Θ. Ρεπετσάς: “Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα”

Το όνομα «Θανάσης Ρεπετσάς» ήταν τόσο οικείο στους φιλάθλους της Νίκης, που δεν χρειάστηκε να μπουν στη διαδικασία να ψάξουν ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής όταν η «κυανόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωνε την απόκτησή του. Η φάση της αποβολής του Κώστα Φλίγκου στο ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών απασχόλησε για μέρες μετά το παιχνίδι, τόσο τον κόσμο, όσο και τα τοπικά Mέσα Eνημέρωσης. Ο έτερος πρωταγωνιστής εκείνης της φάσης, ο Θανάσης Ρεπετσάς έμελλε να αποτελέσει φέτος παίκτη της Νίκης και όπως ήταν φυσικό μία συνέντευξη μαζί του δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει μη σχολιάζοντας εκείνη την επίμαχη φάση…

Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα δήλωσε ο σκληροτράχηλος αμυντικός της Νίκης Βόλου στο goalpost.gr και στον Γιώργο Αποστολακόπουλο:

 «Αν και δεν μου αρέσει να αναφέρομαι στα παλιά, γιατί δεν είμαι “παλιάνθρωπος” (γέλια) ωστόσο θα κάνω μία εξαίρεση για να βάλω ένα τέλος στο συγκεκριμένο γεγονός. Επειδή παλιότερα έχω υπάρξει συμπαίκτης του Κώστα Φλίγκου και ξέρω τον χαρακτήρα του και πως αντιδράει μέσα στο παιχνίδι, όταν πλησίασε προς το μέρος μου, πίστεψα πως θα πέσει αυτός κάτω και θα πάρω εγώ κόκκινη. Έτσι με το που είδα να κάνει την κίνηση με το κεφάλι, έπεσα κάτω, πιστεύοντας πως θα πάρουμε τουλάχιστον και οι δύο κόκκινη κάρτα, ώστε να μη μείνει μόνο η ομάδα μου με δέκα παίκτες. Να σημειώσω, πως στα 15 χρόνια που παίζω επαγγελματικά ποδόσφαιρο δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό και δεν θα το έκανα σε κανέναν άλλο ποδοσφαιριστή της Νίκης σ’ εκείνο το παιχνίδι. Αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που έπραξα μ’ αυτόν τον τρόπο σ’ εκείνο το ματς».

Πως η ποδοσφαιρική διαδρομή του διασταυρώθηκε με τη Νίκη Βόλου…

«Με τον κ. Τζαναβάρα είχαμε φτάσει πολλές φορές κοντά στο να συνεργαστούμε και τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρχε η θέληση από τον κόουτς να ενταχθώ στην ομάδα που δούλευε. Όμως στο τέλος πάντα κάτι συνέβαινε και τελικά δεν τύχαινε να συνεργαστούμε. Φέτος η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να συνεργαστούμε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες και τις ιδανικότερες προϋποθέσεις»

Για τη νέα του ομάδα…

«Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Νίκη Βόλου. Είναι μία ομάδα με “βαριά” φανέλα και κόσμο που αγαπάει την ομάδα. Και μεγάλη ομάδα δεν είναι πάντα αυτή που έχει διακρίσεις, για μένα, μεγάλη ομάδα είναι αυτή που έχει δυναμική και κόσμο και η Νίκη τα έχει και τα δύο και πιστεύω πως ήρθε η ώρα ο σύλλογος να επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ εκεί που θεωρώ πως ανήκει».

Για τον κόσμο…

«Έχω αγωνιστεί αρκετές φορές ως αντίπαλος της Νίκης και κάθε φορά έβλεπα τον κόσμο να ακολουθεί την ομάδα παντού και να δείχνει την αγάπη του με κάθε τρόπο. Ως παίκτης της πήρα μία πρώτη γεύση στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, όπου να πω την αλήθεια είχα κι ένα άγχος πως θα με υποδεχτούν, μετά το γνωστό γεγονός στο ματς του πρωταθλήματος. Μάλιστα, είχα πει στον πρόεδρο να περάσουν στο “ντούκου” το όνομά μου στην παρουσίαση γιατί δεν ήξερα τι είδους υποδοχή θα είχα. Όμως, “δόξα τω Θεό” ο κόσμος με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτό. Αν τους πίκρανα τότε, τους ζητώ συγνώμη και να είναι βέβαιοι πως θα κάνω τα πάντα προσωπικά, αλλά και ως κομμάτι της ομάδας, για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για τους στόχους της Νίκης…

«Κακά τα ψέματα, ο στόχος είναι ένας: η ομάδα να αλλάξει κατηγορία. Μπορεί να είναι δύσκολος, μπορεί να δημιουργεί πολύ πίεση, μπορεί οι καλές ομάδες να είναι πολλές, όμως για εμάς δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μας από την άνοδο. Προσωπικά θα ήθελα η πρωταθλήτρια ομάδα του κάθε ομίλου να ανεβαίνει αυτόματα στη Σούπερ Λιγκ, γιατί πιστεύω πως έχουμε τις προϋποθέσεις να βγούμε πρωταθλητές παρά τον σκληρό ανταγωνισμό που θα συναντήσουμε.

Σίγουρα, θα υπάρξουν και κακές στιγμές και άτυχα αποτελέσματα, όμως η ομάδα που θα έχει το προβάδισμα στην κατάκτηση των στόχων της, είναι αυτή που ότι και να συμβεί θα μείνει προσηλωμένη στον στόχο και θα μπορεί να προσπερνάει χωρίς δευτερεύουσες απώλειες τους σκοπέλους που θα συναντήσει. Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται μόνο στα ντέρμπι. Το πρωτάθλημα θα το κατακτήσει η ομάδα που θα είναι συγκεντρωμένη και θα έχει τις λιγότερες απώλειες με τις θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες».

Ποιον όμιλο θεωρεί πιο δυνατό…

«Όλοι λένε πως ο Bόρειος όμιλος είναι πιο δυνατός από τον Nότιο. Όμως όλα αυτά είναι σχετικά. Στον αγωνιστικό χώρο θα φανεί. Βέβαια, ο όμιλος στον οποίο συμμετέχουμε έχει ομάδες με δυναμική που εκπροσωπούν ολόκληρες πόλεις. Οπότε δεν μπορείς να πεις πως η Δόξα παράδειγμα είναι αποδυναμωμένη, γιατί εκπροσωπεί μία πόλη και θα βρει τη δυναμική για να πρωταγωνιστήσει. Πάντως, ποτέ δεν μας απασχόλησε σε ποιον όμιλο θα συμμετάσχουμε. Ο στόχος είναι και θα ήταν ο ίδιος σε όποιον όμιλο και αν συμμετείχαμε».

Για την προετοιμασία της ομάδας…

«Έχω κάνει περίπου 14 επαγγελματικές προετοιμασίες και ειλικρινά η φετινή ήταν η πιο δυνατή που έχω κάνει ως ποδοσφαιριστής και αυτό φάνηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια με Αναγέννηση Καρδίτσας και Πιερικό, όπου μας βγήκε η κούραση. Ειδικά στο ματς με τον Πιερικό η καταπόνηση ήταν πολύ μεγάλη. Για την άσχημη εμφάνιση μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο πολύ άσχημος αγωνιστικός χώρος. Βέβαια, η ήττα καλό μας έκανε αφού πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε και κακούς αγωνιστικούς χώρους. Η καλή προετοιμασία που κάναμε θα φανεί στο βάθος του χρόνου και θεωρώ πως θα είμαστε από τις ομάδες που θα αντέξουν ως το τέλος».

Για την πρεμιέρα του Κυπέλλου με τον Εθνικό Γαζώρου…

«Ο θεσμός του Κυπέλλου, φυσικά δεν μας αφήνει αδιάφορους. Άλλωστε η φιλοσοφία της ομάδας είναι να κερδίζουμε ακόμα και στα φιλικά. Είναι το πρώτο επίσημο ματς και οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν εκπλήξεις, όμως εμείς είμαστε έτοιμοι να μην αποτελέσουμε θύμα έκπληξης».

Για το πρώτο ματς του πρωταθλήματος με τη Δόξα…

«Η Δόξα είναι μία ομάδα με βαριά φανέλα όμως εμείς φέτος βλέπουμε όλα τα παιχνίδια με το ίδιο μάτι. Όλα τα ματς δίνουν τρεις βαθμούς και στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι το τρίποντο. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο».

Το μήνυμα στον κόσμο…

«Θέλω ο κόσμος να είναι κοντά στην ομάδα. Θα υπάρξουν και κακές μέρες, όμως η ομάδα που θα είναι ενωμένη στα δύσκολα θα είναι η ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα. Θα κάνουμε τα πάντα να ικανοποιήσουμε αυτόν τον κόσμο, που από το υστέρημά του θα πληρώσει εισιτήριο για να έρθει να μας συμπαρασταθεί και στο τέλος όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε την άνοδο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις