Κρίσιμο παιχνίδι για Ιαπωνία και Σενεγάλη

Εξαιρετικά κρίσιμη κι ενδεχομένως καθοριστική για την πρόκριση αλλά και για την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ, είναι η αναμέτρηση Ιαπωνία-Σενεγάλη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου (18:00) στην πόλη Εκατερινμπουργκ για την 2η αγωνιστική της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από νικηφόρο πρεμιέρα, επί των -θεωρητικών- φαβορί του ομίλου, καθώς οι Ασιάτες επικράτησαν 2-1 της Κολομβίας και οι Αφρικανοί της Πολωνίας με το ίδιο σκορ. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που προκύπτει από την πρεμιέρα είναι η εντυπωσιακή απόδοση της Σενεγάλης που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ευρωπαίους.

Ο Αλιού Σισέ, εμβληματική μορφή του ποδοσφαίρου στην Σενεγάλη- εχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, με ομοιογένεια, φυσική κατάσταση, ταχύτητα και δύναμη. Και φυσικά ποδοσφαιρικό ταλέντο που εκφράζεται μέσα από το «παραδοσιακό» 4-4-2 και αποδίδεται στο χορτάρι κυρίως από τους Μανέ και Νιάνγκ.

Από την πλευρά τους, οι Ιάπωνες αγωνίζονται με 4-2-3-1, στηριζόμενοι στην αγωνιστική πειθαρχία και συγκέντρωση. Σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα του Ακίρα Νισίνο, το γεγονός ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν εμπειρία σε υψηλό επίπεδο καθώς παίζουν σε ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Ναγκατόμο, Γιοσίντα, Σιμπασάκι, Χαραγκούτσι, Καγκάβα, Ινούι, Οκαζάκι, Χασέμπε, Ινούϊ.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Χαλ. Εντιαγέ, Γουαγκέ, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Αλφ. Εντιαγέ, Ιντ. Γκουέγε, Σαρ, Μπ. Νιάνγκ, Μανέ, Σακό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις