«Ο κόσμος δίνει το σύνθημα κι εμείς ακολουθούμε»

Στο ραδιόφωνο του “Βόλος 98.6 FM” και στην εκπομπή “Classico” φιλοξενήθηκε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου όπου και μίλησε για το ιδανικό ξεκίνημα για τη νέα χρονιά της Νίκης Βόλου αλλά και για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Πρωτέα Γρεβενών. Ο πρόεδρος της Δ.Ε. καλαθοσφαίρισης της βολιώτικης ομάδας κάλεσε τον κόσμο να επιβραβεύσει τους αθλητές και το τεχνικό τιμ με το ζεστό του χειροκρότημα την Κυριακή (14/01) στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας, για την μέχρι τώρα προσπάθεια τους που έχει φέρει τον σύλλογο στα ψηλά σκαλοπάτια του βαθμολογικού πίνακα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου στον “Βόλος 98.6 FM”:

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Για το ιδανικό ξεκίνημα της χρονιάς με τη νίκη στη Νικόπολη Πρέβεζας:

«Η χρονιά για εμάς ξεκίνησε πάρα πολύ καλά. Κάναμε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη απέναντι σε έναν δύσκολο και πολύ καλό αντίπαλο που είχε να ηττηθεί στην έδρα του τουλάχιστον δύο χρόνια. Ήταν μια μεγάλη νίκη της ομάδας μας που είχε προετοιμαστεί όλο το διάστημα των εορτών».

Για το κυριακάτικο (14/01) ντέρμπι με τον Πρωτέα Γρεβενών

«Ο Πρωτέας Γρεβενών είναι μια ομάδα που έχει θέσει πρωταγωνιστικούς στόχους, μια ομάδα έμπειρη που το βασικό της σχήμα το διακρίνει μια ομοιογένεια και εμπειρία γιατί όλοι αυτοί οι παίκτες και η ομάδα είναι χρόνια στην κατηγορία και αν μη τι άλλο είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για την ομάδα μας. Δύσκολη ομάδα ο Πρωτέας Γρεβενών. Από εκεί και πέρα είναι σε τι μέρα θα βρεθεί ο καθένας. Κακά τα ψέματα στο μπάσκετ παίζει ρόλο σε τι μέρα θα βρεθούν οι παίκτες και η ομάδα είναι και άθλημα ψυχολογίας, να σου μπουν τα σουτ… είναι πολλά πράγματα».

Για το αν υπάρχουν προβλήματα αγωνιστικά

«Για το παιχνίδι της Κυριακής είμαστε πλήρεις. Όλα τα παιδιά είναι στην ομάδα. Αν εξαιρέσουμε δύο προπονήσεις που έχασε ο Φάνης Παπακώστας λόγω οικογενειακού προβλήματος όλα τα άλλα τα παιδιά ήταν κανονικά στην προπόνηση, σήμερα ενσωματώνεται και ο Παπακώστας και είμαστε πλήρεις και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι το οποίο θα μας δώσει μια άλλη ώθηση σε περίπτωση που το κερδίσουμε. Όπως είχα πει και παλιότερα μετά τη νίκη μας στη Νικόπολη ο στόχος μας επαναπροσδιορίζεται και κοιτάμε και λίγο ψηλότερα».

Για το ταξίδι των Ακαδημιών στην Αθήνα όπου έδωσαν φιλικά και παρακολούθησαν τον αγώνα Παναθηναϊκός – Ανατολού Εφές για την Ευρωλίγκα

«Το ταξίδι αυτό είχε προγραμματιστεί πριν από ένα μήνα για να γίνει. Πήγαν τα Μίνι και οι Παμπαίδες δυο αγωνιστικά τμήματα και έπαιξαν δυο παιχνίδια με το Πέρας και τον Μύλωνα, δυο πολύ ωραία παιχνίδια. Η εκδρομή έκλεισε με την παρακολούθηση του αγώνα Παναθηναϊκός –Ανατολού Εφές για την Ευρωλίγκα. Θεωρώ ότι είναι εμπειρίες και εικόνες που θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη όχι μόνο των μικρών αθλητών μας αλλά και στις δικές μας. Θεωρώ ότι τέτοιες εκδρομές πρέπει να γίνονται, τα παιδιά ζουν καταστάσεις πρωτόγνωρες και καταστάσεις που ενδεχομένως δεν θα τις ξαναζήσει, αν και εμείς έχουμε πει πως θα συνεχίσουμε αυτού του είδους τα ταξίδια. Το ταξίδι αυτό στέφτηκε με επιτυχία τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά».

«Καλώ τον κόσμο να συγχαρεί τους παίκτες κα το προπονητικό τιμ»

«Το ευχαριστώ στον κόσμο το έχω πει και το λέω συνέχεια από τον Αύγουστο. Τη στήριξη που τύχαμε και με τα διαρκείας και με τους χορηγούς μόνο ευχαριστημένος μπορώ να είμαι από τον κόσμο. Καλώ τον κόσμο να δώσει περισσότερο ώθηση και συγχαρητήρια στους παίκτες και το προπονητικό τιμ για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας στα 11 αυτά παιχνίδια που έχουν γίνει. Από εδώ και πέρα ο κόσμος θα δίνει το σύνθημα και εμείς θα ακολουθούμε. Στο τέλος της περιόδου θα πούμε πετύχαμε, αποτύχαμε ή είμαστε ΟΚ με αυτό που κάναμε στην κατηγορία. Η Νίκη δεν είναι θέμα ούτε δικό μου ούτε των παιδιών που απαρτίζουν τη Διοικούσα Επιτροπή. Η Νίκη είναι θέμα και των φιλάθλων που χωρίς την παρουσία τους δεν μπορείς να πας παραπάνω. Εμείς λοιπόν επειδή θέλουμε να πάμε παραπάνω ζητάμε την παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο η οποία μέχρι τώρα μπορώ να πω πως είναι ικανοποιητική».

Για το μπάτζετ της Νίκης σε σχέση με τις άλλες ομάδες του ομίλου που πρωταγωνιστούν

«Το μπάτζετ της Νίκης είναι πιο κάτω από τις άλλες ομάδες που πρωταγωνιστούν. Σίγουρα το αγωνιστικό μπάτζετ μας είναι μικρότερο από τον Φίλιππο, τον Φαίακα, σίγουρα πιο κάτω από της Νικόπολης που παίξαμε προχθές. Δεν δώσαμε 10.000 για παράδειγμα για να φέρουμε έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά και να έχουμε την κατηγορία σίγουρη. Είπαμε λοιπόν πως με τους παίκτες που έχουμε- που είναι εξαιρετικό το ρόστερ μας- κατοχυρώνουμε την κατηγορία και στη συνέχεια βλέπουμε το κάτι παραπάνω παιχνίδι με το παιχνίδι. Θα μιλούσαμε για αποτυχία αν εξαρχής δίναμε περισσότερα χρήματα, βγαίναμε και λέγαμε ότι πάμε για πρωτάθλημα, μόνο πρωτάθλημα, και ο στόχος αυτό δεν ήταν εφικτός. Τότε θα μιλούσαμε για παταγώδη αποτυχία. Ενώ τώρα λέμε: σώζουμε την κατηγορία με το μπάτζετ που έχουμε και μέχρι εκεί που φτάνουν οι οικονομικές μας δυνάμεις, και εφόσον το έχουμε σώσει κοιτάμε να κερδίσουμε όλα τα ματς και στο τέλος αν καταφέρουμε να βγούμε. Να θυμίσω και κάτι , δεν ανεβαίνει μία ομάδα στη Β’ Εθνική ανεβαίνουν δύο απευθείας και μπορεί και ο τρίτος, όπως έγινε πέρυσι με τα Φάρσαλα. Είμαστε μέσα σε αυτόν τον στόχο και μπορούμε να το κυνηγήσουμε ως το τέλος του πρωταθλήματος».

Για το ότι η ομάδα πήγε με διανυκτέρευση στη Νικόπολη

«Για τη νίκη στη Νικόπολη η ομάδα όπως είπα προετοιμάστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι παίκτες ήταν όλοι στις προπονήσεις πράγμα που είχα χρόνια να το δω, όταν λέμε όλοι ήταν όλοι. Πράγμα που δείχνει ότι και οι παίκτες το θέλουν δεν το κάνουν αγγαρεία. Η ομάδα πήγε με διανυκτέρευση σε ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο από το Σάββατο. Έγινε μια πάρα πολύ ωραία φιλοξενία από τους ανθρώπους της Νικόπολης προς την ομάδα μας τους οποίους και ευχαριστήσαμε δημόσια. Οι άνθρωποι της Νικόπολης μας είπαν ότι πρώτη φορά συναντούν ομάδα να πηγαίνει στην πόλη τους με διανυκτέρευση. Αυτό τα λέει όλα. Εμείς για να είναι η ομάδα όσο το δυνατόν πιο έτοιμη μπήκαμε και σ’ αυτό το έξοδο που το είχαμε προϋπολογίσει στο μπάτζετ από την αρχή του σχεδιασμού της ομάδας. Αυτό και άλλες δύο διανυκτερεύσεις που θα γίνουν. Δεν ήταν τυχαίο ήταν κανονισμένο».

«Εύχομαι να κερδίσουμε και να δούμε το κάτι παραπάνω»

«Κλείνοντας πραγματικά θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να παραβρεθεί στο κλειστό Γυμναστήριο, να απολαύσει ένα καλό παιχνίδι μπάσκετ ανάμεσα σε δυο πολύ δυνατές ομάδες. Εύχομαι η ομάδα μου να κερδίσει την Κυριακή και να δούμε το κάτι παραπάνω».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις