Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2026
Αρχική Ποδόσφαιρο Europa League Χάποελ Μπερ Σεβά – ΟΦΗ 0-2: Με Πούγγουρα και Φούντα υπέγραψε σπουδαίο...

Χάποελ Μπερ Σεβά – ΟΦΗ 0-2: Με Πούγγουρα και Φούντα υπέγραψε σπουδαίο διπλό στο Βουκουρέστι

Χάποελ Μπερ Σεβά – ΟΦΗ 0-2: Με Πούγγουρα και Φούντα υπέγραψε σπουδαίο διπλό στο Βουκουρέστι
Intime

Ο ΟΦΗ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στη League Phase του Europa League, επικρατώντας με 2-0 της Χάποελ Μπερ Σεβά στο Βουκουρέστι. Οι Κρητικοί, με σκόρερ τους Αχιλλέα Πούγγουρα και Ταξιάρχη Φούντα, έφτασαν τους έξι βαθμούς μετά από τέσσερις αγωνιστικές, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Χρήστου Κόντη πήρε προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και διπλασίασε τα τέρματά της στο 56′, διατηρώντας μέχρι το τέλος το υπέρ της αποτέλεσμα.

Δοκάρι ο Φούντας, προβάδισμα με Πούγγουρα

Ο ΟΦΗ μπήκε στην αναμέτρηση αναζητώντας το γκολ και στο 26ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Ταξιάρχης Φούντας επιχείρησε σουτ, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μαρτσιάνο.

Το γκολ για τους Κρητικούς ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αθανασίου και απόκρουση του Μαρτσιάνο, ο Αχιλλέας Πούγγουρας βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1 στο 45’+2′.

Ήταν το πρώτο γκολ του Έλληνα αμυντικού με τη φανέλα του ΟΦΗ και το δεύτερο της επαγγελματικής του καριέρας.

Εκτέλεση φάουλ του Φούντα και 0-2

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Χάποελ Μπερ Σεβά προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο ΟΦΗ κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά του.

Στο 56ο λεπτό, ο Ταξιάρχης Φούντας ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερή θέση και με εξαιρετικό απευθείας χτύπημα νίκησε τον Μαρτσιάνο, σημειώνοντας το 0-2.

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος αποχώρησε στο 64′, με τον Αϊτόρ να περνά στη θέση του, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στον προσαγωγό.

Στο 73′ ο ΟΦΗ πλησίασε και σε τρίτο γκολ, όταν ο Θανάσης Ανδρούτσος εκτέλεσε φάουλ από παρόμοια θέση με εκείνη του δεύτερου τέρματος, αλλά ο Μαρτσιάνο απέκρουσε.

Στις καθυστερήσεις, ο Ανδρούτσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Το 0-2 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον ΟΦΗ να κατακτά τρεις ακόμη βαθμούς στην ευρωπαϊκή του πορεία.

Επόμενος αντίπαλος η Άντερλεχτ

Με τη νίκη αυτή, ο ΟΦΗ έφτασε τους έξι βαθμούς στη League Phase του Europa League. Στην επόμενη αγωνιστική οι Κρητικοί θα υποδεχθούν την Άντερλεχτ στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Τα στοιχεία της αναμέτρησης

Τα στοιχεία της αναμέτρησης

Χάποελ Μπερ Σεβά 0 – 2 ΟΦΗ
Σκόρερ: 45’+2′ Πούγγουρας, 56′ Φούντας
Γήπεδο: Arena Giulești, Βουκουρέστι

 

Σκόρερ: 45’+2′ Πούγγουρας, 56′ Φούντας

Γήπεδο: Arena Giulești, Βουκουρέστι

Διαιτητής: Έντγκαρς Μάιτσεφς (Λετονία)

Κίτρινες κάρτες: Φόρσον, Κανάαν – Αθανασίου

Χάποελ Μπερ Σεβά (Ραν Κοζούχ): Μαρτσιάνο, Ντιόπ, Ναχμιάς, Μιζράχι, Μπαλτάξα (76′ Αμαντόρ), Αχμέντ, Γιεχόσουα, Φόρσον (70′ Κανάαν), Μαλεντέ (76′ Ιστ), Αμπού Ρουμί (67′ Ζλατάνοβιτς), Ουγκαρίσα (62′ Γκάνα).

ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Λίλο, Κρίζμανιτς, Πούγγουρας, Νικολάου, Αθανασίου, Ανδρούτσος, Ντίκμαν, Μπουχαλάκης (90’+1′ Κανελλόπουλος), Νους (90’+1′ Θεοδοσουλάκης), Φούντας (64′ Αϊτόρ), Κόντρο (80′ Καραχάλιος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com