Βολιώτες αναρριχητές στη μάχη της κατάκτησης του Έβερεστ

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

_7κορυφές.jpg

Αναχώρησε σήμερα από το Βόλο η Ελληνική ορειβατική αποστολή που θα επιχειρήσει ν’ ανέβει στην ψηλότερη κορυφή του πλανήτη μας, στο Έβερεστ με υψόμετρο 8850 μέτρα. Η ανάβαση θα πραγματοποιηθεί από τη βόρεια πλευρά του βουνού (Θιβέτ) και θα διαρκέσει 45-50 ημέρες.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο διεθνούς φήμης Αγριώτης αναρριχητής Νίκος Μαγγίτσης

…ο μοναδικός Έλληνας που έχει κατακτήσει τις επτά υψηλότερες κορυφές του πλανήτη μας, ενώ την ταξιδιωτική και οργανωτική ευθύνη της αποστολής έχει το γραφείο εναλλακτικών μορφών τουρισμού Trueadventure (www.trueadventure.gr)

Τα μέλη της αποστολής είναι 6 Έλληνες (5 Βολιώτες, και 1 Κρητικός) ορειβάτες, έμπειροι στο χώρο και ιδιαίτερα προπονημένοι και προετοιμασμένοι. Οι Βολιώτες ορειβάτες είναι μέλη του ΕΟΣ Βόλου

Γιώργος Ράιος: ΕΟΣ Βόλου. Ο Γιώργος είναι αθλητής του ΕΟΣ Βόλου από το 1998, είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αθλητής του ορειβατικού σκι και του ορεινού τρεξίματος. Είναι 25 ετών, ζει στην Αγριά και προπονείται στο Πήλιο. Έχει λάβει μέρος σε 11 ορειβατικές αποστολές εκτός Ελλάδας.

Θανάσης Γουλομήτρος: ΕΟΣ Βόλου: Ο Θάνος είναι αθλητής στίβου από το 1997 έως και σήμερα. Έχει διακριθεί σε αγώνες υπεραποστάσεων, και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε αγώνες ορεινού τρεξίματος. Είναι 32 ετών, ζει στο Βόλο και προπονείται στο Πήλιο. Είναι στρατιωτικός και υπηρετεί στις Ειδικές Δυνάμεις.

Κώστας Παναγιώτου: ΕΟΣ Βόλου. Απόστρατος στρατιωτικός, των Ειδικών Δυνάμεων με 4 αποστολές στο εξωτερικό. Είναι αθλητής ορεινού τρεξίματος και μαραθωνοδρόμος. Είναι 45 ετών, ζει στην Αγριά και προπονείται στο Πήλιο.

Σοφοκλής Πλαΐτης: ΕΟΣ Ηρακλείου. Ο Σοφοκλής ασχολείται με τα τουριστικά επαγγέλματα, και την ορειβασία από το 2008. Είναι 40 ετών, ζει και προπονείται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έχει λάβει μέρος σε 5 ορειβατικές αποστολές στο εξωτερικό.

Κώστας Τσαντός: ΕΟΣ Βόλου. Ο Κώστας είναι αθλητής ορεινού τρεξίματος και ανεβαίνει στα βουνά από το 2006. έχει λάβει μέρος σε 67 αγώνες ορεινού τρεξίματος σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αφρική, Αμερική ενώ οι 28 από αυτούς είναι υπερμαραθώνιοι, πολλές πρώτες θέσεις. Είναι 40 ετών και έχει λάβει μέρος σε 4 ορειβατικές αποστολές στο εξωτερικό.

Νίκος Μαγγίτσης: ΕΟΣ Βόλου. Ο Νίκος είναι μέλος του ΕΟΣ Βόλου από το 1984. Είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με μεταπτυχιακή διατριβή «Χρόνος αντίδρασης στο μεγάλο υψόμετρο». Είναι 46 ετών, ζει στην Αγριά και προπονείται στο Πήλιο. Έχει λάβει μέρος σε 42 ορειβατικές αποστολές σε όλο τον κόσμο. Είναι ο μόνος Έλληνας που έχει ανέβει στις «7 Summits» καθώς και ο μόνος Έλληνας που έχει φτάσει πεζοπορικά στο Βόρειο και Νότιο Πόλο.

Για τις επόμενες 20 ημέρες θα ακολουθήσει η περίοδος εγκλιματισμού με συνεχείς αναβάσεις στις ψηλές κατασκηνώσεις C1 (7000m), C2 (7500m), C3 (7900m) . Η τελική προσπάθεια για την κορυφή (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) αναμένεται να γίνει το 2ο 15ήμερο του Μαΐου. Οι Έλληνες ορειβάτες θα επιστρέψουν στην χώρα μας στα μέσα Ιουνίου μετά από ένα ταξίδι 45-50 ημερών.

Η Ελληνική αποστολή πέταξε σήμερα το μεσημέρι για το Νεπάλ και την πρωτεύουσά του Κατμαντού. Εκεί η ομάδα θα παραμείνει 4-5 ημέρες για να παραλάβει την άδεια και τον εξοπλισμό. Στις 20 Απριλίου η ομάδα θα ταξιδέψει οδικώς για το Θιβέτ και την κατασκήνωση βάσης της βόρειας διαδρομής στα 5400 μέτρα υψόμετρο, όπου και θα φτάσει στις 26 Απριλίου.

Μετά από ξεκούραση 2-3 ημερών η ομάδα θα μεταβεί στο Advance Base Camp στα 6400 μέτρα όπου και θα εγκατασταθεί.

Για τις επόμενες 20 ημέρες θα ακολουθήσει η περίοδος εγκλιματισμού με συνεχείς αναβάσεις στις ψηλές κατασκηνώσεις C1 (7000m), C2 (7500m), C3 (7900m) . Η τελική προσπάθεια για την κορυφή (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) αναμένεται να γίνει το 2ο 15ήμερο του Μαΐου. Οι Έλληνες ορειβάτες θα επιστρέψουν στην χώρα μας στα μέσα Ιουνίου μετά από ένα ταξίδι 45-50 ημερών.