Δεν ΝΙΚΗσε, αλλά και δεν εΧασε στην Καρδίτσα (2-2)

Η εμφάνιση της Νίκης Βόλου μπορεί να μην ήταν αντίστοιχη του φιλικού με την ΑΕΚ όμως και το παιχνίδι δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση φιλικό. Οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη με το ίδιο πάθος που θα τη «ζητούσαν» και στο πρωτάθλημα, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το ποδοσφαιρικό θέαμα που πρόσφεραν στους φίλους των δύο ομάδων που βρέθηκαν στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου της Καρδίτσας.

Απούσα επιθετικά στο πρώτο μισάωρο

Στο πρώτο ημίχρονο η Αναγέννηση Καρδίτσας κατάφερε… …και επέβαλε τον ρυθμό της, περιορίζοντας τη Νίκη σε αμυντικό ρόλο και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Το γκολ ήρθε στο 26′ με τον Γήτα μετά από κεφαλιά του Χλωρού και προσωρινή απόκρουση του Αποστολίδη. Παρά το γκολ με το οποίο η ομάδα της Καρδίτσας προηγήθηκε, συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία της Νίκης με τη βολιώτικη ομάδα να είναι ασύνδετη στο χώρο του κέντρου και να μην μπορεί να βγάλει εύκολα οργανωμένες επιθέσεις.

Απογείωση Γκότοβου και 1-1

Το μεγάλο όπλο της φετινής Νίκης θα είναι οι στημένες φάσεις και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στο σημερινό φιλικό. Ο Χαρτσιάς σέντραρε από μέσα αριστερά, ο Γκότοβος απογειώθηκε και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 41′, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Μόνο φιλικό δεν ήταν το δεύτερο ημίχρονο

Αν το πρώτο ημίχρονο θύμιζε επίσημο ματς, το δεύτερο θύμιζε αγώνα «ζωής και θανάτου» με τις μονομαχίες των παικτών των δύο ομάδων να ξεφεύγουν από τα στενά αθλητικά πλαίσια και κάθε φάουλ να ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Η Νίκη κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ με προσωπική ενέργεια και εκτέλεση του Πιτταρά στο 50′ ενώ η Αναγέννηση ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χατζηρίζου, μετά από υπόδειξη για χέρι του Μπιτσάκου από τον ρέφερι του αγώνα.

Πρόβα πρωταθλήματος

Το παιχνίδι ήταν μία καλή πρόβα για τη Νίκη, ώστε οι παίκτες να είναι προετοιμασμένοι για τις συνθήκες που θα συναντήσουν σε αρκετά από τα εκτός έδρας παιχνίδια της κατηγορίας και σε γενικές γραμμές το τεστ κρίνεται θετικό, παρά τη μέτρια εμφάνιση.

Με 4-2-3-1 η Νίκη Βόλου στο πρώτο ημίχρονο και 4-4-2 στο δεύτερο

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Παναγιώτης Τζαναβάρας τοποθετώντας τον Μάνο Αποστολίδη κάτω από δοκάρια, τον Θοδωρή Παπαδόπουλο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Ζουλιώτη στο δεξί, Γκότοβο και Ρεπετσά ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Αναστασόπουλο και Μπακάλη στο κέντρο της μεσαίας γραμμής σε ανασταλτικό ρόλο, Γέσιτς στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και Ισαάκ από τα δεξιά, τον Τζιώρα στην κορυφή της επίθεσης και τον Χαρτσιά πιο πίσω του σε ρόλο οργανωτή, με τους τρεις τελευταίους να αλλάζουν συχνά ρόλους.

Με τέσσερις αλλαγές και αλλαγή συστήματος παρέταξε την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός της Νίκης, με τον Ακάσου στη θέση του Αναστασόπουλου, τον Πιτταρά αντί του Ισαάκ και τον Τσίτα στη θέση του Χαρτσιά. Ο Θωμάς Τσίτας «γέμισε» την περιοχή της Αναγέννησης πλαισιώνοντας τον Τζιώρα, ο Πιτταράς κάλυψε την δεξιά πτέρυγα της επίθεσης ενώ ο Ακάσου τοποθετήθηκε στον άξονα και δίπλα στον Μπακάλη.

Δικαιολογημένα απών ο Μανουσάκης

Ο Δήμος Μανουσάκης απουσίαζε από το αποψινό φιλικό της Νίκης στην Καρδίτσα με αντίπαλο την Αναγέννηση αφού ζήτησε και πήρε άδεια από την ΠΑΕ.

Ατμόσφαιρα επίσημου παιχνιδιού στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας

Μπορεί ο κόσμος να μην ήταν πολύς στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου της Καρδίτσας όμως οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων που έδωσαν το «παρών» φρόντισαν να δημιουργήσουν μία όμορφη, ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα με πολύ τραγούδι και συνθήματα.

Το φιλμ του αγώνα:

1ο ημίχρονο:

10′ Πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για τη Νίκη με τον Γέσιτς να γεμίζει τον Τζιώρα να μην πιάνει όπως θα ήθελε την κεφαλιά και τους αμυντικούς της Αναγέννησης να απομακρύνουν από την περιοχή τους

11′ Δοκάρι για την Αναγέννηση Καρδίτσας. Μετά το κόρνερ του Σωκράτη Μπουντούρη η μπάλα στρώθηκε στον Δημόπουλο ο οποίος με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη

12′ Ο Παπαδόπουλος έφυγε γρήγορα στην επίθεση με το σουτ που επιχείρησε να αποκρούεται από τον Σιαράβα σε κόρνερ

14′ Ο Χλωρός σουτάρει από καλή θέση για να επέμβει θετικά ο Αποστολίδης

26′ ΓΚΟΛ για την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο Μπουντούρης έκανε την σέντρα, την κεφαλιά πήρε ο Χλωρός, ο Αποστολίδης απέκρουσε όμως η μπάλα έφτασε στον Γήτα, ο οποίος με σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρο της Νίκης, κάνοντας το Αναγέννηση Καρδίτσας – Νίκη Βόλου 1-0

33′ Γυριστό σουτ του Χλωρού δεν αιφνιδίασε τον Αποστολίδη που μπλόκαρε την μπάλα

34′ Ο Γήτας έστρωσε με κεφαλιά στον Μίχο αλλά το σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Αποστολίδη

36′ Ο Ζουλιώτης με προβολή διώχνει την μπάλα σε κόρνερ πριν αυτή φτάσει στα πόδια του Χλωρού που έβγαινε μόνος απέναντι στον Αποστολίδη

41′ ΓΚΟΛ για τη Νίκη Βόλου.Ο Γκότοβος νίκησε τους πάντες στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιαράβα, μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Χαρτσιά, κάνοντας το Αναγέννηση Καρδίτσας – Νίκη Βόλου 1-1

2ο ημίχρονο

50′ ΓΚΟΛ για τη Νίκη Βόλου. Με προσωπική ενέργεια ο Πιτταράς αφού ελίχθηκε μέσα στην περιοχή της Αναγέννησης και από θέση αριστερά, με σουτ αιφνιδίασε τον Σιαράβα διαμορφώνοντας το σκορ σε 1-2.

63′ Ο Χατζηρίζος επιχείρησε δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά από τα δοκάρια της εστίας του Ταΐρη

87′ Ο Κρανιώτης από πλεονεκτική θέση δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Ταΐρη αφού ο Παπαδόπουλος του πήρε την «μπουκιά» από το στόμα

89′ Πέναλτι για την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δίνει πέναλτι σε χέρι του Μπιτσάκου

90′ +2′ ΓΚΟΛ για την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο Χατζηρίζος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι διαμορφώνοντας το 2-2

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σ. Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Γκουγκούδης (68′ Μπιτέλης), Δημόπουλος (73′ Τζάνης), Ρόβας (79′ Πλιούκας), Κουκούλης (66′ Οικονόμου), Μίχος (79′ Κοντός), Καραχάλιος (78′ Μηριώτης), Γήτας (62′ Χατζηρίζος), Μπουντούρης (68′ Γεωργακόπουλος), Χλωρός (78′ Κόκκινος), Μπουσινάκης (62′ Κρανιώτης)

Νίκη Βόλου (Π. Τζαναβάρας): Αποστολίδης (46′ Ταΐρης), Παπαδόπουλος, Ζουλιώτης (90’+3′ Γεωργατζής), Ρεπετσάς, Γκότοβος, Αναστασόπουλος (46′ Ακάσου – 78′ Μπιτσάκος), Μπακάλης (66′ Σεϊμάν), Ισαάκ (46′ Πιτταράς), Γέσιτς (75′ Κορέτα), Χαρτσιάς (46′ Τσίτας), Τζιώρας (70′ Ριβέρα)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις