Ντέρμπι… από το πουθενά

Ως ντέρμπι εξελίχθηκε η αναμέτρηση μεταξύ του τυπικά γηπεδούχου Ηρακλή Β. και του Θησέα, που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο βοηθητικό του ΕΑΚ,  εκεί όπου η ομάδα της Αγριάς κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-2, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα προηγήθηκαν στο ημίωρο του αγώνα κι από κει και πέρα έδειξαν σαν να έχουν υπνωτιστεί,  προφανώς έχοντας στο μυαλό τους πως θα πάρουν εύκολα το παιχνίδι. Από την άλλη, πολύ καλοί τακτικά οι παίκτες του Δημ. Κόφφα, οι οποίοι παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν έκαναν την προσπάθειά τους να κερδίσουν ότι μπορούσαν από μια δύσκολη αναμέτρηση, βελτιώνοντας την θέση τους στη μάχη για παραμονή στην κατηγορία.

Οι προσπάθειές τους στο δεύτερο ημίχρονο απέδωσαν, αφού οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή ισοφάρισαν και τελικά οι αγριώτες κατάφεραν να πάρουν το νικηφόρο αποτέλεσμα μόλις τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα,  με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Γ. Τασσιόπουλος, υπό τις εντονότατες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Ηρακλή. Ο Ισά ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε μέσα και στις δύο φάσεις τον γκολ του Θησέα, η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του Ασλάνογλου ήταν αυτή που οδήγησε στην ισοφάριση.

Στο 30ο λεπτό ο Ισά πέρασε όσους αντιπάλους βρήκε μπροστά του, έκανε τη σέντρα, αρχικά απέκρουσε ο Κεφαλάς, στέλνοντας όμως τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου βρισκόταν ο Μερμίγκης  ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1. Αυτό ήταν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, που είχε κακό ρυθμό και λίγες φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή ήταν εκείνοι που προσπάθησαν με κόντρα επιθέσεις να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που συνέβη στα 67’ όταν σε αντεπίθεση ο Ασλάνογλου μπήκε ανάμεσα σε Ρουκά, Ιωάννου και με το κεφάλι πέταξε την μπάλα στην άλλη πλευρά της περιοχής (φωτό), αποφεύγοντας και τον τερματοφύλακα Καγιάννη κι αμαρκάριστος πλέον με ψύχραιμο δυνατό σουτ την έστειλε ψηλά στην εστία του Θησέα κι έδωσε διαφορετική τροπή στην αναμέτρηση.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι ποδοσφαιριστές του Θησέα ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, προσπαθώντας να βρουν ένα δεύτερο γκολ και να κατακτήσουν το πολύτιμο για αυτούς τρίποντο. Με αντεπιθέσεις στους κενούς χώρους προσπάθησαν να πετύχουν το δεύτερο νικηφόρο τέρμα οι γηπεδούχοι.

Τελικά ο “γόρδιος δεσμός” λύθηκε στο 87’ για τον Θησέα,  όταν ο Ισά έκανε ακόμη μία ατομική ενέργεια από αριστερά, ο Γεωργουλάκος έκανε την προβολή και ο διαιτητής Γ. Τασσιόπουλος υπέδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα Κοτζαθανάσης. Τη συγκεκριμένη υπόδειξη αμφισβήτησαν πολύ έντονα οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Β.

Τελικά η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τους μεν να πανηγυρίζουν για τη δύσκολη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, νίκη και τους δε να διαμαρτύρονται για τη διαιτητική απόφαση που έκρινε την αναμέτρηση και στέρησε από τον Ηρακλή Β. ένα πόντο, που θα μπορούσε να είναι πολύτιμος στην κατάληξη του πρωταθλήματος.

ΗΡΑΚΛΗΣ Β.: Κεφαλάς, Τανός, Γκαντής, Γεωργουλάκος, Στρούγκης, Πάντσιος, Καρπαθάκης (60’ Μάρκος), Μπέσσας, Ασλάνογλου, Δαμάσκος, Γκάγκας
ΘΗΣΕΑΣ: Καγιάννης, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες, Ιωάννου, Οικονόμου, Σφάκας, Μερμίγκης (68’ Δημουλάς), Βλάχος, Κοτζαθανάσης, Ισά

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις