«Βόμβα» στη Super League: Αποχωρεί η NOVA από την κεντρική διαπραγματευση!

Με βόμβα στα θεμέλια του πρωταθλήματος της Super League ισοδυναμεί η απόφαση της Forthnet (NOVA) να δηλώσει προς το Χρηματιστήριο ότι δεν θα ενδιαφερθεί περαιτέρω για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων του πρωταθλήματος με τη μορφή της κεντρική διαχείρισης, όπως συνέβαινε ως φέτος, αλλά πλέον θα διαπραγματευθεί απευθείας με τους συλλόγους των οποίων επιθυμεί να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων τους, κατά το πρότυπο της συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ!

Με βάση τα νέα δεδομένα, με μία μία πρώτη εκτίμηση αναμένεται να πληγούν οι λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες της κατηγορίας, κάποιες από τις οποίες θα δουν τα έσοδα τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα να μειώνονται δραματικά και άλλες, στο χειρότερο ενδεχόμενο, θα μείνουν τηλεοπτικά άστεγες.

Πηγές από τη NOVA υποστηρίζουν τα εξής: 

• Η Nova άσκησε το μονομερές δικαίωμά της για τον πρόωρο τερματισμό της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης (ΣΚΔ) Super League μεταξύ της εταιρείας και των 15 ΠΑΕ για την αγωνιστική σεζόν 2018-19. Η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν 2017-2018 θα ολοκληρωθεί κανονικά χωρίς καμία αλλαγή.

• Η εταιρεία θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της υπογραφής διμερών συμβάσεων στα πρότυπα του «μοντέλου ΠΑΟΚ» το οποίο λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2017 και ισχύει και για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019. To ύψος των διμερών συμβάσεων που θα συνάψει η Nova με τις ΠΑΕ, θα είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες.

• Να θυμίσουμε ότι πριν από δύο χρόνια η Nova είχε προτείνει στη Super League τη μείωση των ομάδων από 16 σε 12 καθώς και την ανάδειξη του πρωταθλητή από play offs. Σε ανάλογα συμπεράσματα κατέληξε και έρευνα διεθνών συμβουλευτικών οίκων που είχε παραγγείλει η ίδια η Super League. Όμως το καλοκαίρι του 2017 οι παράγοντες της Super League αναίρεσαν μέσα σε λίγους μήνες τη δική τους απόφαση σχετικά με τη μείωση των ομάδων.

• Στελέχη της Κάντζας, ανέφεραν ότι «πέρα από την προάσπιση των εμπορικών και οικονομικών συμφερόντων της εταιρείας, ελπίζουμε η κίνηση αυτή να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αποτελέσει ευκαιρία για restart που τόσο πολύ χρειάζεται ο Συνεταιρισμός της Super League».

Ανακοίνωση της Forthnet A.Ε.

Η εταιρεία Forthnet A.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι,
ασκώντας σχετικό συμβατικό δικαίωμά της, προχώρησε σε λύση της συνεργασίας
της (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) με τη διοργανώτρια αρχή
του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α ́ Εθνικής Κατηγορίας, Super
League, για την αγωνιστική περίοδο 2018–2019.
Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού
Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο
4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου
Αθηνών, όπως ισχύει.

soccerplus.gr