Με σούπερ “Ζάρο”, ο Γ.Σ.Βόλου 81-75 τη Νίκη στο ντέρμπι κορυφής

Διαφήμιση του μπάσκετ αποτέλεσε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Γ.Σ.Βόλου και στη Νίκη Βόλου που βρήκε νικητή τον πρώτο με σκορ 81-75. Ο Γ.Σ. Βόλου είχε σ’ εξαιρετική μέρα τον πρώτο του σκόρερ Χρήστο Ζαρογιάννη που «φόρτωσε» το καλάθι της Νίκης Βόλου με 37 πόντους (και δύο τρίποντα), ενώ έξοχη απόδοση είχαν επίσης ο Χρήστος Καλογερόπουλος, ο νεαρός Τσίρος και ο έμπειρος Τσαπραίλης, χωρίς να υστερήσουν και οι υπόλοιποι. «Κλειδί» στην…

…επιτυχία του Γ.Σ.Βόλου, αποτέλεσε και η εξαιρετική άμυνα στο τρίτο 10λεπτο του Νίκου Κουπουράκη πάνω στο μεγάλο ατού της Νίκης τον Δημήτρη Μπόγδανο.
Το ματς σε όλη του τη διάρκεια ήταν ντέρμπι με τους δύο αντιπάλους να εναλλάσσονται στο σκορ. Ο Γυμναστικός σαφώς καλύτερος στην τέταρτη περίοδο και ειδικά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση που τον φέρνει μόνο πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση του Γ.Σ.Βόλου έπαιξαν τα τρίποντα των Τσαπραίλη, Τσίρου, Ζαρογιάννη στα τελευταία λεπτά απέναντι στην άμυνα ζώνης της Νίκης, όπως και η ευστοχία των νικητών στις ελεύθερες βολές. Αντίθετα η Νίκη σε καθοριστικά σημεία έχασε εύκολα καλάθια.
Η Νίκη ήταν πάντα μέσα στο παιχνίδι και μάλιστα 4” πριν τη λήξη πλησίασε σε 79-75. Όμως και πάλι στο 1” πριν το τέλος ο εκπληκτικός σήμερα Χρήστος Ζαρογιάννης ευστόχησε σε βολές κι έγραψε το τελικό 81-75.
Από τους ηττημένους καλύτεροι ήταν οι Μπόγδανος, Παπούλιας και Γιωτόπουλος. Οι διαιτητές έδωσαν συνολικά τρεις τεχνικές ποινές (δύο στον Γ.Σ.Βόλου και μία στη Νίκη), ενώ κατάφεραν να κρατήσουν ισορροπίες σ’ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.
Το ευχάριστο πάντως ήταν πως γενικά έγινε ένα πολύ όμορφο ματς που ικανοποίησε τους εκατοντάδες φιλάθλους που γέμισαν το κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Βάκης Παρασκευόπουλος.
Διαιτητές: Ζαχαρής, Κέτουλας
Δεκάλεπτα: 19-18, 32-35, 52-53, 81-75
ΓΣ ΒΟΛΟΥ (Κοσμάτος-Τύμπας), Κωστούλας 10, Καλογερόπουλος 15 (1), Τσαπραίλης 7 (2), Ζήσης 2, Σουλιώτης 2, Χρηστομάνος, Κωστόπουλος, Τσίρος 7 (1), Σιδέρης, Κουρουπάκης 1, Σπανόπουλος, Ζαρογιάννης 37 (2)
ΝΙΚΗ (Πρέκας): Τζίνης 2, Κοντογιάννης, Δελιόπουλος, Παπούλιας 14 (2), Γιωτόπουλος 16 (1), Μπόγδανος 23 (2), Τσαβές 8, Βλίτσιος 4, Τσώλης 7, Διγενής 1, Μαυροφώτης, Τοκατλίδης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις