Κυπελλούχος η Α.Ε. Διμηνίου στον τελικό με τον Σαρακηνό (photos)

Ο σημερινός (Σάββατο, 21/2, 14.30) Τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, ανάμεσα σε Σαρακηνό (τυπικά γηπεδούχος) και ΑΕ Διμηνίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, θύμισε κάτι από τα δύο προηγούμενα χρόνια. Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Τελικός του Κυπέλλου έφτασε μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι (1-1 στην κανονική διάρκεια). Στο πρώτο ημίχρονο…

…σημειώθηκαν και τα δύο τέρματα της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού προσφέροντας έντονες συγκινήσεις, με το θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο να μην είναι ανάλογο. Χωρίς κλασσικές ευκαιρίες και σε συνδυασμό με τις αλλαγές των προπονητών, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Η κούραση και το ένστικτο της “επιβίωσης” έστειλαν τις ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι, όπου η ομάδα του Διμηνίου αναδείχθηκε Κυπελλούχος.

Έντονες συγκινήσεις και 1-1 στα πρώτα 45′

Στο πρώτο ημίχρονο
μόλις στο 4′ η ομάδα του Σαρακηνού προσπάθησε να απειλήσει από φάουλ του Ακτσιαλή, αλλά οι αμυντικοί του Διμηνίου κατάφεραν να απομακρύνουν τη μπάλα. Στο 12′ ο Ιωάννου επιχείρησε μια σέντρα από τα αριστερά, ο Κόρμπας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ακτσιαλής δοκίμασε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κοντογιάννη. Στο 26′ ο Ιωάννου γύρισε λανθασμένα τη μπάλα στο Στούκα, εκεί έκλεψαν τη μπάλα οι παίκτες της ΑΕ Διμηνίου και έβγαλαν την παράλληλη σέντρα προς τον Σατελιάν, ο οποίος μέσα από τη μικρή περιοχή με προβολή, κατάφερε να ανοίξει το σκορ (0-1).

DSC 5040

DSC 5043

Η ομάδα του Σαρακηνού προσπάθησε να αντιδράσει και στο 28′, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ακτσιαλή, ο Λ. Δενελάβας έπιασε το σουτ από κοντά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κοντογιάννη. Ο Λ. Δενελάβας όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 36′ ο Ακτσιαλής εκτέλεσε και πάλι το φάουλ, ο Λ. Δενελάβας ευνοήθηκε από τις κόντρες και μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοντογιάννη φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (1-1).

DSC 5060

DSC 5064

 

Χωρίς ρυθμό και φάσεις το 2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος της κανονικής διάρκειας ήταν πολύ φτωχό σε φάσεις. Ο Φαρασόπουλος στο 69′ εκτέλεσε το φάουλ, αλλά Καραπλιάγκος έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 74′ ο Κόρμπας δοκίμασε μια σέντρα-σουτ από τα δεξιά, αλλά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Δέκα λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ της ΑΕ Διμηνίου, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο διαιτητής καταλόγισε επιθετικό φάουλ στο Στούκα. Χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση, το σκορ παρέμεινε το ίδιο και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Πιο φρέσκια η Α.Ε. Διμηνίου στην παράταση

Στην παράταση μόλις στο 2′ ο Μοράλες, έπειτα από κόρνερ του Τανάγια έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, σε μία επικίνδυνη φάση από μεριάς Διμηνίου μέσα στην μεγάλη περιοχή του Σαρακηνού, ο Στούκας πρόλαβε τον Σατελιάν, ο οποίος ήταν ολομόναχος και αφού έπεσε στα πόδια του, κατάφερε να του κλέψει σωτήρια τη μπάλα. Στο 112′ ο Τανάγιας με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έξω από την περιοχή του Σαρακηνού, έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Στούκα. Στην τελευταία φάση της παράτασης, ο Σαμαράς στο 117′ δοκίμασε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στα υπόλοιπα λεπτά που απέμειναν, δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο και οι δύο ομάδες αναγκάστηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

DSC 5153

Στη διαδικασία των πέναλτι η ΑΕ Διμηνίου ήταν πιο ψύχραιμη από την ομάδα του Σαρακηνού. Το πρώτο πέναλτι από μεριάς Διμηνίου, το εκτέλεσε εύστοχα ο Τανάγιας, ενώ δεν συνέβη το ίδιο για τον Σαρακηνό, αφού ο Κοντογιάννης έπεσε στη σωστή γωνία (αριστερή) και απέκρουσε το πέναλτι του Βαΐτση. Στο δεύτερο πέναλτι και πάλι η ομάδα του Διμηνίου ευστόχησε (με τον Τσουκαλά), ενώ ο Καραπλιάγκος (για τον Σαρακηνό) αστόχησε, αφού έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Κοντογιάννη. Το τρίτο πέναλτι για κάθε ομάδα ήταν εύστοχο (εκτελεστές ήταν οι Σατελιάν και Θεοδοσιάδης). Για να δοθεί παράταση στην αγωνία, έπρεπε η ομάδα του Διμηνίου να αστοχήσει στο τέταρτο πέναλτι, κάτι που δεν έγινε, αφού ο Αναστασίου ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και στη συνέχεια ξέσπασε σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

DSC 5291

Σαρακηνός (Ψαρόμπας): Στούκας, Ρουκάς, Ιωάννου (68′ Στεργιόπουλος), Καραγγέλης (56′ Θεοδοσιάδης), Δενελάβας Ν., Καραπλιάγκος, Κολιαμήτρας, Μπόρας (105′ Βαΐτσης), Δενελάβας Λ., Ακτσιαλής, Κόρμπας
ΑΕ Διμηνίου (Παπαστεργίου): Κοντογιάννης, Ζάγκας, Αναστασίου, Μοράλες, Βητόπουλος, Μαυρίδης, Τσεκούρας (65′ Σαμαράς), Φαρασόπουλος (90+ Τανάγιας), Σατελιάν, Τσουκάλης, Αποστολίδης (61′ Αξιώτης)

DSC 5300

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

*Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο με τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του τελικού

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις