Κυπελλούχος ΕΠΣΘ ο Αλμυρός, 3-2 στα πέναλτι τον Σαρακηνό

Ο Γ.Σ. Αλμυρού ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια στέφθηκε κυπελλούχος ΕΠΣΘ της περιόδου 2016-17. Σ’ έναν τελικό για γερά νεύρα που διεξήχθη στο ΕΑΚ νίκησε 3-2 στα πέναλτι τον Σαρακηνό. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και η παράταση έληξαν ισόπαλα 0-0. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής των Ντούρο και Κυριάκου. Οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες και το παιχνίδι κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», τα πέναλτι.

 

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται. Τόσο ο Αλμυρός, όσο και ο Σαρακηνός προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, ωστόσο, παρότι ο Σαρακηνός είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία κινήσεων, οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες.
Από πλευράς Αλμυρού κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χαλάτσης, με τους Πλαβό και Κυριάκο να είναι οι δύο στόπερ, με τον Ακασού να παίζει ακριβώς μπροστά τους. Οι Κρανάς δεξιά έπαιζε ως μπακ, με τον Καψιώτη να έχει αντίστοιχο ρόλο από τα’ αριστερά. Οι Θωμαϊδης, Νασιακόπουλος, Αραμπταταής έπαιξαν στον άξονα, ο Κοντοβάς δεξιά και ο Κοτσιαρίδης αριστερά, χωρίς η ομάδα να αγωνίζεται με καθαρό φορ.
Ο προπονητής του Αλμυρού, Θάνου Θεοδώρου έκανε ορισμένες εσωτερικές αλλαγές στα μισά του ημιχρόνου. Ο Κοντοβάς πέρασε στην αριστερή πλευρά, ο Κοτσιαρίδης ήρθε στα δεξιά, με τον Ακασού να αφήνει τη θέση του στην άμυνα και αγωνίστηκε ως επιθετικό χαφ.
Ο Γιάννης Φασουράκης από την πλευρά του δεν ανακάτεψε την τράπουλα, με τον Μπέικο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, ο Νιαώτης τον βοηθούσε επιθετικά, με τους Σοάρες (αριστερά) και Κωνσταντάκο (δεξιά) να παίζουν ως εσωτερικοί μέσοι. Στον άξονα ήταν οι Σούδης και Κοντοβάς, στα άκρα της άμυνας οι Ντούρο στα αριστερά και ο Δημητριάδης δεξιά, με τους Ιωάννου και Γιαουπλάρι να είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γράντας.

Λίγες οι φάσεις στο πρώτο μέρος
Οι καλές επιθετικές προσπάθειες και από τις δύο ομάδες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 8′. Ο Νασιακόπουλος με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Κοτσιαρίδη μέσα στην περιοχή, αυτός πήγε να βγάλει την παράλληλη σέντρα, με τον Γιαουπλάρι να διώχνει σε κόρνερ.
Ο Σαρακηνός στο 13′ είχε την καλύτερη στιγμή του στο πρώτο μέρος. Ο Ντούρο από τα αριστερά επιχείρησε τη σέντρα, στο πρώτο δοκάρι πήδηξε ο Μπέικος, έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλάτση. Κλασική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ οι «κοκκινόμαυροι».
Στο 16′ ένα αδύναμο σουτ του Κωνσταντάκου από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Χαλάτσης, για να ακολουθήσει ένα διάστημα (20′-40′) όπου οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου.
Στο 41′ μετά από αρκετή ώρα είχαμε μια τελική προσπάθεια. Ο Κοντοβάς γύρισε τη μπάλα στον Ακασού μέσα στην περιοχή, αυτός σούταρε με τη μία, ψηλά όμως, πάνω από τα δοκάρια του Γράντα.
Στο 45′ ο Χαλάτσης πρόλαβε προ του Σουάρες που βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και μπλόκαρε τη μπάλα, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Χωρίς γκολ και το δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνέχισε να είναι μοιρασμένο, ωστόσο, στο ξεκίνημα του β’ 45λεπτου, ο Αλμυρός μπήκε πιο δυνατά και στο 49′ είχε διπλή μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.Ο Νασιακόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Κοντοβάς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γράντα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή του Σαρακηνού, με τον Κοντοβά να σουτάρει εκ νέου, με τη μπάλα να βρίσκει σε πόδι αμυνόμενου και να καταλήγει κόρνερ.
Στο 53’αδύναμο σουτ του Κοτσιαρίδη μπλόκαρε εύκολα ο Γράντας, ενώ στο 71′ σουτ του Αραμπατζή έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.
Ο Αλμυρός φαινόταν να έχει περισσότερες δυνάμεις και στο 79′ ο Αραμπατζής με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Κοντοβά από τα αριστερά, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γράντα, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.
Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά, με τις δύο ομάδες να αναζητούν το γκολ, με τον Σαρακηνό να χάνει μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις. Στο 91′ ύστερα από ωραία κίνηση του Τσεκούρα, ο παίκτης του Σαρακηνού σούταρε, με τον Χαλάτση να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.

