Σ. Γκάγκας: «Κάθε παιχνίδι είναι για εμάς τελικός»

Ο Σπύρος Γκάγκας γεννήθηκε στο Βόλο, στις 16 Αυγούστου του 1978. Η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ έχει αγωνιστεί σε Ηρακλή Βόλου, Νίκη Βόλου, Θρασύβουλο, Ηλυσιακό, Καστοριά, Λαμία, Ρήγα Φεραίο, Πύρασο και Σκιάθο. Ο Σπύρος Γκάγκας έχει πάνω από 140 συμμετοχές ως επαγγελματίας παίκτης, ενώ έχει κερδίσει και δύο ανόδους. Η μία ήταν με τη Νίκη Βόλου, από τη Γ΄ Εθνική στη Β΄, ενώ η άλλη με το Θρασύβουλο, από τη Β΄ Εθνική στην Α΄. Ο Σπύρος Γκάγκας, ως παίκτης της Σκιάθου, μίλησε στο Goalpost.gr για τη μεταγραφική περίοδο του Καλοκαιριού, για την ιδιαιτερότητα της ομάδας της Σκιάθου σχετικά με τις προπονήσεις, για το Κύπελλο, την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά και τους αγώνες που απομένουν. Επίσης, ο Σπύρος Γκάγκας μέσω του Goalpost.gr, έστειλε το δικό του προσωπικό ευχαριστήριο μήνυμα.

Γράφει ο Δημήτρης Μπιτολάς

Για τη μεταγραφική περίοδο του Καλοκαιριού είπε: «Στη μεταγραφική περίοδο του Καλοκαιριού η Σκιάθος έκανε ριζικές αλλαγές, αφού εκτός από το βασικό κορμό της περσινής ομάδας, τον οποίο και κράτησε, προχώρησε στην προσθήκη πολλών νεαρών και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Επίσης, προωθήθηκαν κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες του συλλόγου, για να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα».
Για την ιδιαιτερότητα της Σκιάθου σχετικά με τις προπονήσεις επεσήμανε: «Οι ποδοσφαιριστές που μένουν στη Σκιάθο κάνουν προπονήσεις στο Δημοτικό Γήπεδο Σκιάθου ”Γεώργιος Α. Σαρρής”, ενώ οι ποδοσφαιριστές σαν κι εμένα που μένουν στο Βόλο, κάνουν προπονήσεις στο Γήπεδο της Αγίας Παρασκευής. Όμως, δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι, αφού ο προπονητής μας κ. Καλιακούδας, αλλά και ο βοηθός του, κ. Ναλμπάντης, βρίσκονται κοντά στις προπονήσεις του Βόλου, αλλά και της Σκιάθου».
Για το Κύπελλο δήλωσε: «Είχαμε υψηλούς στόχους για το θεσμό του Κυπέλλου, αλλά αποκλειστήκαμε στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης, από την ομάδα του Πτελεού. Εκείνος ο αγώνας είχε διεξαχθεί πολύ νωρίς και η ομάδα μας ήταν ασύνδετη, αφού βρίσκει ρυθμό συνήθως μετά το Σεπτέμβριο. Αυτός πιστεύω πως ήταν ο λόγος που αποκλειστήκαμε από την Ά Φάση του Κυπέλλου».
Για την έως τώρα πορεία της Σκιάθου στο πρωτάθλημα ανέφερε: «Οι αρχικοί στόχοι ήταν να κάνουμε μία καλή πορεία ως ομάδα και να τερματίσουμε στις τρεις πρώτες θέσεις. Εκτός από την ήττα με 5-4 από το Θησέα, είχαμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα. Έχουμε μια πολύ δυνατή έδρα, στην οποία δεν έχουμε πολλές απώλειες βαθμών, ενώ γενικά η ομάδα μας στον πρώτο, αλλά και στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, παρουσιάζει μία σταθερότητα».
Για τα παιχνίδια που απομένουν τόνισε: «Για εμάς τα παιχνίδια που απομένουν είναι πολύ σημαντικά και θα αγωνιστούμε σε κάθε ένα από αυτά, σαν να παίρνουμε μέρος σε τελικό μιας διοργάνωσης. Αν τα καταφέρουμε και τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου μας, θα αντιμετωπίσουμε σε διπλούς αγώνες μπαράζ, την πρώτη ομάδα από τον άλλο όμιλο, η οποία λογικά θα είναι ο Αλμυρός».
Για το δικό του προσωπικό ευχαριστήριο μήνυμα είπε: «Ως ποδοσφαιριστής και μέλος αυτής της ομάδας, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο μας, κ. Αλέξανδρο Ευσταθίου, ο οποίος έχει δώσει τα πάντα για την ομάδα της Σκιάθου. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της Σκιάθου, όπου κάθε μέλος ξεχωριστά βοηθά με τον τρόπο του την ομάδα, αλλά και το προπονητικό τιμ και τους συμπαίκτες μου που προσπαθούν για το καλύτερο σε κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις