Ανοιχτοί λογαριασμοί στη ρεβάνς της Άγκυρας για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα του στο πρώτο παιχνίδι με την Οσμάνλισπορ για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, έμεινε στο 0-0 και ως εκ τούτου η πρόκριση θα κριθεί σε μία εβδομάδα, στην Άγκυρα.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει δυνατά και στο 3′ είχε καλό φάουλ με τον Φορτούνη, που πέρασε άουτ. Η Οσμάνλισπορ όμως αμυνόταν οργανωμένα, έκλεισε καλά τους χώρους και εκδήλωσε μάλιστα 2-3 επικίνδυνες αντεπιθέσεις, χωρίς ωστόσο να βγάλει κάποια τελική. Στον αντίποδα οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν καλή ευκαιρία με σουτ του Μποτία στο 41′, μέσα από την περιοχή, έπειτα από κόρνερ, το οποίο απέκρουσε ο Καρσεμάρσκας. Ενα λεπτό αργότερο ο τερματοφύλακας των Τούρκων έκανε νέα σημαντική επέμβαση διώχνοντας σουτ του Καρντόσο από το ύψος της περιοχής.
Ο Ολυμπιακός μπήκε στην επανάληψη με στόχο να πιέσει πιο ψηλά, έκλεισε την Οσμάνλισπορ στο μισό γήπεδο, πέρα όμως από δύο πολύ καλά μακρινά σουτ του Σεμπά στο 55′ και του Μαρτίνς στο 57′ τα οποία εξουδετέρωσε ξανά ο Καρσεμάρσκας, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καθαρή ευκαιρία.
Στο 74′ μάλιστα ο Βιάνα με μία αψυχολόγητη ενέργεια αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, με συνέπεια οι Τούρκοι να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, όμως αποδείχθηκαν ανήμποροι να απειλήσουν την εστία του Λεάλι στα 22 λεπτά που παίχθηκαν μετά την αποβολή, μαζί με τις καθυστερήσεις (6 λεπτά). Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του διαχειρίστηκε ορθά το αριθμητικό μειονέκτημα όμως δεν κατάφερε να βρει ένα γκολ για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης.
Σημειώνεται πως ο Γάλλος διαιτητής, Μπουκέ, έδειξε συνολικά οχτώ κίτρινες κάρτες (από τέσσερις για κάθε ομάδα).
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μαρτίνς (88′ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (71′ Μανθάτης), Ανδρούτσος, Σεμπά, Καρντόσο (76′ Ρομαό).
Οσμανλίσπορ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς, Τσουρούσκου, Προχάτσκα, Πίντο, Κάρλος, Τσαγκιράν, Μπιφουμά (90+4′ Γκιουβέν), Εντιαγέ, Ρεγκατέν, Ντελάρζ (81′ Ρουσέσκου).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις