Ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για κορυφή

Το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ. Η «Ένωση» γνώρισε την ήττα την Τρίτη από την Μπενφίκα στη 2η αγωνιστική του Champions League, ενώ οι Πειραιώτες – αν και έπαιξαν με διαφορετική ενδεκάδα και πίεσαν τη Μίλαν – αποχώρησαν με το 3-1 από το «Σαν Σίρο» για το Europa League.
Οι δύο… μονομάχοι βρίσκονται στην 3η θέση, με 12 βαθμούς έκαστος, και δεν θέλουν να χάσουν έδαφος από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.
Από την πλευρά του, ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται σήμερα τον Απόλλωνα Σμύρνης, με ένα και μοναδικό στόχο. Να κάνει το «6 στα 6», να γράψει ιστορία (καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κάνει ανάλογη εκκίνηση) και να καθιερώσει την κυριαρχία του σε Ελλάδα και Ευρώπη μετά τη σπουδαία νίκη επί της ΜΠΑΤΕ στη Λευκορωσία.
Τα άλλα δύο ματς της ημέρας είναι: το Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα και το Λαμία-ΟΦΗ. Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος που βρίσκεται και εκείνος αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα.
Ο Νταμίρ Κάναντι δεν υπολογίζει τον Ενσικουλού και τον Μανούσο, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και το επόμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (22/10). Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πετράκης υπολογίζει κανονικά τον Κρίζμαν, ενώ εκτός μάχης είναι ο Αποστολόπουλος, ο Λεό, ο Παπαϊωάννου, μαζί με τους Παμλίδη και Περιστερίδη.
Στη Λαμία, τώρα, η ομώνυμη ομάδα δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα, με τον Μάκη Χάβο να γνωρίζει πολύ καλά πως τα περιθώρια έχουν στενέψει για τα καλά όσον αφορά την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.
Από την πλευρά τους, οι Κρητικοί θα παίξουν χωρίς τον Παπάζογλου, τον Κομεσίδη, μαζί με τους Κοιλιάρα και Δερμιτζάκη. Ο Παπαστεριανός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε και θα αγωνιστεί κανονικά σήμερα.

Το σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ:
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 
Λαμία-ΟΦΗ (16:00, ΕΡΤ)
ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης (18:15, Novasports 2)
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα (19:00, ΕΡΤ)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός (20:30, Novasports 1)
Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 
Ξάνθη-ΑΕΛ (19:00, ΕΡΤ)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις