Απόλυτα πετυχημένος ο αγώνας ιστιοπλοΐας Skiathos Palace Cup 2018

Με την ευχή που έδιναν οι Σκιαθίτες στους ναυτικούς, «πανιά μπροστά», έγινε η εκκίνηση  για τρίτη συνεχή χρονιά στις μαγευτικές κουκουναριές της Σκιάθου στο Skiathos Palace Cup, που είναι ένας αγώνας match race με πρωτοβουλία του περιοδικού Πλεύση που έγινε πλέον θεσμός.

Η μεγάλη προβολή του αγώνα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό έχει φέρει ήδη αποτελέσματα. Η Σκιάθος, κορυφαίος τουριστικός προορισμός τα επόμενα χρόνια θα υποδέχεται επισκέπτες με ενδιαφέρον για ιστιοπλοΐα και γιότινγκ (yachting).

Ο αγώνας και αυτή τη φορά τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος».

Ο διοργανωτής Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου τη φετινή χρονιά συνεργάστηκε με τον Θανάση Πινιάρη, προπονητή ιστιοπλοΐας τριγώνου από το Ναυτικό Όμιλο Βόλου και Αργοναύτες, ο οποίος έχει να επιδείξει ολυμπιακές επιτυχίες, ως προπονητής των Μπεκατώρου, Κραβαριώτη, Παπαδοπούλου που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Για τον έμπειρο Θανάση Πινιάρη η οργάνωση ενός αγώνα  match race είχε απλά την πρόκληση του διαφορετικού και το αποτέλεσμα της οργάνωσης του ναυτικού κομματιού του αγώνα είχε τη σφραγίδα του δικού του επαγγελματισμού  αλλά και της ομάδας συνεργατών του που τον συνόδευε.

Το match race είναι ένας αγώνας διάδοσης της ιστιοπλοΐας, με ψυχαγωγικό χαρακτήρα λόγω της απλότητάς του, της εύκολης κατανόησης και παρακολούθησης απ’ όλους. Στην περίπτωση του Skiathos Palace Cup ο υπέροχος αγωνιστικός στίβος, ο κόλπος των Κουκουναριών, σε συνδυασμό με τη διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο Skiathos Palace -μέγα χορηγού του αγώνα- δημιουργεί σε όλους την ανάγκη για επανάληψη της εμπειρίας.

Νικητές ήταν η καλή διάθεση, η χαρά της συμμετοχής και οι αξέχαστες στιγμές. Ο άνεμος και η τεχνική ωστόσο έδωσαν, την πρώτη θέση στους Γιώργο Μαρίνο, Μάριο Μπένη και Βαγγέλη Κουτσουρά του Ναυτικού Ομίλου Βόλου και Αργοναύτες, τη δεύτερη θέση στην ομάδα Sailor Moon των Μαρία Τσαουσίδου, Αλεξάνδρα Μεντεκίδου και Μαρία Τζιρίνη των Ναυτικών Ομίλων Θεσσαλονίκης και Μουδανιών και την τρίτη θέση στους Λάζαρο Θεοδοσιάδη, Νίκο Γιαμαλάκη και Αμαλία Προβελέγγιου του Ναυτικού Ομίλου Δελφιναρίου. Το επαμειβόμενο κύπελλο δόθηκε από το περιοδικό Πλεύση, αθλοθέτη του αγώνα. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του αγώνα, και φέτος προβλήθηκε παράλληλα και η δράση του Safe Water Sports.

Για άλλη μια φορά οι αθλητές, φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι και επισκέπτες έφυγαν με τις καλύτερες αναμνήσεις. Θαυμάσιες εικόνες από τις αναμετρήσεις στη θάλασσα, κολύμπι και θαλάσσια σπορ στην παραλία με παρέα… κύκνους επισκέπτες από τον βιότοπο, χαμόγελα από τα πάρτι και τις παράλληλες εκδηλώσεις…

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις