Α’ ΕΠΣΘ: Το φιλμ της 18ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Με το σύνολο των αγώνων να γίνονται σήμερα Κυριακή, διεξήχθη η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ, μια εβδομάδα πριν τη διακοπή για το τριήμερο τη Καθαράς Δευτέρας, όποτε θα έχουμε και τη διεξαγωγή του τελικού για το Κύπελλο ΕΠΣΘ το ερχόμενο Σάββατο (25/2). Το πρωτάθλημα ξεκινά και πάλι στο πρώτο Σαββατοκύριακο…

του Μαρτίου, με την 19η αγωνιστική.
Σε ότι έχει να κάνει με τον απόηχο την αγωνιστικής που έγινε, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δεν είχαμε ανακατατάξεις, καθώς επικράτησαν οι πρωτοπόροι, ενώ στην ουρά της βαθμολογίας, έχουμε ισοβαθμία δυο ομάδων, που δείχνει ότι η μάχη της παραμονής είναι σκληρή και θα κρατήσει μέχρι τέλους.
Αναλυτικότερα, ο ΓΣ Αλμυρού κατά την προσφιλή του συνήθεια νίκησε ακόμη μια φορά, και μάλιστα με μεγάλο σκορ. Έφτασε της 17 νίκες σε 18 αγώνες και ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο του Θησέα που την προηγούμενη αγωνιστική είχε «κόψει» βαθμούς από το δεύτερο Θησέα. Για τους αγριώτες, μπορεί η ήττα να θεωρείται εντός προγράμματος, αφού έπαιζαν με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, ωστόσο τους θέτει σε κατάσταση συναγερμού, αφού απέχουν πλέον μόλις τρεις πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο Διαγόρας επανήλθε στις νίκες, καθώς πέρασε από τη Σκιάθο (0-1) επικρατώντας με πέναλτι για το οποίο οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται.
Ο Πύρασος επικράτησε στην έδρα του επί του Αίαντα Σούρπης με 2-1 αλλά δύσκολα, αφού χρειάστηκε να φτάσει στα τελευταία λεπτά και να πάρει το «τρίποντο» με εντυπωσιακό γκολ. Έτσι εξακολουθεί να παραμένει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, συγκατοικώντας με το Διαγόρα.
Ο Άρης Μελ επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας στο Βασδέκειο επί του Ηρακλή με 2-1, κάνοντας μάλιστα ανατροπή στο σκορ Η σημερινή να και δεν συνοδεύτηκε από συγκομιδή βαθμών, ήταν η καλύτερη για το «νέο» Ηρακλή του Κ. Κοκκινάκη.Ο Πρωτεσίλαος επικράτησε άνετα στην έδρα του (4-2) επί του Παγασητικού, σε μια αναμέτρηση με πολλά γκολ κι όμορφο θέαμα, ενώ και η Ακρόπολη που ανέβηκε μια θέση στο βαθμολογικό πίνακα (έχει και παιχνίδι λιγότερο εντός έδρας με Σκιάθο), πήρε εκτός έδρας νίκη στο δυσκολοκατάβλητο Απόλλωνα (0-1) με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται πολύ έντονα για τη διαιτησία.Τέλος, Αγ. Παρασκευή και Σκόπελο ήρθαν ισόπαλες (1-1) στην έδρα της πρώτης, σε μια αναμέτρηση με πολλά τρεξίματα και τη μπάλα να κινείται ακατάπαυστα, πάνω- κάτω.
Η Αγ. Παρασκευή με το βαθμό που κέρδισε σήμερα ισοβαθμεί πλέον στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με τον Απόλλωνα Καναλίων, έχοντας από 11 πόντους κι όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μεγάλη μάχη για την αποφυγή της μιας θέσης (πλέον), που οδηγεί στον υποβιβασμό, μετά την αποχώρηση της ΑΕ Διμηνίου.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
Ηρακλής Β.-Άρης 1-2
Αγία Παρασκευή-Σκόπελος 1-1
Σκιάθος-Διαγόρας 0-1
Πύρασος-Αίας 2-1
Απόλλων-Ακρόπολη 0-1
Πρωτεσίλαος-Παγασητικός 4-2
Γ.Σ. Αλμυρού-Θησέας 5-0
Σαρακηνός-Α.Ε. Διμηνίου 3-0 α.α.

Η Βαθμολογία

Η επόμενη 19η αγωνιστική (4-5/3)
Άρης Μ.-Πρωτεσίλαος
Παγασητικός-Αγία Παρασκευή
Θησέας-Ηρακλής
Σκόπελος-Σαρακηνος
Α.Ε. Διμηνίου-Αίας
Ακρόπολη-Πύρασος
Διαγόρας-Απόλλων
Γ.Σ. Αλμυρού-Σκιάθος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις