Οκτώ μήνες στον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας

Με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας ο πρόεδρος της τοπικής ΕΠΣ Εμμανουήλ Παλάσκας, o Α’ αντιπρόεδρος Αλ. Λέκκας και ο ταμίας αυτής Κ. Λαμπρόπουλος τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών για το αδίκημα της «πλαστογραφίας από κοινού μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση».

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο νόθευσαν έγγραφα της ΕΠΣ Καρδίτσας «με στόχο την παραπλάνηση με σκοπό να παραπλανήσουν τους αρμόδιους υπαλλήλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι πρόκειται για γνήσιο οικονομικό προϋπολογισμό για τη χρήση του έτους 2013, ώστε στη συνέχεια αυτή να τους χορηγήσει τακτική επιχορήγηση».

Επιπλέον, σύμφωνα όσα τονίζει το soccerplus, ν αγνοία των μελών του ΔΣ της ΕΠΣ Καρδίτσας έλαβαν απόφαση την οποία στη συνέχεια επικόλλησαν και καταχώρισαν στο με αριθμό 3/12-2-2013 πρακτικό συνεδριάσεων του εν λόγω ΔΣ, με σκοπό να παραπλανήσουν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΚ αλλά και κάθε τρίτο ότι τα αλλοιωμένα ποσά αντιστοιχούσαν στα πραγματικά έξοδα για τη χρήση 2012, και στη συνέχεια έκαναν χρήση της ανωτέρω απόφασης, θέτοντάς την προς έγκριση στην ανωτέρω Γενική Συνέλευση, η οποία έλαβε χώρα την 5-3-2013».

Η δίκη έλαβε χώρα την Παρασκευή 20/4 με την εισαγγελέα Αγορίτσα Παπακώστα να προτείνει αθώωση και τον πρόεδρο να επιβάλλει ποινή φυλάκισης δύο μηνών. Μετά από αίτημα των δικηγόρων για υψηλότερη ποινή το όριο ανέβηκε στους οκτώ μήνες ώστε οι κατηγορούμενοι να μπορούν να ασκήσουν έφεση, όπως και έπραξαν.