Ο Αλμυρός νικητής στη «ρώσικη ρουλέτα»
Στην παράταση οι δύο ομάδες είχαν να διαχειριστούν και την κούραση από την προσπάθεια που κατέβαλαν στα 90 λεπτά. Ο Αλμυρός στο πρώτο ημίχρονο είχε δύο καλές στιγμές. Η πρώτη στο 92′ όταν ο Αραμπατζής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και τη δεύτερη στο 103′, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κοτσιαρίδη, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Ο Σαρακηνός από την πλευρά του δεν μπόρεσε να απειλήσει το τέρμα του Χαλάτση.
Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης δεν μπήκε κάποιο γκολ, με τις ομάδες να ολοκληρώνουν το ματς με δέκα παίκτες. Στο 117′ δημιουργήθηκαν επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής Σκουλάς απέβαλε από πλευράς Σαρακηνού τον Ντούρο και από πλευράς Αλμυρού τον Κυριάκο.
Ο τελικός οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» τα πέναλτι. Εκεί ο Χαλάτσης απέκρουσε τρία πέναλτι και έδωσε το τρόπαιο στον Αλμυρό, παρότι ο Γράντας από την πλευρά του απέκρουσε και αυτός δύο πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι
Κοντοβάς 1-0
Π. Κοντοβάς απέκρουσε ο Γράντας
Σοάρες απέκρουσε ο Χαλάτσης
Ακασού απέκρουσε ο Γράντας
Τσεκούρας 2-0
Βούλγαρης 2-1
Γιαουπλάρι απέκρουσε ο Χαλάτσης
Αραμπατζής 2-2
Νιαώτης απέκρουσε ο Γράντας
Κοτσιαρίδης 2-3

Διαιτητής: Σκουλάς
Βοηθοί: Γόργορης, Σακκάς
4ος διαιτητής: Θεοχάρης
Κόκκινες: 117′ Κυριάκος-117′ Ντούρο
Κίτρινες: Ακασού, Κρανάς, Βούλγαρης, Κυριάκος-Δημητριάδης, Σούδης, Σαμαράς
Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: (Θ. Θεοδώρου), Χαλάτσης, Καψιώτης, Ακασού, Πλαβός, Κυριάκος, Κοτσιαρίδης, Κρανάς (118′ Φαράντος), Νασιακόπουλος (72′ Παυλίδης), Αραμπατζής, Θωμαΐδης (54′ Βούλγαρης), Κοντοβάς
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ντούρο, Σοάρες, Γιαουπλάρι, Ιωάννου, Σούδης, Δημητριάδης (77′ Σαμαράς), Κοντοβάς, Μπέικος (67′ Τσεκούρας), Κωνσταντάκος (82′ Βαλωτής), Νιαώτης.

Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ με τους πανηγυρισμούς των παικτών του Αλμυρού με το τρόπαιο

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις