευρώπη αποτυπώνεται και στην βαθμολογία του στην ειδική κατάταξη των συλλόγων της UEFA.

Τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός έχει συγκεντρώσει μόλις 1.880 βαθμούς και αν δεν τα καταφέρει, θα «πέσει» έξι θέσεις στην ειδική βαθμολογία, ενώ αν νικήσει θα προσθέσει άλλους 2.000 πόντους και η συγκομιδή της 5ετίας θα φτάσει στους 15.800 βαθμούς. Έτσι οι «πράσινοι» θα ανέβουν – ίσως προσωρινά – στην 119η θέση.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης άφησε εκτός αποστολής τον Μπεργκ για να πάρει «ανάσες», τον ανέτοιμο Λεντέσμα και τον τραυματία Σάμπα, ενώ δεν είναι δηλωμένοι στη σχετική λίστα οι Ρέις, Τελάντερ, Μπουμάλ, Οδυσσέας και Παναγιώτης Βλαχοδήμος.

Ο Εβρίτης τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Στιλ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μέστο, Κουτρουμπή, Ιβανόφ και Χουχούμη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται οι Ζέκα και Γουακάσο, με τους Εμποκού και Βιγιαφάνιες στα πλάγια. Ο Ιμπάρμπο θα πίσω από τον Λέτο ή τον Ρινάλντι.

Ο Εντουάρντο Μπερίσο αναμένεται να ξεκινήσει τους φιλοξενούμενους με τους Ρούμπεν Μπλάνκο, Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάλια, Τζόνι, Μαρσέλο Ντίαζ, Τούκου Ερνάντεζ, Βας, Ορεγιάνα, Μπονγκόντια και Γκουιντέτι.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις