Ο Ζαρντίμ έστειλε τη Σίτι… σπίτι!

Όνειρο ζει μην την ξυπνάτε. Η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έκανε ότι ήθελε την Μάντσεστερ Σίτι, επικράτησε 3-1 παρότι στο πρώτο ματς είχε ηττηθεί με 5-3, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League χάρη στον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ. «Λίγη» αποδείχθηκε η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, που στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε τελική προσπάθεια και στο δεύτερο μέρος «λύγισε» μετά το 3-1 των γηπεδούχων.

Με το… μαχαίρι στα δόντια και το μάτι να γυαλίζει μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες της Μονακό. Φουλ πίεση στην μεσοαμυντική γραμμή της Σίτι, που δεν μπορούσε να αλλάξει… δεύτερη πάσα. Μόλις στο 7’ ο Εμπαπέ βρέθηκε απέναντι από τον Καμπαγέρο αλλά ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ βγήκε νικητής. Όχι, όμως, και ένα λεπτό αργότερα. Ο Σίλβα έκανε εξαιρετική προσπάθεια και γύρισμα την κατάλληλη στιγμή, με τον Εμπαπέ να νικάει αυτή τη φορά τον πορτιέρε της Σίτι και να γράφει το 1-0.

Η Μονακό είχε κάνει τη μισή δουλειά και έψαχνε ένα δεύτερο τέρμα για να γίνουν αφεντικό στην αναμέτρηση. Συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά την άμυνα των φιλοξενούμενων που παρέπαιε, με τους παίκτες της Σίτι να τα έχουν… χαμένα και να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Επιθετικά ήταν ανύπαρκτοι, ο Αγουέρο πάλευε μόνος του με τα δύο αντίπαλα στόπερ, ενώ και οι τρεις που αγωνίζονταν πίσω του (Σανέ, Σίλβα, Στέρλινγκ) ήταν εξαφανισμένοι. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στην ομάδα του Γκουαρντιόλα, δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Ο Λεμάρ έδωσε στον Μεντί, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Φαμπίνιο λίγο πιο μπροστά από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 2-0 για την Μονακό (29’).

Η Σίτι βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο ήξερε πως πρέπει να επιτεθεί, να δημιουργήσει ευκαιρίες και φυσικά να σκοράρει. Οι μηδέν τελικές του πρώτου μέρους για την ομάδα του Γκουαρντιόλα άρχισαν να αυξάνονται κατά πολύ. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο, οι Πολίτες πέταξαν στα «σκουπίδια» τέσσερις ευκαιρίες. Μία ο Στέρλνιγκ, μία ο Σανέ και άλλες δύο φορές ο Αγουέρο δεν κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Ωστόσο, στο 71ο λεπτό η Μάντσεστερ έβγαλε… σφυγμό και έδειξε να παίρνει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση. Ο Στέρλνιγκ έκανε ωραία κίνηση από δεξιά και σουτ, ο Σούμπασιτς έδιωξε αλλά ο Σανέ πήρε το ριμπάουντ και μείωσε σε 2-1.

Ωστόσο, έξι λεπτά αργότερα η Μονακό… τέζαρε την Σίτι και τον Γκουαρντιόλα! Ο Λεμάρ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Μπακαγιόκο πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους οπαδούς της ομάδας του στα… ουράνια! Οι Μονεγάσκοι είχαν κάνει το 3-1 και έπρεπε να αμυνθεί για περίπου ένα τέταρτο ακόμη. Πράγμα που έγινε. Η Σίτι δεν έκανε ούτε ευκαιρία μέχρι το φινάλε, ο Γκουαρντιόλα μόλις μία αλλαγή και οι «πολίτες» που την περασμένη σεζόν είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, κατάφεραν να μείνουν εκτός Champions League από τη φάση των «16».

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Τζέμερσον, Σίλβα, Μπακαγιόκο, Ζερμέν (90’ Ντιράρ), Σιντιμπέ, Μεντί, Ραγκί (70’ Τουρέ), Λεμάρ, Εμπαπέ (81’ Μουτίνιο).

Στον πάγκο: Ντε Σάνκτις, Ζόρζε, Καρντονά, Ντιαλό.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Καμπαγέρο, Σανιά, Στόουνς, Κολάροφ, Κλισί (84’ Ιεανάτσο), Φερναντίνιο, Στέρλινγκ, Σίλβα, Ντε Μπρούιν, Σανέ, Αγουέρο.

Στον πάγκο: Μπράβο, Ζαμπαλέτα, Νάβας, Ντελφ, Οταμέντι, Τουρέ.

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις