Ποιότητα και ταχύτητα “έβγαλε” η νέα Νίκη που κέρδισε τον Αχαρναϊκό με 2-0

Με το δεξί ξεκίνησε η Νίκη Βόλου τη νέα χρονιά αφού κέρδισε τον Αχαρναϊκό με 2-0, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο που προετοιμάζεται η βολιώτικη ομάδα. Η «κυανόλευκοι» έδειξαν κατά διαστήματα πολύ καλά στοιχεία, ενώ παρόλο που βρίσκεται στο μέσο της προετοιμασίας είναι φανερή η διάθεση τόσο της τεχνικής ηγεσίας όσο και των ποδοσφαιριστών η Νίκη να είναι μία ταχύτητα πιο πάνω από την περσινή ομάδα.

Μεγάλο βάρος δίνεται επίσης και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, με τους παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα να μην αφήνουν τον αντίπαλο να… …απειλήσει την εστία τους, πιέζοντας ψηλά και κρατώντας τους μακριά από την περιοχή τους.

Τα γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Θωμάς Τσίτας ευστοχώντας από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος το πρώτο και εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Κροάτη Σέρτζιο Βιντάκοβιτς το δεύτερο.

Οι επιλογές του Παναγιώτη Τζαναβάρα

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τη Νίκη Βόλου, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας στο πρώτο επίσημο φιλικό, με αντίπαλο τον Αχαρναϊκό.

Κάτω από τα δοκάρια τοποθετήθηκε ο Μανώλης Αποστολίδης, δεξιά στην άμυνα ο Ζουλιώτης και αριστερά ο Σοϊλέδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ρεπετσά και Πατσατζόγλου, για τον άξονα με αμυντικά κυρίως καθήκοντα επιλέχθηκαν οι Μασάνα και Αναστασόπουλος, τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Μανουσάκης, την αριστερή ο Γέσιτς, αιχμή της επίθεσης αποτέλεσε ο Ριβέρα ενώ πίσω σε οργανωτικό ρόλο ο Γκολόσεβατς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός των κυανολεύκων επέλεξε να αντικαταστήσει όλη την ομάδα και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2, τοποθέτησε τον Καρακούτση κάτω από τα δοκάρια, τον Παπαδόπουλο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μπιτσάκο στο δεξί, Αργύρη και Βασίλιεβιτς κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Γκούμα και Πιτταρά ως αμυντικούς μέσους, δεξιά στην επίθεση τον υπό δοκιμή Σέρτζιο Βιντάκοβιτς, αριστερά τον Χαρτσιά και «φουνταριστούς» τους Τσίτα και Τζιώρα.

1ο ημίχρονο

Μουδιασμένα ξεκίνησε το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, με διάθεση να πιέσουν ψηλά αλλά φανερή την έλλειψη συνοχής μεταξύ των παικτών. Σ’ αυτό το πρώτο ημίχρονο η Νίκη έδειξε σαφώς πιο ποιοτικά στοιχεία απ’ αυτή της ομάδας του Μενιδίου, με τις ενέργειες και τις εμπνεύσεις του Γκολοσέβατς να προκαλούν ενθουσιασμό στους κυανόλευκους οπαδούς που ταξίδεψαν στα μακρινά Τρία Πέντε Πηγάδια για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Έλειψαν οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες όμως υπήρξαν στιγμές που η μπάλα κρύφτηκε από την τριπλέτα της μεσαίας γραμμής του βολιώτικου συλλόγου που την αποτελούσαν Γκολόσεβατς, Μανουσάκης και Γέσιτς.

Το φιλμ του 1ου ημιχρόνου:

15′ Σουτ για τον Αχαρναϊκό πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Αποστολίδη

19′ Χτύπημα φάουλ με τον Μανουσάκη προκάλεσε αναταραχή στην άμυνα του Αχαρναϊκού όμως δεν βρέθηκε ο παίκτης της Νίκης για να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Παγούδη

21′ Γρήγορη αντεπίθεση των παικτών του Αχαρναϊκού, πρόλαβε ο Αποστολίδης και έδιωξε στη γωνία της μεγάλης του περιοχής, πριν απειληθεί η εστία του

2ο ημίχρονο

Η Νίκη Βόλου παρόλο που άλλαξε όλη την εντεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο, συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε, έτρεξε, με τον Τζιώρα να είναι ο παίκτης που ξεχώρισε για το πάθος και τη δύναμη που έδειξε, παρά το φιλικό χαρακτήρα του παιχνιδιού. Ο Θωμάς Τσίτας ήταν ο πρωταγωνιστής του δεύτερου σαρανταπεντάλεπτου αφού σημείωσε και τα δύο τέρματα της Νίκης.

Το φιλμ του 2ου ημιχρόνου:

63′ Μεταβίβαση του Τζιώρα στην περιοχή του Παγούδη, δεν πρόλαβε ούτε ο Τσίτας αλλά ούτε και Βιντάκοβιτς να κάνουν την προβολή και να ανοίξουν το σκορ

64′ Πέναλτι για τη Νίκη σε ανατροπή του Τσίτα.

65′ ΓΚΟΛ για τη Νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Θωμά Τσίτα

89′ ΓΚΟΛ για τη Νίκη με σκόρερ και πάλι τον Θωμά Τσίτα μετά από πάσα του υπό δοκιμήν Κροάτη μέσου Σέρτζιο Βιντάκοβιτς

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Παπατσόγλου, Σοϊλέδης, Μασάνα, Αναστασόπουλος, Μανουσάκης, Γκολόσεβατς, Γέσιτς και Ριβέρα.

2ο ημίχρονο: Καρακούτσης, Μπιτσάκος, Αργύρης, Βασίλιεβιτς, Παπαδόπουλος, Πιτταράς, Γκούμας, Βιντάκοβιτς, Χαρτσιάς, Τσίτας και Τζιώρας

Δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου οι Μπακάλης, Γιώτας και Κορέτα, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Μπακάλης προληπτικά λόγω του μικροτραυματισμού του στη φτέρνα. ο Γιώτας για το λόγο ότι δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί αφού μόλις μπήκε στις προπονήσεις με τη νέα του ομάδα και ο Κορέτας ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στο επόμενο φιλικό.

Αχαρναϊκός: Παγούδης, Προβατίδης, Μωϋσιάδης, Παραράς, Νιάρος, Αθανασόπουλος, Ανδράλας, Γουέλκαμ, Ντάλας, Βλάχος, Ογκουνσότο.

Αγωνίστηκαν και οι: Βασιλειάδης, Γεωργιάδης,  Παπαδόπουλος, Μακρυγιάννης, Μανάλης, Μαγγίνας, Φράγκος,  Νεόφυτος, Αγγελιδάκης, Βίκτωρ.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις