«Μπλόκο» στον Ατρόμητο από τη Λαμία

Δεν την έβγαλε… καθαρή στη Λαμία ο Ατρόμητος.

Οι Περιστεριώτες δεν παρουσίασαν το γνωστό τους φετινό πρόσωπο κόντρα στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, θυμήθηκαν να μπουν στις συνθήκες του ματς μετά την γκολάρα του Πίτι στο 55’, αλλά το κακό όπως αποδείχθηκε είχε γίνει.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Μπούντνικ στο 65’ πίεσαν αφόρητα τη Λαμία, βρήκαν το γκολ με το δώρο του Παπαδόπουλου στο 70’ και με πλασέ του Ντιγκινί, αλλά στη συνέχεια με μοιραίο παίκτη τον Ντάουντα, που έχασε αυτά που δεν χάνονταν, ο Ατρόμητος έμεινε στο 1-1.

Όλα τα… λεφτά ήταν το β’ ημίχρονο, με τον Πίτι να «εκτελεί» τον Γιαννιώτη με απευθείας εκτέλεση φάουλ, βάζοντας αυτομάτως «φωτιά» στο ματς. Στο 65’ ο Μπούντνικ αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά ο Σκουλάς έχει υποπέσει σε ένα τραγικό λάθος. Συγκεκριμένα, το χέρι που έκανε ο επιθετικός της Λαμίας που ήταν στο τείχος σε εκτέλεση φάουλ του Ντιγκινί, έγινε μέσα στην περιοχή της ομάδας του, αλλά ο ρέφερι (παρά το γεγονός ότι υπήρχε το σπρέι που έδειχνε που είναι το τείχος) έδειξε νέο φάουλ.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 70’ διά ποδός Ντιγκινί και από απίστευτο λάθος του Παπαδόπουλου, ενώ στη συνέχεια του ο Ντάουντα (που είχε ακόμα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 39’) πέταξε στα… σκουπίδια τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι στο 73′ ο Σκουλάς χάρισε ξεκάθαρη κόκκινη στον Ασίγκμπα για εσκεμμένο πάτημα στον Γιαννούλη εκτός φάσης.

Ο Ατρόμητος έφτασε τους 38 βαθμούς, παραμένοντας στην 4η θέση, ενώ η Λαμία πήγε στους 20 με τον σπουδαίο πόντο που «τσίμπησε» από τους Περιστεριώτες.

Πώς έπαιξαν:

Με σφιχτό άξονα και με πολυπρόσωπη άμυνα παρέταξε την ομάδα του ο Μπάμπης Τεννές, όπως δηλαδή αναμενόταν, προκειμένου να έχει κέρδος εν όψει του πολύ δύσκολου προγράμματος που έχει στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τρεις κεντρικοί αμυντικοί (Ασίγκμπα, Πρίντετα, Αναστασιάδης), Όμο και Μπλάζιτς οι δύο ξεκάθαροι αμυντικοί χαφ μπροστά τους και ο μοναδικός προωθημένος Μπούντντικ πλαισιωνόταν από τους Βάντερσον και Ακόστα.

Από την άλλη μεριά, ο Ατρόμητος του Νταμίρ Κάναντι, επέστρεψε στη συνηθισμένη επιλογή του 4-2-3-1 και αυτό οφείλεται κυρίως στην επιστροφή του Αμρ Ουάρντα, έπειτα από την τιμωρία δύο αγωνιστικών. Ο Καρασαλίδης αποτέλεσε τον αντι-Ρισβάνη, λόγω τιμωρίας του υψηλόσωμου κεντρικού αμυντικού, Μάντσον-Μπουσούλατζιτς ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ και πίσω από τον Ντάουντα βρισκόταν ο Βασιλακάκης, με τους Ουάρντα και Ντιγκινί να έχουν ελεύθερους ρόλους.

Το ματς:

Καμία έκπληξη στη μορφή του αγώνα, ειδικότερα στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ατρόμητο να έχει την καθολική υπεροχή των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η αμυντική διάταξη της Λαμίας είχε και πολλούς παίκτες, αλλά και σωστή συμπεριφορά, έτσι δεν άφησαν κανένα δικαίωμα στους φιλοξενούμενους.

Μάλιστα, μέσω στημένων φάσεων, κατάφερε η Λαμία να δημιουργήσει την πρώτη φάση του αγώνα, όταν στο 22’ ο Ακόστα με φάουλ που εκτέλεσε από τα δεξιά, βρήκε τον προωθημένο και ξεχασμένο από την αντίπαλη άμυνα, Παντελιάδη, που πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γιαννιώτης είχε εκπληκτική αντίδραση, απομακρύνοντας την μπάλα.

Η απάντηση που ήρθε από τον Ατρόμητο σημειώθηκε στο 39’, με τον Ντάουντα να καταφέρνει να χάσει το άχαστο, όταν ο Καρασαλίδης πήρε την κεφαλιά, αυτός την υποδέχθηκε μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά σε κενή εστία την έστειλε άουτ.

Το β’ μέρος άρχισε με τον Κιβρακίδη (51’) να χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία, ωστόσο το αριστερό πλασέ που επιχείρησε από τέλεια πάσα του Μπουσούλατζιτς, το απέκρουσε ο Παπαδόπουλος που είχε διαβάσει σωστά τη φάση.

«Φωτιά» πήρε το ματς στο 55’… Ο Πίτι έπιασε στον… ύπνο τον Γιαννιώτη, εκτελώντας φάουλ από αρκετά πλάγια και με δύναμη και άνοιξε το σκορ, από μια φάση που κανείς δεν περίμενε απευθείας χτύπημα από τον έμπειρο χαφ των γηπεδούχων. Η εξέλιξη επηρέασε πολύ και τη συγκέντρωση των φιλοξενούμενων, αφού πέρασαν 10 λεπτά για να καταφέρουν να φανούν απειλητικοί, κόντρα σε μια ομάδα που απλά περίμενε.

Συγκεκριμένα, στο 65’ ο Ντιγκινί εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο υψωμένο χέρι του Μπούντνικ, που ήταν στο τείχος, αλλά ο Σκουλάς ενώ έκανε το δύσκολο (είδε την κίνηση του παίκτη), δεν υπέδειξε το εύκολο, που ήταν το πέναλτι, αφού το τείχος ήταν στημένο 1,5 μέτρο μέσα στην περιοχή της Λαμίας. Ακόμα και από το γεγονός ότι ο επιθετικός της Λαμίας είχε βγει από το τείχος, το χέρι γίνεται ακριβώς στη γραμμή της περιοχής.

Τη νέα εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Ντιγκινί, με τον Παπαδόπουλο να έχει και πάλι σωστή αντίδραση απομακρύνοντας μακριά με τα χέρια. Τελικά, το γκολ της ισοφάρισης για τους Περιστεριώτες ήρθε σχετικά άμεσα, όταν στο 70’ για… άγνωστο λόγο ο Παπαδόπουλος βγήκε πολύ μακριά από την εστία του για να διώξει μια «σκοτωμένη» μπαλιά από την άμυνα, ο Πριντέτα την έκανε… δώρο στον Ντιγκινί, που δεν είχε πρόβλημα σε κενή εστία να κάνει το 1-1.

Την τελευταία… πινελιά των χαμένων ευκαιριών για τον Ατρόμητο την έβαλε ο μοιραίος παίκτης των Περιστεριωτών, Αμπιόλα Ντάουντα, όταν αρχικά στο 86’ πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Ουάρντα και την ασθενή επέμβαση του Παπαδόπουλου, αλλά την έστειλε με δύναμη πάνω στον γκολκίπερ των γηπεδούχων, ενώ στο επόμενο λεπτό με προβολή από σέντρα του Ούμπιντες αστόχησε, σημαδεύοντας ψηλά πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος –Ασίγκμπα, Πρίντετα (74′ Αναστασόπουλος), Αναστασιάδης – Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Όμο, Παντελιάδης – Βάντερσον (84′ Καραγιάννης), Μπούντνικ, Ακόστα (37’ Πίτι)

Πάγκος: Μελίσσας, Παπαργυρίου, Τσούκαλος, Ορτέγκα

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης – Κιβρακίδης (80′ Σάκιτς), Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης – Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (69′ Ούμπιντες) – Ντιγκινί, Βασιλακάκης (69′ Μπρούνο), Ουάρντα – Ντάουντα

Πάγκος: Μίρκοβιτς, Κυριακίδης, Νάτσος, Στρούγγης.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις