Στο Βόλο το Σαββατοκύριακο οι 22οι Ιωνικοί αγώνες κολύμβησης


Μοιράσου το άρθρο

Οι Ιωνικοί αγώνες κολύμβησης διοργανώνονται από τον ΟΕΑ/ΝΑΒ κάθε χρόνο από το 1996 και αποτελούν πόλο έλξης για τους μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της Ελλάδας. Η 22η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο ΕΑΚ Βόλου.

Διαχρονικά, έως σήμερα, στους Ιωνικούς αγώνες έχουν λάβει μέρος 126 σωματεία και 11.000 αθλητές από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και μετέπειτα πρωταθλητές Ελλάδος και αθλητές με διεθνείς διακρίσεις. Η πολύχρονη αυτή εμπειρία του ΟΕΑ/ΝΑΒ  που μεταφράστηκε σε τεχνογνωσία για όλη την κολυμβητική οικογένεια του Βόλου, έχει καθιερώσει την πόλη μας ως σημαντικό κέντρο διοργανώσεων του υγρού στίβου.

Οι Ιωνικοί αγώνες είναι στον ετήσιο προγραμματισμό διοργανώσεων της ΚΟΕ που εγκρίνονται κάθε Σεπτέμβριο, ώστε οι επιδόσεις των αθλητών στα αγωνίσματα τους να είναι επίσημοι βασικό στοιχείο για την μετέπειτα αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών.

Οι φετινοί 22οι αγώνες θα φιλοξενήσουν, στο ανοικτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου, 19 σωματεία και 425 μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες 9,10,11,12 ετών από την Κέρκυρα (Νηρέας Κέρκυρας), από τα Ιωάννινα (Ολυμπιάδα Ιωαννίνων), από την Χαλκίδα οι (Α.Κ.Ο.Χ. και Ν.Ο.Χ.) από την Λαμία (Νηρέας) από την Καρδίτσα (Κ.Ο.Κ., Α.Κ.Α.Κ, Νηρέας, Ολυμπιακός Α.Σ.Κ.) από την Λάρισα (ΝΟΛ, Λαρισαϊκός-Τιτάνες, ΝΕΛ) από τα Τρίκαλα (Α.Κ.Ο.Τ.) και από τον Βόλο (Νίκη Βόλου, ΝΟΒΑ, Ολυμπιακός Βόλου, Ο.Υ.Κ. Βόλου, Υδάτινος Κόσμος και ΟΕΑ/ΝΑΒ).

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν αύριο το Σάββατο στις 9.30 π.μ. με τα αγωνίσματα 200μ ελεύθερο, 50μ ύπτιο, 100μ πρόσθιο, 100μ πεταλούδα, 400μ μικτή ατομική και σκυταλοδρομίες 4Χ50μ ελεύθερο.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 16.45 θα γίνει η τελετή έναρξης των αγώνων που περιλαμβάνει την παρέλαση των ομάδων και τη βράβευση δύο -πολύ σημαντικών για την κολύμβηση – γυναικών:

Πρόκειται για την κ. Γαλάνη, της γνωστής σε όλους τους χρήστες των κολυμβητικών δεξαμενών του Βόλου «κυρίας Τζένης», που ακούραστα για πάρα πολλά χρόνια φρόντιζε τα παιδιά, τα νερά και τα σωματεία του Βόλου, σαν «φύλακας άγγελος». Η κ. Τζένη ως υπάλληλος των κολυμβητηρίων Βόλου συνταξιοδοτείται και θα λείψει σε όλους

Επίσης, την Μαριάννα Λυμπερτά, κολυμβήτρια που μετά από πολλά χρόνια στον υγρό στίβο, μετά από πολλές παγκόσμιες διακρίσεις, με τα 2 πανελλήνια ρεκόρ στα 800μ ελεύθερο (08:34.81) και στα 1500μ ελεύθερο (16:20.11) που αντέχουν στον χρόνο από το 2010, η οποία θα τιμήσει με την παρουσία της στους Ιωνικούς αγώνες.

Μετά την τελετή έναρξης και τις βραβεύσεις το Σάββατο απόγευμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα 50μ ελεύθερο, 50μ πεταλούδα, 200μ πρόσθιο, 100μ ύπτιο, 400μ ελεύθερο και την σκυταλοδρομία 4Χ50μ μικτή ομαδική για τις ηλικίες 9-10 ετών.

Η τελευταία αγωνιστική ενότητα την Κυριακή πρωί ξεκινά στις 9.30 με τα αγωνίσματα 100μ ελεύθερο, 50μ πρόσθιο, 200μ ύπτιο, 200μ μικτή ατομική, 800μ ελεύθερο και σκυταλοδρομία 4Χ50 μικτή ομαδική για τις ηλικίες 11-12 ετών.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην διεύθυνση https://www.youtube.com/channel/UClnHj2EgIdyDrdGelnt0Xwg .Η συγκεκριμένη διεύθυνση θα βρίσκεται και στο www.oeanav.gr .

Στους νικητές θα απονεμηθούν μετάλλια, ενώ στον πολυνίκη σύλλογο, βάσει των χρυσών μεταλλίων, στα αγόρια, στα κορίτσια και στο σύνολο θα απονεμηθούν κύπελλα.

Επίσης θα δοθούν ειδικές τιμητικές διακρίσεις στους αθλητές που θα επιτύχουν ρεκόρ αγώνων, βάσει του πίνακα με τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί από την έναρξη των Ιωνικών αγώνων.

ΟΕΑ/ΝΑΒ ευχαριστεί για τη υλική και ηθική βοήθειά τους την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Πρύτανη Γεώργιο Πετράκο και το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τη Δημοτική Αρχή και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, τον αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Κατσαρό, τον γεν. γραμματέα της ΚΟΕ Δημήτρη Σαρακατσάνη, την Π.Ε. Θεσσαλίας της ΚΟΕ., τα τοπικά Μ.Μ.Ε. , τους υπαλλήλους στο ΕΑΚ, τους χορηγούς, τους προπονητές και τους εθελοντές γονείς και φίλους του ΟΕΑ/ΝΑΒ και της βολιώτικης κολύμβησης που βοηθούν και υποστηρίζουν την διοργάνωση.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, οι συνδιοργανωτές, οι χορηγοί και όλη η κολυμβητική κοινότητα της Μαγνησίας καλωσορίζουν στον Βόλο τους αθλητές, αθλήτριες και συνοδούς στην γιορτή της κολύμβησης, του καλοκαιριού, της νεολαίας, γιορτή της προσπάθειας, της άμιλλας και του καθαρού αθλητισμού και εύχονται σε όλους «καλή επιτυχία».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις