«Για άνοδο ο Τηλυκράτης, χωρίς να είμαστε το φαβορί»

Στον «FAIR PLAY FM 96,1» μίλησε ο προπονητής του Τηλυκράτη Λευκάδας, Ανδρέας Παντζιαράς, με αφορμή την παρουσία της ομάδας του στα μπαράζ ανόδου στη Φούτμπολ Λιγκ.

Ο έμπειρος προπονητής, με θητεία σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκό, Κρύα Βρύση (δεύτερη θητεία του στους Λευκαδίτες), μεταξύ άλλων, είπε…

Για το παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή την 1η αγωνιστική των μπαράζ: «Για εμάς είναι θετικό ότι σε αυτή τη διαδικασία των έξι «τελικών» το πρώτο παιχνίδι είναι εντός έδρας, όλες οι ομάδες επιθυμούσαν το ίδιο. Η παρουσία του Ηρακλή στην κατηγορία δίνει μία ξεχωριστή αίγλη στο μεταξύ μας παιχνίδι. Όπως είπα είναι έξι «τελικοί» και στον τελικό δεν παίζεις απλά για να συμμετέχεις, παίζεις για να τον κερδίσεις. Αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς».

Για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο του Τηλυκράτη: «Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Το γήπεδο δεν ήταν σε όλη τη χρονιά σε καλή κατάσταση, από τη στιγμή που κάναμε προπονήσεις και παίζαμε σε αυτό δύο ομάδες. Υπάρχει ο σχεδιασμός από τον Ιούνιο να αλλάξει ο χλοοτάπητας. Το γήπεδο είναι επιβαρυμένο τα τελευταία 12-13 χρόνια, γιατί έχει τον ίδιο χλοοτάπητα και οι συνθήκες το χειμώνα στη Λευκάδα, με τις βροχές, δεν είναι οι καλύτερες. Εμείς παίξαμε 30 παιχνίδια μέσα στη χρονιά, οι αντίπαλοι παίζουν μόνο ένα, άρα για εμάς η δυσκολία ήταν μεγαλύτερη. Σε συζητήσεις με τη διοίκηση μου λένε ότι θα έρθει η άλλη ομάδα να μας κατασκοπεύσει. Τους λέω ότι αν έρθει, θα δει το γήπεδο και θα φοβηθεί. Μας ενδιαφέρει, πάντως, να γίνουν καλά παιχνίδια. Η ομάδα μας έκανε εκτός έδρας πέντε νίκες, που σημαίνει ότι προσπαθεί να παίξει όπου βρίσκει καλό γήπεδο».

Για το στόχο της ομάδας: «Έχουμε ως στόχο την άνοδο, όμως δεν έχουμε το… πιστόλι στον κρόταφο όπως άλλες ομάδες. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο φαβορί, αλλά θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Το θέμα είναι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να ευχαριστηθεί τους αγώνες και μακάρι, αν το δικαιούμαστε, να είμαστε μία από τις δύο ομάδες που θα πάρει την άνοδο».

Για τους Ηρακλή και Απόλλωνα Παραλιμνίου: «Την έχω δει σε δύο παιχνίδια, είναι μία ομάδα που δικαιωματικά πήρε την πρώτη θέση. Βασίζεται σε κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές και σε κάποια παιδιά που έχουν ταλέντο. Ο Σπύρος είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής, που διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση το τελευταίο δίμηνο. Νομίζω ότι ο Ηρακλής είναι το φαβορί για την άνοδο. Πάντως, η ομάδα που ρυθμίζει τα μπαράζ είναι το Παραλίμνι. Το ρόστερ που έχει το Παραλίμνι, το 70-80% έχει περάσει από τη Β’ Εθνική. Ο Βόλος φτιάχτηκε γρήγορα το καλοκαίρι από ένα μείγμα ποδοσφαιριστών. Η Γ’ Εθνική είναι μία ιδιόμορφη κατηγορία, που πρέπει να την έχεις περασμένη στο DNA του ποδοσφαιριστή. Έτσι δυσκολεύτηκε και ο Άρης».

Για τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας: «Εμείς είμαστε οι άτυχοι της κλήρωσης, καθώς έχουμε τρία συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας. Θα είναι πολλά και τα έξοδα, καθώς θα έχουμε τρία ταξίδια μακρινά μέσα σε επτά ημέρες. Ο Ηρακλής έχει τρία εντός έδρας παιχνίδια, που είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια, όλα αυτά είναι θεωρίες, αν δεν μπούμε στον αγωνιστικό χώρο… Θα ήταν άτοπο να μπει στην ίδια… ζυγαριά ο Τηλυκράτης με τον Ηρακλή. Πάντως, και μόνο που ο προπονητής του Ηρακλή θεωρεί θετικό αποτέλεσμα μία ισοπαλία στον Τηλυκράτη, δείχνει ότι κάτι έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις