Δύο Μαγνησιώτες δημοσιογράφοι στα έδρανα της Βουλής

Δυο από τους έξι νέους βουλευτές της Μαγνησίας προέρχονται από το δημοσιογραφικό χώρο. Πρόκειται για τον Μάκη Μπαλλή ο οποίος εκλέχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Χρήστο Μπουκώρο που κατέλαβε τη μία και μοναδική έδρα της Νέας Δημοκρατίας. Οι δυο δημοσιογράφοι, μετά από μακρά πορεία στα ΜΜΕ, θα εκπροσωπήσουν τους πολίτες της Μαγνησίας στο Κοινοβούλιο σε μια από…

…τις πιο κρίσιμες περιόδους για τον τόπο. Επίσης ο Βολιώτης δημοσιογράφος Γιάννης Αναστασίου ήρθε πρώτος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να εκλεγεί βουλευτής.

Μάκης Μπαλλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας. Γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία 1955 και σπούδασε Οικονομικά στην ΑΒΣΠ. Εργάσθηκε σε διάφορες εφημερίδες του Βόλου, στο κρατικό ραδιόφωνο (ΕΡΑ) σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και την τηλεόραση. Αρθρογράφος και συντάκτης ύλης στον “Ταχυδρόμο”.
Είχε ενεργή δράση στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση και διετέλεσε αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας το 2003-2006, ενώ ήταν επικεφαλής δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας το 2006-2010. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου το 2010 με τους “Δρόμους Συνεργασίας” και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας το 2014 με τον “Δρόμο Ανατροπής”.
Εχει θητεύσει για πολλά χρόνια στη θέση του Γενικού Γραμματέα και του μέλους του Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας.
Μέχρι το 1989 ήταν μέλος του ενιαίου Συνασπισμού χωρίς από τότε να έχει συγκεκριμένη κομματική ένταξη.

Χρήστος Μπουκώρος

Γεννήθηκε στο Βόλο και μεγάλωσε στον Αλμυρό, όπου τελείωσε το Γενικό Λύκειο. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Ιταλία και υπήρξε ενεργό μέλος της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα στον «Βόλος 9.86 FM», ενώ στη συνέχεια εργάστηκε σχεδόν σε όλους τους γνωστούς ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του Βόλου ως υπεύθυνος εκπομπών της πρωινής ζώνης. Εργάστηκε επίσης ως διευθυντής στην καθημερινή εφημερίδα «Νέος Τύπος» και παράλληλα ως παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Astra. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της TRT.

Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (International Federation of Journalists).

πηγή:e-thessalia.gr