«Πόρτα» από Cosmote TV σε Super League

Επαφή με τον ΟΤΕ TV για λογαριασμό ολόκληρης της Superleague φέρεται να είχε ο Χρήστος Παναγόπουλος, για να διαπιστώσει αν υπάρχει ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Ωστόσο η απάντηση που έλαβε το στέλεχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτική, καθώς ο ΟΤΕ ΤV δεν είναι θετικός στο να αποκτήσει πακέτο όλο το πρωτάθλημα της Superleague αν σπάσει η σύμβαση με τη Nova, όπως αναφέρει η “Live Sport“. 

Την ίδια στιγμή παράγοντες μικρομεσαίων ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι “απαραίτητη προϋπόθεση για να βρούμε τηλεοπτική στέγη όταν θα σταματήσει η συνεργασία μας με τη Nova, είναι στο πρωτάθλημα να συμμετέχουν 14 ομάδες”. 

Παράλληλα αρνητική απάντηση εισέπραξαν οι ιθύνοντες της Superleague και από ξένο τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο απευθύνθηκαν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. “Δεν μας ενδιαφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο”, τους είπαν χαρακτηριστικά.  

Όλα αυτά ενώ οι Big 4 προσπαθούν να πείσουν τη Nova να δώσει κι εμπορικούς αγώνες στην ΕΡΤ, π.χ. τα εντός έδρας ματς των ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ, προκειμένου να προσφέρει 3,5 εκατ. ευρώ το δημόσιο κανάλι για τη μετάδοση δύο αγώνων κάθε αγωνιστική. Με το ποσό αυτό θα καλυφθεί σχεδόν όλη η χασούρα των μικρών από τη μείωση των χρημάτων που θα εισπράξουν από το συνδρομητικό, το οποίο για την ώρα αφήνει μόνο τα εντός έδρας ματς των Απόλλωνα και Λαμίας. 

Από εκεί και πέρα βάσει του συμβολαίου, η Nova έπρεπε να καταβάλει χθες στον τραπεζικό λογαριασμό της Λίγκας 6,5 εκατ. ευρώ, κάτι όμως που δεν συνέβη. Εκτιμάται ωστόσο ότι τις επόμενες ημέρες το κανάλι της Κάντζας θα δώσει ως έναντι ένα ποσό…