Α. Μπονόβας: Ελπίζουμε στο… 90′ να πανηγυρίσουμε την άνοδο

Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου, Ανδρέας Μπονόβας, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico», την οποία επιμελούνται οι Ευθύμης Χούτας και Γιώργος Αποστολακόπουλος, αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, αλλά και στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Καραϊσκάκη. Ο Ανδρέας Μπονόβας τόνισε σχετικά:

«Προσπαθήσαμε από την αρχή της χρονιάς, από το μηδέν, να «χτίσουμε» έναν νέο Ολυμπιακό Βόλου, σ’ ένα γήπεδο που δεν είναι η φυσική έδρα της ομάδας. Άλλο να παίζεις στο ΕΑΚ κι άλλο στο Πανθεσσαλικό. Το ΕΑΚ είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Για παράδειγμα, 6.000 φίλαθλοι στο ΕΑΚ δημιουργούν «καυτή» έδρα, σε σχέση με το Πανθεσσαλικό.
Αποκτήσαμε ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από επαγγελματικές κατηγορίες, ωστόσο, δεν μπόρεσαν στα ντέρμπι να δείξουν τις δυνατότητές και το ταλέντο τους. Δεν μπορώ να διανοηθώ, πως αυτοί οι παίκτες, που έχουν αγωνιστεί στη Football League, δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Στα παιχνίδια πρέπει να έχεις ψυχή, καρδιά πρωταθλητή, να βγάζεις μέσα στο γήπεδο ποδοσφαιρικό εγωισμό και να ευχαριστείς τον κόσμο που ενισχύει την ομάδα, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.
Το αρνητικό για μας είναι, ότι είχαμε άσχημα αποτελέσματα στα δύο τελευταία παιχνίδια, που μας άφησαν τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή. Ωστόσο, υπάρχουν μπροστά επτά «τελικοί». Οι ποδοσφαιριστές έχουν συνειδητοποιήσει, πως θα πρέπει αν κάνουν μεγάλη προσπάθεια, λειτουργώντας μέσα στο γήπεδο ως οικογένεια, για να καταφέρουμε στο τέλος να πετύχουμε το στόχο μας. Ο διαιτητής δεν σφύριξε τη λήξη. Ελπίζουμε στο 90′ να πανηγυρίσουμε…
Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, ωστόσο, δεν έχουμε «δεμένη» ομάδα. Το υλικό του Ολυμπιακού θα το ζήλευαν ομάδες Β’ Εθνικής. Αν ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στη Football League μ’ αυτό το έμψυχο δυναμικό, θα ήταν μέσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Απλά, αυτοί οι παίκτες έχουν εγκλωβιστεί στο σκληρό παιχνίδι της Γ’ Εθνικής και δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τα ντέρμπι.
Θεωρώ, πως μόνο η ισοπαλία με τους Μαύρους Αετούς θεωρείται ανεπιτυχές αποτέλεσμα εκτός έδρας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ανεβούμε στην κορυφή της βαθμολογίας, στα παιχνίδια με τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα και με τον Απόλλωνα στο Βόλο και δεν την εκμεταλλευτήκαμε.
Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες και ήταν έγκλημα που δεν κερδίσαμε. Οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει ότι αδικούν τους εαυτούς τους. Βρίσκονται σε μια ομάδα, η οποία λειτουργεί στα πρότυπα των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, με τις συνθήκες εργασίας να είναι άψογες.
Όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν κατανοήσει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη. Οφείλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και όλοι μαζί μια γροθιά να αγωνιστούμε για την επίτευξη του στόχου.
Έχουμε υποχρέωση να κερδίσουμε την Κυριακή τον Καραϊσκάκη και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Πρέπει, επιτέλους, να πάρουμε ένα ντέρμπι στο γήπεδό μας.
Ο Ολυμπιακός είναι μια υγιής ομάδα. Όλοι βάζουμε από ένα λιθαράκι, για να δημιουργήσουμε έναν νέο, ισχυρό Ολυμπιακό Βόλου. Η φανέλα είναι βαριά και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».
Για το παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη και αν ο Ολυμπιακός μπορεί να καλύψει τη διαφορά που τον χωρίζει από την κορυφή: «Ο Καραϊσκάκης δύο χρονιές χάνει την άνοδο στο τέλος. Κι αυτό, γιατί οι παίκτες δεν έχουν το μέταλλο του πρωταθλητή. Αυτή η ομάδα κατάφερε να κάνει ένα νικηφόρο σερί δέκα αγώνων, να διεκδικεί και πάλι την άνοδο, έχοντας έναν φιλόδοξο προπονητή. Διαθέτει πολύ καλή άμυνα και επιθετικά, πλέον, έχει λύσεις.
Εμείς παρουσιαστήκαμε αγχωμένοι στα ντέρμπι, αλλά και άτυχοι, βάσει των ευκαιριών που δημιουργήσαμε και δεν αξιοποιήσαμε. Δεν κερδίσαμε τα ματς στις λεπτομέρειες και για τον λόγο αυτό δεν είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία».
Για την πικρία που νιώθουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού από την πορεία της ομάδας: «Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η ομάδα της πόλης. Οι διοικήσεις, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές, αλλάζουν. Ο κόσμος, όμως, πρέπει να στηρίζει την ομάδα, που αποτελεί το κόσμημα της πόλης. Όλοι είμαστε πικραμένοι από το γεγονός ότι δεν βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και με διαφορά από τις άλλες ομάδες.
Οι φίλαθλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια. Υπάρχουν μπροστά άλλα επτά παιχνίδια. Δεν χάθηκε τίποτα. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβούν τα πάντα και δεν κερδίζει ο καλύτερος. Απαιτείται συγκέντρωση και όλοι μαζί για να παλέψουμε για την επίτευξη του στόχου της ανόδου.
Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να κάνουν κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο. Το χρωστούν στον κόσμο και στη διοικούσα επιτροπή, η οποία… ανέστησε τον Ολυμπιακό. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις